Mind

5 manieren om je krachtig, blij en energiek te voelen!

Snel beter in je vel zitten hoeft niet moeilijk te zijn

Voel je je lusteloos en uitgeblust en wil je je weer opgewekt en energiek voelen? Dit zijn vijf manieren om je humeur en energiepeil een positieve boost te geven:

 

#1. Start de dag met iets waar je blij van wordt

Waar word jij blij van? Start je dag ermee! Zet de wekker wat eerder, zodat je nog even lekker kan liggen dagdromen. Doe een paar rek- en strekoefeningen, mediteer of spreek fijne affirmaties uit.

Ook hardlopen in een natuurlijke omgeving of door je tuin lopen is bijzonder heilzaam voor je lichaam en geest. Kijk vooral wat jou goed doet.

Jouw goede start van de dag hoeft niet veel tijd te kosten. Tien of twintig minuten iets doen waar je blij van wordt, maakt al dat je de dag positief begint. Dat werkt op een positieve manier door in de rest van je dag. Je bent dan namelijk veel productiever door de energie die jouw fijne ochtendroutine je oplevert.

 

#2. Kom uit je hoofd in je lijf

Voel het warme water op je huid als je doucht. Luister naar de zingende vogels in de tuin. Kijk naar de sterren. En geniet. Juist die lichamelijke sensaties maken dat je je gelukkig voelt en verbinding ervaart met de wereld om je heen.

Genieten van alles wat je met je zintuigelijke kunt waarnemen, geven je het gevoel dat je leeft. Je voelt de positieve energie door je heen stromen. Ook yoga, meditatie en lichaamsbeweging kunnen helpen om uit je hoofd in je lijf te komen. Probeer het eens!

 

#3. Dankbaarheid

Dankbaarheid is een heerlijk gevoel. Wil je dankbaarheid oefenen? Bedenk iedere morgen ten minste drie dingen waar je dankbaar voor bent. Dat kunnen eenvoudige dingen zijn, zoals een glimlach van een geliefde, het ontbijt dat je net hebt gegeten of de wind die door je haren waait.

 

#4. Omring jezelf met positieve mensen en voorwerpen

Emoties zijn besmettelijk. Omring je daarom met positieve mensen die je inspireren en het beste in je naar boven halen. Net zo goed kun je jezelf omringen met voorwerpen die een positieve invloed op je hebben.

Denk aan planten, mooie stenen, schelpen en andere voorwerpen waar je blij van wordt en nieuwe energie van krijgt. Wist je trouwens dat stenen kunnen bijdragen aan een vrolijke, opgewekte stemming?

Er zijn ook stenen die je energie positief beïnvloeden. Verwen jezelf met een geluksarmbandje en ervaar de positiviteit en levenslust dit met zich meebrengt.

 

#5. Ga mee met de stroom van het leven

Tegen de stroom in zwemmen kost ontzettend veel kracht en energie. Ga dus met de stroom van het leven mee en leef vol overgave. Dat kost geen energie en kracht, maar levert het juist op.

Omarm het leven, inclusief veranderingen en mislukkingen. Je kunt niets perfect doen, je kunt alleen leren. Als je ergens echt in gelooft, doe het dan. Als het niet lukt, dan weet je in ieder geval dat het zo niet werkt. Zo leer je elke dag en kun je optimaal groeien en jezelf ontwikkelen.

 

Dit blogartikel is geschreven door gastblogger Annemiek van der Krogt voor Zentana. Dank je wel voor dit inspirerende blogartikel, Annemiek!