Lifestyle

5 voordelen van de YFood maaltijddranken!

Ik houd van maaltijd drankjes voor onderweg en voor op reis

Maaltijd in de vorm van drankjes, ik neem ze regelmatig mee voor onderweg of op reis. Maar met mijn lactose intolerantie moet ik kieskeurig zijn en geef ik de voorkeur aan drankjes van goede kwaliteit. Daarom heb ik de lactosevrije maaltijddrankjes van YFood geprobeerd en ik wil je graag vertellen waarom ik enthousiast ben. De drankjes bevatten 26 vitaminen en mineralen en er zijn nog meer verrassende voordelen! Ik wil dit graag met je delen. Lees je mee?

 

De smaken van de YFood dranken

Voordat ik je de 5 voordelen vertel, wil ik je eerst laten weten welke smaken er zijn van de YFood dranken. Je kunt kiezen uit: Cold Brew Coffee, Alpine Chocolate, Smooth Vanilla, Fresh Berry, Happy Banana en Crazy Coconut en ze hebben ook regelmatig een beperkte oplage van een andere smaak.

Zelf ben ik fan van 2 van bovenstaande smaken, namelijk: Cold Brew Coffee en Alpine Chocolate. Super intense en romige smaak en helemaal niet zwaar op de maag. Ik zou zeggen: probeer alle smaken een keer en kies je favoriet(en)!

 

drinks van YFood

 

5 voordelen van de drinks van YFood

Als je je wat meer verdiept in de oorsprong en achterliggende gedachte van YFood, dan is dat: een bewust dieet makkelijker maken voor iedereen. En ik denk dat ze daarin zijn geslaagd. Dit zijn de 5 verrassende voordelen die met kop en schouders uitsteken:

 

#1. Boordevol vitaminen  en mineralen

Ik denk dat dit echt een groot voordeel is: één fles bevat 26 vitaminen en mineralen die bijdragen aan je dagelijkse portie vitaminen en mineralen. Bovendien is het ook rijk aan eiwitten en bevat het vezels.

 

#2. Lactosevrij en glutenvrij (en zelfs 2 soorten veganistische dranken)

Voor mij als lactose intolerant is het belangrijk dat een drankje lactosevrij is. En de bovengenoemde smaken zijn allemaal lactosevrij. Dat wil zeggen, het bevat melk, maar lactase is toegevoegd om de drankjes lactosevrij te maken.

Ze zijn ook glutenvrij, wat erg fijn is als je een glutenintolerantie hebt. Zelf grijp ik steeds vaker naar veganistische producten (dan weet ik zeker dat het lactosevrij is 😊) en YFood heeft er ook 4 smaken in: vegan Cacao, vegan Vanilla, vegan Berry en vegan Banana.

 

#3. Het vult 3 tot 5 uur en beperkt zo ‘verkeerd snacken’

Als je honger hebt, neemt de kans toe dat je verkeerd snackt. Een stuk friet, een ijsje, een reep chocolade of een zak snoep is waar je lichaam over kan zeuren. Het leuke van de drankjes van YFood is dat ze 3 tot 5 uur vullen en dat is echt waar, heb ik gemerkt. Vooral als ik onderweg ben of in het buitenland, neem ik graag een drankje van YFood mee. Ik kan het zorgeloos drinken (ik krijg geen maagproblemen met mijn lactose intolerantie) en het is ook nog steeds lekker om buiten de koelkast te drinken.

 

#4. Het is een volledige maaltijd

Een fles van 500 ml bevat 500 calorieën en bestaat ook uit 38 gram koolhydraten, 34 gram eiwit, 22 gram vet en 7,5 gram vezels. Samen met de 26 vitaminen en mineralen zorgt dit ervoor dat je een complete maaltijd krijgt. Dat smaakt naar meer, denk ik. Handig om mee te nemen naar je werk of, zoals ik, voor onderweg of in het buitenland.

 

maaltijd drinks yfood

 

#5. Eenvoudig te bestellen in hun winkel of via een abonnement

In de YFood webshop kun je eenvoudig de verschillende drankjes bestellen. En het leuke is dat ze nog veel meer YFood-producten verkopen, zoals repen, poeders en verschillende proefpakketten, zodat je hun producten kunt proberen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Sluit dan een abonnement af! Kies bijvoorbeeld 12 flessen maaltijddranken die elke twee weken bij je worden bezorgd en ontvang ook 15% korting bij elke bestelling als je een abonnement afneemt.

 

Heb ik nadelen ontdekt?

Wanneer ik een product uitprobeer, wil ik ook eerlijk zijn over eventuele nadelen. En hoewel YFood hun producten voortdurend ontwikkelt en verbetert, heb ik 1 minpunt ontdekt:

 

Het bevat zoetstoffen

De YFood dranken bevatten zoetstoffen en daar ben ik zelf minder fan van. Maar áls ik zoetstoffen gebruik dan geef ik de voorkeur aan erythritol en sucralose. De YFood dranken bevatten sucralose. Het voordeel van sucralose is dat het nauwelijks calorieën bevat en je er maar hele lage hoeveelheden van hoeft te gebruiken, omdat het vele malen zoeter is dan gewone suiker. De hoeveelheden sucralose die in de Yfood producten worden gebruikt, zijn veel lager dan het toegestane maximum in de EU. En afgezien daarvan: als je suiker in welke vorm dan ook toevoegt in plaats van een zoetstof, dan zou het de bloedsuikerspiegel veel meer verhogen en daarom het metabolisme op een negatieve manier beïnvloeden.

 

 

Kortom, mijn conclusie…

Ik was echt verrast door de heerlijke smaken van de kant-en-klare drinkmaaltijden van YFood. Ik denk dat er voor elk wat wils is. Een groot pluspunt is dat een fles van 500 ml een complete maaltijd is met een uitgebalanceerde hoeveelheid macronutriënten en micronutriënten.

Voor mij met een lactose intolerantie is het fijn dat de drankjes lactosevrij zijn en dat ze ook veganistische dranken in hun assortiment hebben. Daarnaast zijn de drankjes glutenvrij. Bestellen is eenvoudig en met een abonnement krijg je zelfs 15% korting op elke bestelling.

En wat betreft het hongerige gevoel? Dat heb je niet meer. Dat scheelt ook snaai- en snackgedrag! En dat is waar het bij de oprichters van YFood om draait: een eenvoudig en bewust dieet aanbieden met de YFood producten die ze in hun assortiment hebben. Dus probeer het ook uit!

 

Dit is een gesponsorde blogpost en bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.