Huis & tuin

5 tips om een kleine kinderkamer praktisch in te richten!

Een kleine kinderkamer inrichten hoeft niet moeilijk te zijn

Wordt de kinderkamer te klein en wil je de ruimte slimmer gebruiken? Of ga je een kamer voor het eerst inrichten als kinderkamer, maar is het plussen en minnen met de ruimte, omdat het vrij klein is? Lees dan deze 5 tips hoe je een kleine kinderkamer handig kunt inrichten!


#1. Prop de kinderkamer niet te vol met spullen

Er zijn heel veel leuke accessoires en meubels voor kinderkamers verkrijgbaar. En de verleiding is dan ook groot dat je dolgraag al die leuke spullen voor je kind zou willen kopen. Maar zet niet teveel spullen in de kinderkamer, want dat maakt de kleine ruimte nóg kleiner.


#2. Maak gebruik van de hoogte van de kamer

Als de kinderkamer te klein is qua lengte en breedte, maak dan slim gebruik van de hoogte! Dit kun je doen door je kind te laten slapen in een hoogslaper. Bijvoorbeeld, bij Perfecthomeshop.eu vind je hoogslapers met een bureau en handige extra opbergruimte. Het is verkrijgbaar in vrolijke kleuren, zoals roze, groen en blauw. Natuurlijk is een hoogslaper niet handig als je kind een baby of een peuter is. Maar voor iets oudere kinderen is het een feest om erin te slapen!


#3. Gebruik lichte kleuren

Door lichte kleuren als basis voor je kinderkamer te gebruiken, lijkt de kleine kamer groter. Dat komt doordat lichte kleuren het zonlicht beter reflecteren dan donkere kleuren. Wil je toch wat kleur in de kamer? Koop dan leuke gekleurde accessoires, zoals een fel gekleurd vloerkleed, gekleurde opbergdozen en andere accessoires. Of kies ervoor om één muur een leuk kleurtje te geven en de rest van de kamer van lichte kleuren te voorzien.


#4. Houd het opgeruimd

Zeker met een kleine kinderkamer is het extra belangrijk om ‘overtollige troep’ op te bergen. Zet spullen die je niet meer gebruikt op zolder of geef het weg of zet het te koop op Marktplaats. Denk hierbij aan kinderkleding die te klein is geworden, meubels die niet meer gebruikt worden en speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt.

Plan ook dagelijks een moment in om de kinderkamer op te ruimen, eventueel samen met je kind. Je kleine spruit kan dan elke dag weer in een frisse en opgeruimde kamer urenlang spelen en slapen. En tenslotte, er zijn heel veel leuke opbergdozen, opbergkisten en kinderkasten verkrijgbaar waar je alle spullen uit het zicht handig in kunt opbergen.


#5. Doe inspiratie op voordat je de kinderkamer inricht

Op internet vind je heel veel voorbeelden van hoe je een kleine kinderkamer optimaal kunt inrichten. Typ bijvoorbeeld in Google de woorden ‘kleine kinderkamer inrichten’ in en de voorbeelden vliegen je om je oren. Ook op Pinterest en op diverse Instagram accounts vind je ontelbare voorbeelden. En ben je gek op shoppen? Laat je dan inspireren bij diverse meubelwinkels waar ze je vaak met alle plezier willen voorzien van handige tips en ideeën!


Heb jij nog tips?

Hoe heb jij je kleine kinderkamer ingericht? Heb jij nog ideeën die hierboven niet genoemd zijn? Zet het gerust in een reactie hieronder.


Bewaar deze pin voor later:

5 tips om een kleine kinderkamer praktisch in te richten


Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *