5 aantrekkelijke voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Zonnepanelen: bedrijven schaffen ze graag aan

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: huishoudens en bedrijven plaatsen massaal zonnepanelen. En dat is ook logisch, want het biedt veel voordelen op het gebied van bijvoorbeeld kostenbesparing en duurzaamheid. In dit blogartikel vertel ik je wat de voordelen zijn, specifiek voor bedrijven. Dus, heb je een bedrijf en overweeg je om zonnepanelen te plaatsen? Lees de onderstaande 5 voordelen.

 

Voordeel 1 – Slim besparen op stijgende energieprijzen

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Met zonnepanelen bedrijven kunnen slim besparen op energiekosten. Je wekt namelijk zelf de stroom op die je voor jouw bedrijf nodig hebt en dit is meestal veel goedkoper dan de prijzen voor gas en elektra bij energieleveranciers. Dat kan voor veel bedrijven honderden of zelfs duizenden euro’s per jaar schelen. Een ander voordeel is dat je veel minder afhankelijk bent van energieleveranciers en van hun (vaak onverwachte) prijsstijgingen.

 

Voordeel 2 – Maak gebruik van de subsidiemogelijkheden

Overweeg je als bedrijf zonnepanelen? Bedrijven kunnen gebruik maken van diverse subsidies voor zonnepanelen. De overheid wil daarmee bedrijven stimuleren om de CO2 uitstoot te verminderen voor een schoner milieu.

Ben je een grootverbruiker (>3x80A) dan kun je een SDE++ subsidie aanvragen. Val je onder een kleinverbruiker (≤3x80A), dan is de EDSE-subsidie of de EIA-subsidie een optie. Aan de subsidie voor zonnepanelen zijn uiteraard wel voorwaarden verbonden, maar een gecertificeerde zonnepanelen-specialist kan jou daar alles over vertellen.

 

Voordeel 3 – Investering snel terugverdiend

De aanschaf van de zonnepanelen is misschien een grote investering, maar de terugverdientijd is vaak interessant voor een bedrijf. De investering kan namelijk binnen 4-7 jaar terugverdiend worden. Daarnaast is het fiscaal ook interessant voor jou als ondernemer, omdat je de kosten kunt opvoeren als bedrijfskosten en de BTW is aftrekbaar.

 

Voordeel 4 – Je maakt jouw bedrijf met zonnepanelen duurzamer

Consumenten vinden het steeds belangrijker dat zij producten kopen van bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Schaf je als bedrijf zonnepanelen aan, dan zet je daarmee een goede stap in de richting.

 

Voordeel 5 – Zonnepanelen gaan lang mee

Een ander groot voordeel van zonnepanelen: bedrijven kunnen lang profiteren van zonnepanelen, want ze gaan wel 25 jaar of langer mee. Daarbij is het wel belangrijk dat ze goed onderhouden worden. Sluit daarom bij een gecertificeerde leverancier een onderhoudscontract af. De meeste zonnepanelen leveranciers bieden dit aan.

 

Kortom…,

Zonnepanelen zijn zeer interessant voor bedrijven. Zeker gezien de bovenstaande voordelen. De subsidiemogelijkheden maken het extra aantrekkelijk om hierop over te stappen. Let er – nogmaals – wel goed op dat je de aanschaf, levering en installatie van de zonnepanelen laat doen door een erkend bedrijf. Zij kunnen jou vaak ook adviseren over de regels van het plaatsen van de zonnepanelen. En ook of het dak van jouw bedrijf geschikt is of dat er andere oplossingen mogelijk zijn.

Daarnaast is het voor de verzekering belangrijk dat je kunt aantonen dat de zonnepanelen volledig volgens de meest recente veiligheidsregels zijn geplaatst door een erkend zonnepanelenspecialist. En ook niet geheel onbelangrijk, zij kunnen perfect voor jou uitrekenen hoeveel zonnepanelen er nodig zijn, hoeveel je jaarlijks gaat besparen op je huidige energiekosten én binnen hoeveel jaar je de investering hebt terugverdiend. Mooi, toch?

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.