Huis & tuin

7 redenen waarom kunstplanten slim zijn in en om je huis!

Kunstplanten lijken bijna net echt

Laten we eerlijk zijn: er gaat niets boven echte mooie planten in en om je huis. En tóch kunnen kunstplanten om diverse redenen een groot voordeel hebben ten opzichte van echte planten. Tegenwoordig zijn er prachtige kunstplanten die niet van echt te onderscheiden zijn. Twijfel je of je op bepaalde plekjes in je huis en tuin een echte plant of kunstplant neer moet zetten? Lees dan zeker even deze 7 redenen om voor een kunstplant te kiezen.

 

7 redenen om te kiezen voor een kunstplant

 

#1. Je hebt weinig onderhoud!

Heb je geen groene vingers en leggen echte planten bij jou altijd snel het loodje? Velen herkennen zich hierin, maar het is wel balen, want het kost elke keer weer geld om een nieuwe plant te kopen. En afgezien daarvan, het is eigenlijk ook wel een lelijk gezicht als je jouw plant in je woonkamer ziet verkleuren en verschrompelen tot de dood er op volgt. Nietwaar?

Overweeg dan om over te stappen op groene kunstplanten, bijvoorbeeld de mooie kunstplanten van Maxifleur. Op hun website zie je prachtige, groene kunstplanten in alle soorten, maten en kleuren. Kies uit een Ficus Exotica Deluxe kunstplant of een Alocasia Amazonica kunstplant, om maar wat te noemen. De keuze is reuze en daar zit zeker wat voor je bij!

 

alocasia_amazonica maxifleur kunstplanten

Prachtig! De Alocasia Amazonica kunstplant, te koop bij Maxifleur!

 

 

Ficus exotica deluxe maxifleur kunstplanten

Of deze: de Ficus Exotica Deluxe kunstplant, ook te koop bij Maxifleur

 

#2. Een moeilijk plekje in huis? Geen probleem, plaats gewoon een kunstplant

Je kent ze wel, een donkere nis ergens in huis of een hoge kast waar je iets groens op wilt hebben, maar waar vrijwel geen enkele plant het overleeft. Ook dan is een kunstplant heel handig. Je hoeft geen water te geven en je hebt geen zorgen dat de plant dood gaat vanwege te weinig zonlicht. Ook hierbij kun je weer kiezen uit vele soorten en maten, zoals bijvoorbeeld kleine kunstplanten, bloeiende hangplanten en groene kunstplanten.

 

#3. Tover een serre, wintertuin of terras om tot een groene oase

Heel vaak worden mooie, grote en kleine kunstplanten ook voor buiten gebruikt. Heb je een serre of een wintertuin? Wil je een mooie plant bij de jacuzzi of op je balkon of terras die het hele jaar zijn kleur behoudt en makkelijk in onderhoud is? Er zijn volop kunstplanten voor buiten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld, bij Maxifleur vind je weerbestendige kunstplanten die zelfs UV bestendig zijn. Ze blijven mooi met zowel de felle zon in de zomer als de koude temperaturen in de winter. Ik ben zelf een fan van bamboe en buxus, zoals de voorbeelden hieronder:

 

Kunstplant buxus tower maxifleur kunstplanten

Kunst Buxus Tower, verkrijgbaar bij Maxifleur

 

 

Japanse bamboe kunstplant maxifleur

Japanse Bamboe kunstplant, verkrijgbaar bij Maxifleur. Prachtig!

 

 

#4. Voor de inrichting van een kantoor

Ik vind het zelf heel handig om in een kantoorruimte een combinatie te hebben van echte planten en kunstplanten. Vooral planten die moeilijk in onderhoud zijn, kun je goed vervangen door kunstplanten. Ook hierbij zijn weer de voordelen dat je ze geen water en zonlicht hoeft te geven en er geen omkijken naar hebt. Echte planten die makkelijk in onderhoud zijn wissel je op die manier mooi af met kunstplanten.

 

#5. Als je allergisch bent voor pollen, dan zijn kunstplanten fijn!

Je hoort het steeds vaker dat iemand allergisch is voor pollen. Deze kunnen ook in de planten in en om je huis zitten. Niet erg fijn en dan is een kunstplant een goed alternatief. Het enige wat je hoeft te doen – als de kunstplant binnen staat- is dat je het af en toe even afstoft en voilà, je bent klaar.

 

#6. Ook in de winter groene planten? Kies dan een kunstplant

Veel echte buitenplanten verliezen in de winter hun blad of zien er niet meer fris uit. Kale plekken ontstaan er in je tuin en dat is best jammer. Een kunstplant kan deze plekken mooi opvullen. Ze blijven groen en als je kiest voor een kwalitatief goede kunstplant, zoals die van Maxifleur, dan ben je verzekerd van jarenlang plezier van de plant.

 

#7. Huisdiervriendelijk en met vakantie ben je niemand tot last

Zit je hond of kat (of konijn!) vaak binnenshuis te wroeten in de plantenbak of te knagen aan de bladeren van je binnenplant? Met kunstplanten zijn ze daar snel op uitgekeken! En een bijkomend voordeel is dat je ook niet hoeft te vragen of iemand tijdens je vakantie je plantjes verzorgt. Dat is met kunstplanten niet nodig. Ze zijn mooi, ze blijven mooi en ze stralen nog steeds als je weer lekker thuis komt van die fijne reis. Hoe fijn is dat!

 

Bewaar deze pin voor later:

7 redenen waarom kunstplanten handig zijn in en om je huis

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *