Lifestyle

5 tips hoe je met de juiste kleding lekker in je vel zit en straalt!

Kleding kan jou laten stralen

Goedemorgen! Daar sta je weer voor je kledingkast op de vroege ochtend. Je bent gedoucht en het moment is daar: Wat trek jij aan vandaag? Wist je dat dit moment van voor je kast staan en de keuze die je maakt, jou de rest van de dag beïnvloedt? In dit artikel geef ik je 5 tips hoe je met de juiste kleding lekker in je vel zit en straalt.

 

Binnen 2 seconden heeft iemand over jou en jouw kleding al een mening gevormd

Mijn naam is Sara Masotto. Ik ben stylecoach en met mijn bedrijf Styleformation help ik vrouwen met het ontwikkelen van hun persoonlijke en unieke kledingstijl. Ik kijk hierbij niet alleen naar het uiterlijk, maar neem hierin ook het hele innerlijk mee. Omdat het kloppende plaatje heel belangrijk is voor jezelf en de buitenwereld. En binnen twee seconden is er vanuit het onderbewuste van de mens al een mening gevormd over diegene die hij of zij voor zich heeft staan. Lichaamstaal en kleding wordt hierbij als eerste waargenomen.

Als je begrijpt hoe kleding voor jou kan werken, dan zal je geen miskopen meer doen in kledingwinkels en anderen zullen geen aannames meer over jou hebben. Dit omdat jij weet hoe jij in elkaar steekt en wat je graag draagt. En anderzijds omdat de ander jou ziet vanuit dit geheel en met deze energie om je heen.

 

Kleding heeft een wisselwerking op jou en andersom

Wat ik zie is dat heel veel vrouwen geen idee hebben van hoe kleding nou écht voor hen kan werken. Ik hoor vaak “Ik heb genoeg te doen op een dag, dus het mag lekker praktisch en makkelijk”. Dit is voor mij al een alarmbel, waardoor ik me afvraag hoeveel diegene haar eigen gevoel, plezier en hartsverlangen meeneemt in de keuze die ze maakt omtrent haar style en keuzes die gedurende de dag wordt gemaakt.

Kleding mag je zien als een tweede huid. Iedere dag sta je weer voor een nieuwe keuze en een nieuw begin van hoe jij eruit wilt komen te zien. Dit mag matchen met jouw intentie en gevoel.

Kleding biedt je zelfvertrouwen, zelfexpressie, productiviteit en motivatie. Kijk maar naar het verschil dat je misschien zelf al ervaart als je de hele dag in een joggingoutfit loopt of een heerlijke jurk aan hebt waar jij je goed in voelt. Je straalt dan echt, toch? Omdat je je goed voelt, laat je dat ook zien. Je kleding heeft een wisselwerking op jou en andersom.

We verdienen het om te stralen, van binnen naar buiten. Om te laten zien dat we ons goed voelen. En als we ons een keer niet goed voelen, dan kan kleding hier juist zo goed bij helpen, omdat het ons een zetje geeft in onze brein om wel die gevoelens van zelfvertrouwen, -expressie, eigenwaarde, productiviteit, motivatie, plezier en vreugde te ervaren.

Juist in deze tijd, waarin activiteiten weer georganiseerd mogen worden en we samen mogen komen is het juist weer de bedoeling dat die Corona-comfykloffies uit de kast worden gegooid, in de prullenbak worden gegooid en onze mooie outfits weer naar voren worden gehaald om aangetrokken te worden. Om gezien te worden en te mogen stralen!

 

Hierbij de 5 tips hoe je met de juiste kleding lekker in je vel zit en straalt:

 

#1. Maak ’s morgens een keuze uit je kledingkast vanuit dankbaarheid

De manier waarop jij naar je eigen kledingkast kijkt is enorm belangrijk. Welk gevoel geeft jouw kledingkast je nu, terwijl je dit artikel leest? Geeft je kledingkast je een zwaar gevoel? Een frustrerend of saai gevoel? Dan zegt dit ook genoeg over hoe jij momenteel in het leven staat. Want je kledingkast is een spiegel van je innerlijk.

Maar voordat je nu als een malle gaat shoppen en de gekste items koopt, kan je nu al bewust het gevoel omturnen naar een gevoel van dankbaarheid. Hoe dankbaarder jij wordt als je naar de kleding in je kast kijkt, hoe meer dit kan zorgen voor een kanteling in je gedachten, je mindset en dus je hele dag!

Want als jij vanaf nu elke ochtend denkt; “Yes! Ik hou van mijn kleding, ik heb zin om het te dragen!” Dan is dit al een hele andere energie dan het bovenstaande. Je neemt deze energie vervolgens de hele dag met je mee. Dus hoe meer dankbaarheid je nu voelt voor je kast, hoe meer jij je kast zult vullen vanuit die dankbaarheid. Het is magisch!

 

#2. Vraag jezelf hard op: “Wat mag ik vandaag aantrekken?”

Dit is een zin die mij heel erg helpt. Ik gebruik dit iedere dag en mijn klanten doen met mij mee. Omdat je de vraag open houdt, kan het antwoord via jouw hart naar je toe komen. Je voelt het verschil denk ik al als je de vraag op de volgende manier stelt: ‘Wat moet ik nou weer aan?’. Zie je het verschil tussen deze twee zinnen? Oefen en speel hier maar eens mee gedurende de week. Je zult opmerken dat je nieuwe outfitcombinaties binnen krijgt als een nieuw inzicht. En ga maar eens uit je comfortzone en probeer de nieuwe combinatie uit.

 

#3. Kies voor kleur

Kleur is zo ontzettend belangrijk in ons leven. We zien het overal en altijd, maar in onze kleding is het vaak een grijze-muizen-bedoeling. Dit ligt een beetje aan de Nederlandse mentaliteit (ik kan dit zeggen als half Italiaanse), maar het heeft met onze praktische kant (ik mag ook dit zeggen als half Nederlandse) te maken. Doe maar snel, simpel en makkelijk als het kan.

Kleur helpt je omdat de psychologische betekenis van kleur enorm krachtig is. Het dragen van kleur op je lichaam, geeft jouw lichaam die signalen af die helpend is voor de rest van je dag. Bijvoorbeeld de kleur rood. Rood staat voor daadkracht en actie. Een rode kleur dragen werkt enorm goed om lekker actief aan de slag te zijn met je taken, het zet je “aan” gedurende je dag. Trek geen rood aan als je een slecht nieuwsgesprek hebt, want dat kan soms niet echt goed uitpakken.

In het Styleformation Magazine dat ik heb gemaakt, geef ik uitleg over de 9 bekendste kleuren en hoe ze voor jou in je dagelijks leven kunnen werken als je ze draagt. Het magazine kun je downloaden via: www.styleformation.nl/magazine.

 

#4. Kies voor stoffen en materialen die bij jou passen

Ik geef toe, joggingkleding kan enorm lekker zitten. Het zal je heerlijk laten voelen als je ’s avonds op de bank zit. Maar het is niet de bedoeling dat je dit ook overdag draagt tijdens je werk of je dagelijks bezigheden. Waarom niet? Omdat het je niet “aan” zet om je de beste versie van jezelf te voelen, om je te doen stralen of om in één van de kernwaarden zoals hierboven staat beschreven te stappen. Ja, het is comfortabel, maar daar is ook alles mee gezegd.

Kies voor stoffen en materialen die fijn zitten en prettig aan voelen, zodat je er makkelijk in kan bewegen. Maar zorg er ook voor dat het vrouwelijk oogt. Want we zijn tenslotte vrouwen. En vrouw, wij zijn prachtig. En dat mag gezien worden. De kleding die we dragen en die vanuit ons innerlijk en uiterlijk passend is bij wie wij zijn, laat onze vrouwelijke schoonheid nog mooier naar voren komen. En dat wordt gezien! Dus zorg voor een goede combinatie van deze drie pijlers bij het kiezen van jouw outfit of bij het kopen van iets nieuws.

 

#5. Draag wat jij leuk vindt

Natuurlijk zitten we als mens zijnde vol met oordelen en meningen. We hebben altijd en overal wel iets op te zeggen.. Maar alsjeblieft, pas je niet aan, aan mensen om je heen of in je omgeving. Pas je niet aan, zodra je ziet dat iemand zijn gezicht vertrekt door het zien van jouw outfit of als iemand er iets op te zeggen heeft. Mensen blijven dit toch wel doen.

Laat je outfitkeuze niet leiden door de mensen die je op die dag ziet of spreekt, maar kies vanuit jouw hart. Hoe meer je dit doet, hoe meer anderen dit voelen en je daardoor nieuwe en andere verbindingen aantrekt. Niet alleen met jezelf, maar ook met anderen. Want kleding is juist zo’n leuk gespreksonderwerp. Ik leer juist door gesprekken over kleding zoveel nieuwe mensen kennen en het schept echt een band. Dus draag wat jij leuk vindt, want dat komt over op een ander.

Wil je meer weten over mijn diensten? Bekijk dan mijn website: www.styleformation.nl. Ik ben heel actief op mijn Instagram stories via: www.instagram.com/styleformation.nl. Geniet, speel en heb plezier met de kleding in je kast.

Liefs, Sara

sara masotto

Dank je wel, Sara, voor dit bovenstaande blogartikel dat je als gastblogger voor Veertigplus mus hebt geschreven! Hiermee inspireer je veel vrouwen!