Lifestyle

5 slimme tips bij het kopen van een nieuwe mobiele telefoon

Maak een slimme keuze als je een nieuwe mobiele telefoon koopt

Je wilt een nieuwe mobiele telefoon kopen? De keuze is reuze. Niet alleen in soorten toestellen, maar ook in abonnementsvormen, providers en (online) shops waar je je nieuwe mobieltje kunt kopen. Voordat je een nieuw mobieltje gaat aanschaffen, is het handig om de onderstaande 5 tips te lezen. Deze tips zorgen ervoor dat je de juiste keuze maakt.

 

Tip 1 – Weet welk toestel je wilt

Ik ben zelf een grote fan van Samsung en op dit moment heb ik de Samsung S21. Ik gebruik het veel in mijn werk als blogger, bijvoorbeeld voor Social Media posts en het maken van foto’s. Ik overweeg om binnenkort een nieuwe Samsung uit de Samsung S23 serie te kopen. Hier heb ik zorgvuldig over nagedacht. Ik wil bijvoorbeeld dat mijn mobieltje goede foto’s kan maken en de Samsung S23 kan dat perfect, vind ik. Ook moet het toestel niet te groot zijn qua formaat. Er moet veel geheugen in zitten en de batterij moet het lang doen en niet na een paar uur al leeg zijn.

Dit geldt ook voor jou: denk goed na wat je met je nieuwe mobiele telefoon wilt doen. Wil je veel en goede foto’s maken met je mobieltje, bijvoorbeeld voor je werk? Wil je een groot of klein formaat van het toestel? Wil je een iOS of een Android besturingssysteem? Hoe groot moet het geheugen zijn, bijvoorbeeld 64 GB, 128 GB, 256 GB of zelfs 512 GB? En moet de telefoon voldoende batterij hebben voor een hele dag? Denk goed na over deze punten.

 

Tip 2 – Blijf je bij dezelfde provider of stap je over

Er zijn veel telefoon providers waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld T-Mobile. Veel mensen blijven jarenlang bij hun provider, terwijl anderen om de zoveel tijd overstappen. Het is wat je zelf fijn vindt. Laat je goed informeren welke provider aansluit bij jouw wensen of ga zelf op onderzoek uit.

 

Tip 3 – Welke abonnementsvorm wil je?

Denk ook na of je een los toestel wilt kopen, of alleen een abonnement (Sim only), of een toestel dat in een abonnement zit. Het een en ander hangt misschien ook samen met hoeveel je per maand verbruikt.

Ben je een grootverbruiker, omdat je dagelijks uren op je mobieltje muziek luistert, films kijkt en op Social Media zit? Dan is een abonnement met een nieuwe mobiele telefoon en een grote belbundel handig. Maar gebruik je jouw mobieltje dagelijks nauwelijks, alleen voor het lezen van de krant, wat Social Media posts en wat mailtjes? Of wil je juist minder vaak naar je telefoon grijpen, omdat je er best wel aan verslaafd bent? Dan volstaat misschien een Sim Only abonnement met een losse telefoon en een kleinere belbundel.

Ook wat betreft de looptijd van je abonnement kun je kiezen uit bijvoorbeeld maandelijks opzegbaar, éénjarig of een tweejarig abonnement. Wil je weten wat je gemiddelde verbruik is? Je verbruik kun je zien op je telefoonrekeningen. Verwacht je in de toekomst meer of minder jouw smartphone te gaan gebruiken, dan kun je daar rekening mee houden met je nieuwe abonnement.

 

Tip 4 – Interessante aanbiedingen

Veel providers bieden continu interessante aanbiedingen aan. Online kun je dat vinden bij diverse vergelijkingssites, maar ook bij de telefoon providers zelf. Zie je door de bomen het bos niet meer, stap dan bijvoorbeeld een fysieke winkel binnen van een provider en laat je informeren. Zie je op tegen het overstappen van de ene provider naar de andere? De nieuwe telefoon provider kan jou daar vaak prima mee helpen.

 

Tip 5 – Extra accessoires

Denk ook na of je extra accessoires bij je nieuwe mobiele telefoon wilt kopen. Bijvoorbeeld een telefoonhoesje, een extra schermbeschermer, een telefoonhouder of een extra oplader. Dit kan soms best wel qua prijs oplopen, dus houd hier rekening mee.

 

Zoals je ziet, zijn er best veel punten waar je op moet letten als je een nieuwe smartphone gaat kopen. Het is verstandig om vóór de aankoop goed na te denken wat je wilt en hier informatie over te verzamelen. Zo kun je na de koop van je nieuwe mobieltje extra genieten, omdat je een mobiele telefoon hebt gekocht en/of een abonnement hebt afgesloten dat precies past bij jouw wensen.