Duurzaam

7 duurzame cadeaus die je aan je vriendinnen kunt geven

Waarom duurzame cadeaus zo geweldig zijn

Ben jij best wel milieubewust? En wil je ook op het gebied van het geven van cadeaus aan vriendinnen een milieubewuste statement maken? Dan ben je super goed bezig! Of je nu een cadeau geeft voor een verjaardag, de geboorte van een kind, een huwelijk of voor een andere gelegenheid, een duurzaam cadeautje geven kan altijd.

Het is niet alleen trendy, maar het draagt ook bij aan het beschermen van onze prachtige planeet. In dit blogartikel vind je daarom 7 duurzame cadeau-ideeën die perfect zijn om te geven aan je vriendinnen. Lees je mee?

 

7 cadeautjes die duurzaam én super leuk zijn om te geven:

 

Idee 1: wasbare katoenen luiers

Laten we beginnen met een topper: heeft je vriendin een kindje dat nog in de luiers zit? Geef dan als cadeau een aantal wasbare katoenen luiers. Deze milieuvriendelijke optie vermindert niet alleen afval, maar is ook zacht voor de huid van baby’s. Geef je vriendin een duwtje in de groene richting, terwijl ze voor haar kleintje zorgt. Deze luiers zijn herbruikbaar, economisch en oh zo schattig!

 

Idee 2: herbruikbare waterflessen

Help je vriendinnen gehydrateerd te blijven en plastic afval te verminderen met stijlvolle herbruikbare waterflessen. Kies voor een fles met een uniek ontwerp dat past bij hun persoonlijkheid. Zo dragen zij hun steentje bij aan het verminderen van de vele wegwerpflessen. De waterfles kunnen ze makkelijk meenemen naar hun werk, op vakantie, tijdens een uitje, naar de sportschool of ze gebruiken het gewoon thuis.

 

Idee 3: biologische schoonheidsproducten

Verwen je vriendinnen met biologische schoonheidsproducten die goed zijn voor zowel hun huid als voor het milieu. Denk aan natuurlijke gezichtsmaskers, organische lippenbalsems en duurzame make-up. Vaak zijn deze natuurlijke en biologische producten ook nog eens verpakt in duurzame verpakkingsmaterialen.

 

Idee 4: lokale en biologische lekkernijen

Verras je vriendinnen met een mand vol lokale en biologische lekkernijen. Denk aan ambachtelijke chocolade, fairtrade koffie of vers geplukte biologische vruchten. Zo genieten ze van heerlijke smaken, terwijl ze lokale boeren en ondernemers ondersteunen.

 

Idee 5: groene abonnementen

Geef een ‘groen abonnement’ als cadeautje aan je vriendin. Denk aan maandelijkse leveringen van biologisch geteelde bloemen, milieuvriendelijke schoonmaakproducten of duurzame kledingstukken. Elke maand herinner je jouw vriendin eraan hoeveel je om haar geeft én om de planeet.

 

Idee 6: do it yourself (DIY) cadeautje

Moedig je vriendinnen aan om hun creatieve kant te ontdekken met een DIY-cadeautje. Geef bijvoorbeeld een pakketje om zelf biologische kaarsen te maken. Maar een DIY-pakket om je eigen gezichtsverzorgingsproducten te maken of een moestuin-startpakket is ook een super origineel cadeau. Hiermee geef je aan je vriendin én een uniek cadeautje én de mogelijkheid om duurzaam bezig te zijn.

 

Idee 7: fairtrade modeaccessoires

Voeg een vleugje stijl toe aan hun outfit met fairtrade modeaccessoires. Denk aan handgemaakte sieraden, eco-vriendelijke tassen, tweedehands kledingstukken of duurzame sjaals. Jouw vriendinnen zullen niet alleen stralen, maar ook bijdragen aan eerlijke arbeidsomstandigheden wereldwijd.

 

Extra tips voor het geven van duurzame cadeaus

  • Overweeg tweedehands cadeaus: vintage producten zijn uniek en verminderen de vraag naar nieuwe productie.
  • Zelfgemaakte cadeaus: steek je creativiteit in persoonlijke geschenken, zoals gebreide sjaals, zelfgemaakte zeep of gepimpte accessoires voor in huis.
  • Herbruikbaar inpakken: wikkel je cadeaus in met herbruikbare materialen zoals stof, krantenpapier of decoratieve sjaals.

 

Ontelbare ideeën voor duurzame cadeaus

Hierboven heb je flink wat leuke ideeën opgedaan voor duurzame cadeaus, zoals wasbare katoenen luiers, biologische producten, groene abonnementen en DIY-cadeautjes. En zo zijn er nog ontelbare originele cadeautjes te bedenken.

Het geven van duurzame cadeaus is niet alleen een uiting van liefde en vriendschap voor jouw vriendin, maar ook van respect voor onze prachtige planeet. En wie weet steek jij jouw vriendinnen aan om ook aan hún dierbaren vaker een duurzaam cadeautje te geven, in plaats van een cadeau dat slecht is voor het milieu. Zo heb je twee vliegen in één klap.

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.