Kwaaltjes

5 redenen voor plastische chirurgie waar je misschien niet meteen aan denkt!

Plastische chirurgie bij klachten waar niet vaak over wordt gepraat

Bij plastische chirurgie voor vrouwen denk je waarschijnlijk meteen aan strakgetrokken gezichten, opgespoten lippen en mega borstvergrotingen. Ook bij mij komen zulke beelden op het netvlies, moet ik eerlijk bekennen. Maar, het best wel negatieve imago van plastische chirurgie is niet helemaal terecht. Er zijn namelijk situaties waarbij vrouwen vervelende ongemakken ervaren met bepaalde lichaamsdelen. Schaamte, onzekerheid en zelfs fysieke pijnen domineren dan hun leven. Wist je bijvoorbeeld dat plastische chirurgie heel veel vrouwen heeft geholpen met de onderstaande 5 problemen?

 

#1. Te kleine borsten

Heb je van nature kleine borsten, dan kun je door middel van borstvergroting je kleine borsten laten vergroten, zodat zij er mooi en natuurlijk uit gaan zien. Veel vrouwen voelen zich na de borstvergroting veel zelfverzekerder en vrouwelijker en durven hun lichaam meer te laten zien. Zij kiezen ervoor om hun borsten met 1 of meerdere cupmaten te laten vergroten. Een borstvergroting is niet geheel zonder risico, maar met goede begeleiding en nazorg van de plastische chirurg is het dubbel en dwars waard om het te laten doen.

 

#2. Pijn in de schaamstreek door te grote schaamlippen

Over schaamlipcorrectie hoor je eigenlijk weinig, terwijl er jaarlijks toch best wel wat vrouwen zijn die dit laten doen. Het gaat hier dan vrijwel altijd over te grote binnenste schaamlippen. De grote binnenste schaamlippen kunnen pijn gaan doen bij te strakke kleding of bijvoorbeeld tijdens het sporten. Veel vrouwen voelen zich ook ongemakkelijk tijdens het vrijen, bijvoorbeeld doordat zij zich ervoor schamen. Het is een relatief eenvoudige ingreep, waarbij een deel van de huid van de binnenste schaamlippen wordt verwijderd, waardoor ze niet meer uitsteken.

 

#3. Flaporen

Ook flaporen kun je met plastische chirurgie tot een normalere stand laten zetten. Flaporen geven vaak weinig tot geen fysieke problemen, maar wel mentale problemen. Ook hier speelt schaamte en onzekerheid de hoofdrol en sommige vrouwen worden er zelfs mee gepest, soms al van kinds af aan. Veel vrouwen met flaporen doen er meestal alles aan om het te verbergen. Ze dragen een kapsel waarbij de oren vaak bedekt zijn en voelen zich ongemakkelijk als hun oren zichtbaar zijn. Heb je zelf last van flaporen en vind je het lelijk bij jezelf? De ingreep is relatief makkelijk en geeft je zelfverzekerdheid weer terug.

 

#4. Hangende oogleden

We weten allemaal dat de oogleden vaak meer gaan hangen als we ouder worden. Maar oogleden kunnen ook gaan hangen door een periode van extreme vermoeidheid, ziekte of erfelijkheid. Hangende oogleden kunnen zorgen voor fysieke problemen, zoals hoofdpijn of een vervelend gevoel in of rondom de ogen. Daarnaast kan het ook leiden tot onzekerheid over je uiterlijk, omdat je gelaat er vermoeid en ouder uitziet. Merk je bij jezelf dat je fysieke of mentale problemen hebt vanwege hangende oogleden? Loop er niet langer mee rond, want je kunt er met plastische chirurgie echt wat aan laten doen.

 

#5. Overtollige huid bij de buik

Ben je veel afgevallen of zwanger geweest en is de huid bij je buik gaan hangen? Of merk je dat door het ouder worden de huid bij je buik slapper wordt en je buik er voor je gevoel lelijk uitziet? Een buikwandcorrectie kan hiervoor een oplossing zijn. Overtollige huid wordt tijdens een operatie verwijderd, waardoor je buik weer strakker wordt. Voor een buikwandcorrectie wordt gekozen als je bijvoorbeeld mentale klachten hebt die je leven beheersen, zoals schaamte en onzekerheid. Maar ook als je fysieke problemen ervaart, zoals rugpijn of huidproblemen rondom de buikstreek.

 

Kortom…

Er zijn genoeg fysieke en mentale redenen waarom je als vrouw plastische chirurgie kunt overwegen. Bijvoorbeeld vanwege de bovenstaande 5 redenen waar vaak niet veel over wordt gepraat. Belangrijk is dat je niet te lang blijft doorlopen met fysieke en/of mentale klachten vanwege je lichaam. Praat er eens over met je huisarts of met een plastisch chirurg. Je bent mooi zoals je bent, maar als je dat door je lichamelijke ongemakken niet voelt, dan kan plastische chirurgie een helpende hand voor je zijn.

 

Bewaar deze pin voor later:

 

5 redenen voor plastische chirurgie waar je niet meteen aan denkt

 

Kleine waarschuwing

Veertigplus mus en de genoemde specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij het afnemen van de genoemde diensten. Laat je ook goed informeren.

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *