Afvallen

7 tips hoe je goed kunt afvallen na je vakantie!

Weg met die vakantiekilo’s! Maar wel op een leuke manier…

Wat was het heerlijk die vakantie! Maar nu je weer terug bent, wil je natuurlijk graag de aangekomen vakantiekilo’s weer kwijtraken. Hoe kun je dat het beste doen, zonder dat je na je vakantie weer eindeloos aan het afvallen bent? Ik vertel je graag hoe ik dat doe en wie weet heb je wat aan mijn tips.

 

Deze 7 tips geven je houvast hoe je kunt afvallen na je vakantie

Hieronder lees je mijn 7 tips hoe ik mijzelf motiveer om af te vallen na een vakantie. Lees de tips door en ga er lekker mee aan de slag!

 

#1. Accepteer dat je extra bent aangekomen tijdens je vakantie

Het heeft geen zin om na je vakantie enorm te balen van de kilo’s die je bent aangekomen. Want, je hebt toch heerlijk genoten van al het lekkere eten en drinken tijdens de vakantie? Van het strand in Spanje, de natuur in Frankrijk of de mooiste plekken op Ibiza? Houd dat gevoel gewoon vast en geniet nog lekker na!

Ondertussen maak je gewoon plannen om de extra kilo’s de komende weken weer kwijt te raken met afvallen. Gebruik je opgedane vakantie-energie dus om gemotiveerd aan de slag te gaan met afvallen!

Wat mij helpt is dat ik vlak na mijn vakantie bepaal hoeveel ik wil afvallen en stel dan voor mezelf voor een aantal weken een realistisch doel op. Bijvoorbeeld: als ik 2 kilo ben aangekomen in de vakantie, dan wil ik in 4 weken de 2 kilo weer eraf hebben, dus dan stel ik als doel dat ik een halve kilo per week wil afvallen.

 

#2. Zet weer op een rij wat gezond is om te eten

Als echte lekkerbek kan ik mij tijdens een vakantie snel laten verleiden om de lekkerste ontbijtjes, lunches, diners, desserts, snacks en drankjes te nuttigen. Natuurlijk eet ik tijdens een vakantie ook regelmatig gezonde maaltijden, zoals een salade of een lekkere smoothie. En met een lactose intolerantie moet ik sowieso uitkijken met wat ik eet, maar meestal kom ik aan tijdens een vakantie.

Wat bij mij helpt om de vakantiekilo’s kwijt te raken, is door na vakantie weer simpel op een rij te zetten wat gezond is om te eten. En, laten we wel wezen, eigenlijk weet ik dat wel en jij misschien ook wel: ongezonde vetten en ongezonde koolhydraten vermijden, zo min mogelijk foute suikers binnenkrijgen en zoveel mogelijk gezonde ingrediënten eten en drinken.

Misschien heb je voor jezelf al een lijst met gezonde producten? Pak het er gewoon weer bij. Zo niet, dan is het een idee om een lijst samen te stellen. Je hoeft in Google bijvoorbeeld alleen maar de woorden ‘lijst met gezonde voeding’ in te typen en je ziet tientallen websites die je ermee kunnen helpen. Bijvoorbeeld op Voedingscentrum.nl vind je een lijst, om mee te beginnen.

Ik vind het daarnaast ook leuk om op internet te zoeken naar gezonde recepten. Pinterest is daarbij mijn favoriet, maar ook in Google doe ik veel inspiratie op. Typ bijvoorbeeld in Google of op Pinterest maar in: ‘recept koolhydraatarm avondeten’ of ‘gezonde lunch’ en je krijgt honderden recepten!

 

#3. Helpt een afslankprogramma jou, doe dat dan!

Vind je het lastig om na je vakantie zelf de regie te houden over het afvallen? Maak het je dan makkelijk en volg een afslankprogramma, zoals van Weight Watchers en Sonja Bakker. Of kies bijvoorbeeld voor een koolhydraatarm dieet of keto dieet.

