Huis & tuin

5 tips om meer schaduw in je tuin te creëren!

Schaduw creëren in je tuin is echt heel makkelijk

Heerlijk van je tuin, balkon of (dak)terras genieten, wie wil dat nou niet? Je kunt er gezellig met je gezin, vrienden of familie barbecueën of borrelen. Of in je eentje met een kop thee in de zon in een luie tuinstoel genieten van een boek. Ik krijg er al zin in! De volle zon is fijn, maar toch is het ook aangenaam om schaduwplekken te creëren. Dat kan op veel manieren en daarom hieronder 5 tips hoe je meer schaduw creëert in je tuin of op je balkon of (dak)terras!

 

#1. Schaf een goede parasol aan

Een parasol is een goede manier om schaduw te creëren. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en prijzen. Het is aan te raden om te gaan voor een kwalitatief goede parasol, want daar kun je jaren mee doen. Dan scheurt bijvoorbeeld het doek niet meteen aan flarden bij de eerste windvlaag. En je hoeft de parasol ook niet na één seizoen weg te gooien, omdat het is gaan roesten.

Bijvoorbeeld, van de Solero parasols heb je jarenlang plezier. Met hun uitgebreide assortiment kun je kiezen wat je wilt, zoals de Patio Pro parasol die je hieronder ziet.

Patio Pro parasol solero parasols

Patio Pro parasol (in het assortiment van de Solero parasols)

 

De parasols zijn gemaakt van aluminium, waardoor ze veel minder snel last hebben van corrosie. Ook zijn ze gemaakt van 100% recyclebare materialen van goede kwaliteit, waardoor je meteen ook een duurzame parasol in huis hebt. En handige accessoires voor je parasol, zoals een parasolheater, vind je er ook.

 

#2. Plaats een schaduwdoek

Schaduwdoeken zijn ook heel populair. Ze zijn te koop in de vorm van een driehoek of een vierkant. Je hangt het horizontaal op, aan bijvoorbeeld een aantal palen of aan je huis en je hebt schaduw! Ook kun je vaak kiezen uit waterdichte schaduwdoeken, zodat je bij een plensbui ook nog lekker droog zit.

 

#3. Overkapping

Natuurlijk kun je ook ‘blijvende’ schaduw creëren, door een overkapping te plaatsen in bijvoorbeeld je tuin. Met overkappingen kun je wat betreft (duurzame) materialen, vorm, kleuren en prijzen kiezen wat je wilt. Ook hierbij weer de tip: ga, als het even kan, voor een goede kwaliteit! Dat geeft je jarenlang plezier.

 

#4. Natuurlijke schaduw creëren

Hoe leuk is het als je onder een boom veel schaduw hebt in je tuin. Of als planten en struiken schaduw geven op je balkon of (dak)terras. Het duurt misschien een paar jaar voordat zij schaduw geven, maar het is zeker het proberen waard. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan de plataan, linde of de moerbei als bomen. Of blauwe regen, druif of kiwiplant die als klimplanten een natuurlijke overkapping kunnen vormen.

 

#5. Zonnescherm

Heb je een goede muur aan je huis waar je een zonnescherm aan kunt monteren? Dan is dat zeker de moeite waard. Zeker als je terras zich tegen huis bevindt, dan kun je met een zonnescherm makkelijk schaduw creëren. Ook met zonneschermen kun je volop kiezen wat je wilt. Misschien is een nadeel dat je een zonnescherm niet kunt verplaatsen, maar je kunt het handig in- en uitschuiven, zodat je bij je huis en in je huis volop schaduw hebt.

 

Kortom, volop tips en ideeën om schaduw te creëren in je tuin of op je balkon of (dak)terras. Voor elk budget en voor elke wens is er genoeg te vinden op dat gebied. Dus, laat die zonnige dagen maar komen!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.