Beauty & Body

5 voordelen van fitness voor je lichaam!

Fitness is fysiek en mentaal goed voor je lijf

Om je lichaam gezond te houden is fitness een uitstekend sport. Het is niet alleen goed voor je spieren en je algehele conditie maar het levert ook een bijdrage aan een betere nachtrust. We vertellen je hieronder graag meer over de vijf belangrijkste voordelen van fitness voor je lichaam.

 

Een betere conditie

Fitness is bij uitstek een goede sport om aan een betere conditie te werken. Je krijgt ook meer uithoudingsvermogen en het verstevigt je spieren. Als je weer een keer op de hometrainer zit en de gedachten krijgt waar doe ik het eigenlijk voor? Dan is aan een betere conditie werken een goed antwoord om het proberen vol te houden. In het begin wellicht nog niet, maar als je dit een tijdje doet, zal je zien dat je conditie en uithoudingsvermogen er echt op vooruit gaan.

 

Fitness helpt om gewicht te verliezen en voor een beter werkende stofwisseling

Zitten er net een paar kilootjes teveel aan? Fitnessen heeft een heel positief effect als het gaat om gewicht verliezen of afvallen. Je bent er vrij intensief mee bezig en daar verbrand je ook calorieën mee. Daardoor val je eigenlijk heel gemakkelijk binnen korte tijd een paar kilo af. Overigens werkt je stofwisseling ook sneller als je gaat fitnessen. Ook dit kan een belangrijke bijdrage leveren bij het proces van afvallen.

 

De stress verdwijnt en je krijgt een betere nachtrust

Heb je veel aan je hoofd en ben je wat gespannen? Ga lekker fitnessen. Tijdens het sporten maken je hersenen het stofje endorfine aan. Een stofje dat ervoor zorgt dat je blij wordt en een goed gevoel krijgt. De stress die je had verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je kan het lekker allemaal even loslaten. Voel je in je dagelijkse routine dat je weer stress krijgt? Plan dan in je agenda even me time in en kom lekker in beweging met fitness.

Slaap je minder goed en pieker je dan veel? Wist je dat fitnessen ook helpt om beter te kunnen slapen? Ook dat is een belangrijke reden om aan fitness te beginnen. Je gaat het vanzelf merken. Als je beter kan slapen, dan sta je ook meer uitgerust op om aan de dag te beginnen.

 

Een betere weerstand opbouwen

Ben je normaal gesproken iemand die snel een verkoudheid of virusje oploopt? Wist je dat fitness een positieve invloed heeft op je weerstand? Door het sporten of bewegen verhoog je je weerstand waardoor de kans erg groot is dat je niet zo snel weer met een virusje of verkoudheid rondloopt. Een goede reden om wat vaker te gaan fitnessen. Zo bouw je een soort pantser op en verhoog je daadwerkelijk je weerstand. Komt daarna het verkoudheidsseizoen er weer aan, dan ga je echt het verschil merken. Je zult dan niet meer snel bij elk virusje gelijk weer verkouden, grieperig of ziek worden.

 

Goed voor je hart en bloedcirculatie

Sporten en bewegen is gezond voor ons en over het algemeen genomen bewegen we iets te weinig. Door te fitnessen train je niet alleen al je spiergroepen maar wordt de circulatie van je bloed ook beter. Dit heeft weer een positief effect bij het voorkomen van hart- en vaatziekten. Fitness is een sport die je alleen kan doen maar ook samen met een sportmaatje. Ook een coach kan je helpen om je aan te moedigen bij het fitnessen of hij kan je laten zien hoe sommige apparaten precies in zijn werk gaan. Een coach kan je ook bepaalde oefeningen geven die specifiek voor een bepaalde spiergroep zijn bedoeld.

 

Kortom…,

Heb je moeite om fitnessen vol te houden en ben je geneigd om af te gaan haken? Zoek dan een leuk sportmaatje die met je meegaat. Dan houd je het langer vol, want je hebt dan echt een stok achter de deur om wel te gaan. Daarnaast is het ook veel gezelliger en leuker met zijn tweeën. Zo ben je lekker in beweging en werk je aan een gezond lichaam en tegelijkertijd kan je voor, tijdens of na het fitnessen nog even lekker bijpraten en wat drinken. En vergeet vooral niet waar je fitnessen voor doet: voor een gezonder lijf, voor een gezonde geest en voor een algeheel gelukkiger gevoel!