Lifestyle

5 tips om te besparen op een mobiel abonnement!

Op een mobiel abonnement kun je absoluut slim besparen

Alles wordt duurder en daarom is het goed om te bekijken waar je op kunt besparen. Bijvoorbeeld op een mobiel abonnement. Want, waarom zou je teveel betalen als dat niet nodig is? Door de onderstaande 5 bespaartips slim toe te passen, zul je merken dat een abonnement voor je mobiele telefoon best wel interessant uit kan pakken. Fijn voor jou en fijn voor je portemonnee.

 

#1. Ga actief op zoek naar aanbiedingen voor een mobiel abonnement

Probeer te voorkomen dat je de volle mep moet betalen. Een mobiel abonnement kun je vaak ook heel voordelig op de kop tikken. Daar moet je misschien wel even wat voor doen, zoals het afstruinen van online vergelijkers, het snuffelen in papieren of online foldertjes, de verschillende webshops van mobiele providers afstruinen of gewoon een shop binnenwandelen. Maar het is zeker de moeite waard om de aanbiedingen te weten en daarna voor jezelf te besluiten welk mobiel abonnement je neemt.

 

#2. Data meenemen naar de volgende maand

Het gebeurt nog best vaak dat je bij bepaalde providers je overgehouden data niet mee mag nemen naar de volgende maand. Dat is jammer, want hierdoor had je kunnen besparen op je abonnement. Ga dus, als het even kan, op zoek naar een abonnement voor je mobieltje waar je de overgebleven data van de ene maand gewoon mee kan nemen naar de volgende maand.

 

#3. Heb een goed inzicht in je verbruik

Als je weet wat je gemiddelde verbruik per maand is, dan kun je daar je abonnement goed op aanpassen. Of je nu verslaafd bent aan je mobieltje en je zowat de hele dag ermee bezig bent of dat je je mobiele telefoon nauwelijks aanraakt, in beide gevallen is het goed om dit helder voor ogen te hebben.

Probeer er vervolgens voor te zorgen dat je niet een té grote databundel koopt en je daardoor teveel betaalt. Maar zorg er zéker ook voor dat je niet een te kleine bundel koopt, waardoor je snel extra kosten maakt, omdat je buiten je bundel om data verbruikt. Vaak betaal je daar per MB, per sms of per belminuut een vele malen hoger bedrag voor en dat is zonde. Neem dus een iets ruimer mobiel abonnement, maar niet te ruim.

 

#4. Is elke keer een nieuw toestel noodzakelijk?

Je ziet continu reclames van de nieuwste mobiele telefoons met de nieuwste snufjes. En de verleiding is natuurlijk groot om elke keer, bijvoorbeeld na het verstrijken van je mobiele abonnement, weer een abonnement te nemen met de nieuwste versie van een telefoon.

Maar is zo’n nieuw mobieltje echt wel nodig? Moet je bijvoorbeeld echt om de 2 of 3 jaar een nieuwe mobiele telefoon? Vaak niet, want meestal doet je mobieltje het nog prima. Ik doe zelf vaak 4 of 5 jaar (of zelfs nog iets langer) met een mobieltje en dat bevalt mij prima. Dus overweeg bijvoorbeeld om een Sim Only abonnement te nemen. Dit is vaak een goedkoop telefoonabonnement zonder telefoon.

 

#5. Ga zuinig met je data om

Je kunt flink wat besparen op je data als je slim omgaat met de data. Zet roaming zoveel mogelijk standaard uit als je bijvoorbeeld in het buitenland bent. Gebruik in het buitenland het liefst wifi en zet roaming pas aan als je persé even verbinding moet maken met het internet. Maar vergeet niet dat dit behoorlijk wat data kan slurpen!

Zorg er ook voor dat apps pas updaten als je een wifi verbinding hebt. En wat betreft bellen, waarom zul je de data van je belbundel gebruiken als je ook prima via Whatsapp of andere apps gratis kunt bellen? Hiervoor heb je dan wel wifi nodig, maar tegenwoordig is dat vrijwel overal makkelijk te vinden.

En zo niet, omdat je bijvoorbeeld op vakantie bent en je met je huurauto autopech hebt in een verweggistan-land waar geen wifi is? Dan is het natuurlijk prima om je roaming weer even aan te zetten om zo snél mogelijk een sleepdienst te laten komen. Want laten we wel wezen, uiteindelijk is een mobiele telefoon daar in eerste instantie voor bedoeld: om te bellen, waar je ook bent, en zeker in noodsituaties!