Beauty & Body

5 misverstanden bij het kopen van een bruidsjurk!

Voorkom deze missers bij het kopen van een trouwjurk

Je gaat zelf trouwen of misschien gaat je zoon of dochter trouwen? Een bijzondere en onvergetelijke tijd, waarbij er vaak veel geregeld moet worden. De trouw- en feestlocatie moet gekozen worden, evenals wie er wel en niet op de gastenlijst komen te staan. Ook moeten de ceremoniemeester en de getuigen gevraagd worden. Het vervoersmiddel moet geregeld worden en al dan niet een huwelijksreis. En wat dacht je van het regelen van de band, het menu, de ringen, de bruidstaart en niet te vergeten de bruidsjurk! Bij dat laatste kunnen geregeld misverstanden ontstaan. Daarom hier 5 tips om misverstanden te voorkomen bij het kopen van de bruidsjurk.

 

Tip 1 – Koop de bruidsjurk niet te klein

Er zijn kleine maten en grote maten trouwjurken en één van de belangrijkste tips is: koop je trouwjurk niet te klein. Vaak denken vrouwen dat ze nog wel even een aantal kilo’s kunnen afvallen voordat zij gaan trouwen, maar wat als dat niet zo is? Dan ontstaat er enorme stress. Doe jezelf een plezier en koop een bruidsjurk die goed bij jouw lichaam past en niet te strak zit. Is het in de aanloop van de trouwdag toch wat te groot geworden, dan kan het altijd nog iets worden ingenomen. Een te kleine jurk groter maken wordt problematischer.

 

Tip 2 – Wacht nog even met het kopen van accessoires

Het is een aanrader om pas de lingerie, schoenen en andere accessoires te kopen als je de bruidsjurk hebt gekocht. Al deze accessoires kun je dan beter op jouw trouwjurk aanpassen. Natuurlijk, als je al zeker weet dat je bepaalde sieraden van bijvoorbeeld je moeder of oma wilt dragen tijdens de trouwdag, neem deze dan alvast mee tijdens het passen. Dat geldt ook als je bijvoorbeeld de sluier wilt dragen die jouw moeder droeg tijdens haar bruiloft. Maar ga in principe eerst voor de jurk en kies dan de accessoires erbij.

 

Tip 3 – Voorkom enorm knellende schoenen

Iedereen kent vast wel hoe vervelend het is als je schoenen knellen. En dat wil je zeker niet met jouw nieuwe bruidsschoenen op jouw trouwdag! Loop de schoenen daarom alvast goed in. Trek hier een paar dagen of weken voor uit, zodat jouw voeten er langzaam aan kunnen wennen.

 

Tip 4 – Wacht niet tot het allerlaatste moment met kopen

Plan het kopen van je trouwjurk ruim van tevoren in. Natuurlijk is het spannend of je dan op de grote dag na al die weken of maanden nog het gewicht hebt als toen je ging passen. Maar, wil je een trouwjurk op maat, dan moet je het zeker wel 4 tot 6 maanden van tevoren kopen. Wacht je te lang, dan kan het zijn dat je minder keuze hebt of er is nog te weinig tijd om het te vermaken. En dat zou zonde zijn.

 

Tip 5 – Het gaat erom wat jij wilt

Natuurlijk is het leuk om tijdens het passen van je bruidsjurk wat familie of vrienden mee te nemen. Zij kunnen je adviseren en hun eerlijke mening geven. Maar er is één maar: het gaat er uiteindelijk om dat jij jouw jurk kiest.

Hoe meer mensen, hoe meer meningen en dat kan nogal eens voor verwarring zorgen bij de bruid. Ga daarom vooral af op je eigen gevoel. Jij moet shinen in jouw trouwjurk, dat is het belangrijkste. Zoek een bruidsmodezaak waar jij je op je gemak voelt en waar jij een klik hebt met de verkoopster. Zij hebben vaak veel ervaring en kunnen jou door de ruime keuze heen loodsen en ervoor zorgen dat jij jouw droomjurk koopt.

 

Extra tips!

Regel ook ruim van tevoren je kapster, visagiste en andere mensen die nodig zijn voor jouw trouwdag. Houd ook rekening met het weer. Maak desnoods een plan B, als het enorm warm wordt of als het juist heel koud en nat weer gaat worden. Bijvoorbeeld, met wat extra kleding of het aanpassen van het programma kom je dan niet voor verrassingen te staan.

En misschien wel de belangrijkste tip: geniet, geniet, geniet! Vaak vliegt de trouwdag voorbij en het zou jammer zijn als je daar niet intens van hebt kunnen genieten. Laat de stress los, incasseer dat er misschien dingen anders lopen dan gepland, maar geniet vooral van je dierbaren, van het mooie moment en natuurlijk van je aanstaande die liefdevol voorgoed aan je zijde staat.

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Meer informatie lees je in mijn disclaimer.