 

#4. Pak het sporten en bewegen weer op

Misschien is het er tijdens de vakantie niet van gekomen om veel te sporten en te bewegen? Pak dat dan na je vakantie weer lekker op! Ook als je wél actief bent geweest op vakantie, maar je toch wat kilo’s bent aangekomen, ga dan extra sporten na je vakantie. Wandelen, fietsen, hardlopen, sporten in de sportschool, yoga, alles is prima, zolang je maar beweegt en calorieën verbrandt. Ik ben zelf een fan van hardlopen, dus als ik terug kom van een vakantie, dan plan ik bijvoorbeeld minimaal 3x per week het hardlopen in van minimaal 5 km per hardloopbeurt.

 

#5. Overweeg eens om wat vaker te vasten

Sinds begin 2021 ben ik begonnen met intermitterend vasten, ook wel periodiek vasten genoemd. Hierbij gaat het erom wanneer je eet en niet om wat je eet. Er zijn verschillende varianten en degene die ik vaak toepas is 16 uur niets eten (vasten) en 8 uur wel wat eten. Dit doe ik ongeveer 3 tot 4 dagen per week en bevalt mij prima. Naast dat je er goed mee kunt afvallen, biedt het ook heel veel gezondheidsvoordelen! Wil je meer over intermitterend vasten weten? Lees dan dit artikel over intermitterend vasten.

 

#6. Vergeet de kracht van water drinken niet

Eigenlijk is dit een open deur: ga na je vakantie weer veel water drinken in plaats van andere drankjes die je in de vakantie hebt gedronken, zoals frisdranken, vruchtensappen, energiedrankjes en alcohol. Met water kun je best goed variëren. Maak lekkere thee, zoals kruidenthee. Of voeg in een kan met koud water wat takjes munt, een paar dunne schijfjes verse gember, schijfjes limoen en schijfjes sinaasappel. Een lekker verfrissend drankje en nog gezond ook.

 

#7. Maak het niet te zwaar voor je, afvallen moet leuk blijven! (zeker na je vakantie 😊)

Ja echt, maak het afvallen na je vakantie niet te zwaar voor je. Afvallen moet leuk blijven en het zou zonde zijn als je na een week of na twee weken afhaakt, omdat je ambities voor het afvallen te groot waren. Ik probeer meestal in stapjes af te vallen, zoals een halve kilo per week en dat gedurende een aantal weken. Of soms wil ik het sneller en probeer ik 1 kilo per week af te vallen. Dat is alweer veel ambitieuzer en hiervoor ben ik niet te streng voor mezelf als ik het een keer een week niet haal om 1 kilo af te vallen. Maak het afvallen leuk en zorg ervoor dat het als het ware net zo leuk is als op vakantie zijn!

 

3 BONUSTIPS OM NA JE VAKANTIE MAKKELIJK EN SNEL MEE AF TE VALLEN!

Wil je makkelijk, snel en/of blijvend afvallen na je vakantie? Bekijk de onderstaande 3 tips!

 

# BONUSTIP 1: Boek ‘In 8 weken slank’ (bestseller!)

Dit super leuke boek In 8 weken slank is van de Foodsisters en is super gewild en daarom een echte bestseller!

# BONUSTIP 2: Koolhydraatarm 50 Dagen Programma 

Met dit Koolhydraatarm 50 dagen programma krijg je 7 weekmenu’s om mee af te vallen! Super populair boek!

Koolhydraatarm 50 dagen programma makkelijk afvallen

BEKIJK HET HIER >>

 

# BONUSTIP 3: Afvallen met de populaire Lazyfitgirl Transformatie cursus

Wist je dat vele duizenden vrouwen jou al zijn voor gegaan en blijvend zijn afgevallen met de Lazyfitgirl Transformatie Cursus! Ook kochten zij het populaire receptenboek De Eetswitch dat van dezelfde schrijfster is!

boek de eetswitch

BEKIJK HET BOEK HIER >>

 

Bewaar deze pin voor later:

7 tips hoe je na je vakantie goed kunt afvallen

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.