Lifestyle

5 tips hoe online daten voor jou als 40plus en 50plus vrouw wél slaagt!

Hoe vergroot je de kans dat je die ene leuke partner-for-life vindt?

Online daten, het is tegenwoordig niet meer weg te denken. Massaal daten we er online op los! Was online daten tot eind jaren ‘90 nog iets raars of ‘not done’, vandaag de dag loop je juist achter als je als single 40+ en 50+ vrouw niet op verschillende datingsites zit. Toch zit er ook een keerzijde aan. Je kunt namelijk vaak kiezen uit tientallen potentiële partners, maar hoe vergroot je de kans dat je die ene leuke partner vindt? Je wilt het liefst geen flater slaan of dat je hart voor de zoveelste keer gebroken wordt, toch?


Maar eerst, merk jij ook dat je steeds selectiever wordt als je ouder wordt?

Als je een twintiger bent, dan is daten voor velen één groot feest. Een ontdekkingstocht om jezelf te ontwikkelen als persoon. Maar daten na bijvoorbeeld je veertigste of vijftigste wordt anders. Met een rugzak aan levenservaring zit je steeds minder te wachten op kortstondige relaties en word je nog serieuzer in het zoeken naar een lange relatie.

Ik heb zelf ook een tijdje op datingsites gezeten en die ontwikkeling merkte ik bij mijzelf ook. Je wordt niet alleen ouder, maar ook selectiever. Dat is helemaal niet erg en het is zelfs gezond. Je weet namelijk steeds beter wie jij zelf bent, je weet beter wat je in een relatie zoekt en daardoor wordt ook duidelijker wie het beste bij jou past.

Wordt het vinden van de juiste partner daardoor super easy? Voor sommigen wel en voor anderen niet. Maar met deze 5 tips heb je grotere kans dat je jouw ware liefde met online daten makkelijker vindt!


5 tips waarmee online daten voor jou als 40+ vrouw en 50+ vrouw succesvoller wordt:

#1. Selecteer de juiste datingsite!

Dit vind ik meteen een hele belangrijke tip. Meld je niet klakkeloos aan bij verschillende datingsites, maar wees heel selectief. Door je goed te verdiepen in de verschillende datingsites en te kiezen voor de site die het beste bij je past, vergroot je de kans dat je daar je ware partner vindt.

Wat ik een goede ontwikkeling vind, is dat er datingsites zijn die zich onderscheiden in bijvoorbeeld opleidingsniveau, bepaalde interesses/hobby’s of in leeftijd. Ben je bijvoorbeeld als 50+ vrouw specifiek op zoek naar iemand van jouw leeftijd, dan is 50PlusMatch Dating voor 50-plussers een aanrader.

Deze datingsite is als beste getest door Vara’s Kassa! en is winnaar van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites. Hier vind je als 50+ vrouw mensen die meteen al een streepje vóór hebben: ze zijn van jouw leeftijd, hebben daardoor genoeg levenservaring en zijn waarschijnlijk net zo serieus op zoek naar een leuke partner als jij.

Wat ik fijn vind, is dat je bij deze datingsite eerst een gratis 50plus lidmaatschap kunt nemen om feeling te krijgen met de site. Ze hebben ook een App, zodat je op je mobieltje makkelijk in contact kunt staan met andere members. En wil je meer opties, dan bieden zij tegen een fijne prijs een betaald lidmaatschap aan met uitgebreide mogelijkheden om de juiste match te vinden.


#2. Wacht niet af, maar benader zelf ook mensen die jou leuk lijken

Op een datingsite staan betekent dat je vindt en gevonden wordt. Je zult vast en zeker reacties krijgen van anderen, maar benader zelf ook iemand als je een profiel ziet dat jou bevalt. Schrijf een leuk persoonlijk berichtje in plaats van dat je alleen interesse-berichtje stuurt en de kans is groot dat je een persoonlijk berichtje terugkrijgt. Het begin van misschien wel iets heel leuks…


#3. Blijf jezelf

Naarmate je ouder wordt zul je vast merken dat pure liefde draait om jezelf te kunnen zijn bij de ander en dat de ander ook zichzelf kan zijn bij jou. Probeer dus van begin af aan jezelf te zijn als je voor het eerst contact met iemand zoekt. Je anders voordoen houd je niet vol. Wees ook eerlijk in wie je bent, zoals hoe je karakter is, hoe je in het leven staat, wat je wel en niet belangrijk vindt, waar je van droomt, waar je van houdt, waar je bang voor bent, wat je idealen zijn, etc. Door jezelf te zijn, blijf je veel meer bij je gevoel en weet je veel sneller of degene met wie je contact hebt de persoon is die bij je past.


#4. Neem de tijd om je profiel in te vullen

Heb je een gratis lidmaatschap van een datingsite geprobeerd en het bevalt je? Stap dan zo snel mogelijk over op een betaald lidmaatschap. Daarmee kun je je profiel extra compleet maken en heb je veel meer mogelijkheden om met de juiste match in contact te komen.

Bijvoorbeeld bij 50PlusMatch Dating voor 50-plussers, de datingsite die ik hierboven noemde, heb je met een betaald lidmaatschap de mogelijkheid om persoonlijke berichten te sturen, je kunt zien wie jouw profiel heeft bezocht, je kunt chatten en veel meer.

50plusmatch

Vul je profiel zo uitgebreid mogelijk in en voeg er foto’s van jezelf aan toe waarmee mensen een goed beeld van je kunnen krijgen. Met als belangrijkste tip: blijf jezelf en laat zien wie je bent.


#5. Spreek op een gegeven moment gewoon af

Dit is natuurlijk een spannende stap, iemand in real life zien. Maar uiteindelijk is dat de manier om erachter te komen of hij of zij degene is die jou gelukkig gaat maken. En reken maar dat de ander ook vaak gespannen is om jou te zien. Dus wat dat aangaat zitten jullie in hetzelfde schuitje op dat moment. Om het ijs te breken kun je daar bijvoorbeeld een treffend grapje over maken als je elkaar voor het eerst ziet.

Spreek af op een neutrale plek waar wat mensen zijn. Een hapje eten in een restaurant of een drankje in een café, maar ook een koffie of thee in een gezellige brasserie zijn fijne plekken om af te spreken. Wees niet te krampachtig, geniet van de tijd en zie elke ontmoeting – met wie dan ook – als een verrijking (of leermoment 😉) in je leven.


Extra tip van Veertigplus mus

Gebruik je vrouwelijke intuïtie! Luister naar je onderbuikgevoel. Voelt de date niet goed aan, zeg dat dan zo gauw mogelijk. Iemand onnodig lang blijven zien, terwijl je bij de eerste date al wist dat cupido niet raak heeft geschoten, is niet fijn voor jou en ook niet voor de ander. Oké, het is lastig om een ander te moeten teleurstellen, zeker als hij of zij meer voor jou voelt dan jij voor de ander, maar uiteindelijk bereik je daar het meeste mee. Vervolg je zoektocht – al dan niet met behulp van een fijne datingsite – en laat het geluk naar je toekomen.


Heb jij nog tips?

Hoe is het online daten jou bevallen? En heb je nog tips of ideeën? Zet het gerust in een reactie hieronder.


Bewaar deze pin voor later:

5 tips hoe online daten als voor jou 40 plus en 50 plus vrouw wel slaagt


Dit is een gesponsorde blogpost in samenwerking met 50PlusMatch Dating voor 50-plussers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *