Beauty & Body

5 tips hoe je er stralend uit kunt zien!

Wie wil er nou niet stralend uit zien?

Als 40+ vrouw is mijn huid en is mijn uitstraling misschien niet meer van een twintiger, maar ik probeer er wel stralend uit te zien. Door mijzelf goed te verzorgen voel ik mij op en top vrouw. Het zorgt er mede voor dat ik lekker in mijn vel zit. Veel vrouwen doen er alles aan om er stralend uit te zien, ongeacht hun leeftijd. Wil jij dat ook? Lees hieronder 5 handige tips!

 

Tip 1 – Verzorg je gezicht met verzorgingsproducten

Vroeger was ik daar minder mee bezig, maar tegenwoordig reinig ik mijn gezicht twee keer per dag, ’s ochtends en ‘s avonds. En daarna smeer ik er het liefst een zo puur mogelijke gezichtsolie op, zoals amandelolie, jojoba olie of avocado olie.

Door je gezicht goed te reinigen en te verzorgen blijft je huid soepel. Ook blijft je huid beter gehydrateerd en voed je het met belangrijke voedingsstoffen. Dit voorkomt vroegtijdige huidveroudering en vermindert rimpels, donkere vlekken, rode vlekken en eventuele huidproblemen. Als je veel in de zon zit, of je bent op wintersport, smeer je huid dan goed in met een passende zonnebrandcrème die is afgestemd op jouw huidtype.

 

Tip 2 – Een botox behandelen kan helpen

Irriteer je je aan de rimpels in je gezicht? Heb je een vermoeide uitstraling, vanwege rimpels, zoals kraaienpootjes of fronsrimpels? Of door wenkbrauwen die zijn gaan hangen? Een Botox behandeling kan jou helpen. Met Botox injecties worden er kleine hoeveelheden Botox op deze plekken geïnjecteerd. Hierdoor ontspannen de spieren tijdelijk en wordt je huid gladder. Je gezicht krijgt een frisse, natuurlijke en jonge uitstraling. Botox kan eventueel ook samen met lasertherapie en chemische peelings worden toegepast voor een nog betere werking.

 

Tip 3 – Kies voor laser ontharen

Heb je last van overmatige haargroei en erger je je eraan? Of maakt het je onzeker? Dan kun je kiezen voor laser ontharen. Tijdens een laser behandeling worden de haarzakjes van de ongewenste haren met een laser kapotgemaakt. Hierdoor groeit er op die plek geen haar meer. Vaak wordt dit bij vrouwen gedaan op bijvoorbeeld hun bovenlip, bikinilijn en oksels. Er zijn meerdere behandelingen voor nodig, maar het werkt effectief.

 

Tip 4 – Drink veel water

Schoonheid komt ook van binnenuit. Jouw lichaam bestaat voor ongeveer 50-60% uit water en water in je lichaam heeft vele functies. Zo droogt je huid minder uit doordat het van binnenuit goed gehydrateerd wordt. Daardoor blijft de huid soepel en ontstaan er minder rimpels. Je huid blijft beter stralen. Dus, zet die waterfles naast je als je aan het werk of onderweg bent. Of grijp er meerdere keren per dag naar als je thuis bent. Daar maak je jouw huid en jezelf blijer mee.

 

Tip 5 – Leef een gezond(er) leven

Natuurlijk is een wijntje op z’n tijd heerlijk. Of een bezoekje aan de snackbar ook en dat moet ook kunnen. Maar zorg ervoor dat je dagelijks ook voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. En ook voedingsstoffen zoals langzame koolhydraten (in bijvoorbeeld volkoren producten), gezonde vetten (zoals olijfolie), eiwitten (in vis, vlees of groente) en vezels (in groente en fruit).

Slaap voldoende en probeer langdurige stress te vermijden. Langdurige stress heeft een grote impact op jouw lichaam, doordat jouw lichaam dan continu op scherp staat. Hierdoor kan jouw algehele mentale en lichamelijke conditie achteruit gaan, wat ook weer invloed heeft op je uitstraling.

Tenslotte is voldoende beweging belangrijk en is het beter om niet te roken. Roken zorgt vaak voor zogenaamde ‘rokers lijnen’, oftewel rimpels bij de mond. Ook is de rook niet gezond voor je huid en tast het inwendig je lichaam aan.

Kortom: vier het leven, maar zorg tegelijkertijd ook goed voor jezelf. Hoe fijn is het als je in de spiegel kijkt en je een stralende ‘jij’ ziet? Of je krijgt complimenten dat je er zo goed uit ziet? Geef om jezelf, zodat je lekker in je vel zit en je straalt als een zonnetje.

 

Extra tip:

Gebruik make-up om je gezicht extra te laten shinen. Met een goede foundation, matte poeder, oogschaduw, blush, oogpotlood, mascara en lippenstip gaat dat zeker lukken.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.