4 tips om in de winter of met slecht weer comfortabel in je tuin te zitten!

Je tuin kan het hele jaar door een fijne plek zijn om er te verblijven

Heb je een fijne tuin, maar kun je er minder van genieten als het regent of als het winter is? Jammer, want juist op een koude, zonnige winterdag óf op een zwoele, regenachtige zomeravond is je tuin een heerlijke plek om er te verblijven. Met deze 4 tips creëer je in je tuin een warme en droge plek om er ’s winters of met slecht weer ook gewoon van te kunnen genieten. En het mooie is, je hebt er dan eigenlijk een tweede woonkamer bij!

 

4 tips hoe jouw tuin een heerlijke ‘tweede woonkamer’ wordt:

 

#1. Kies voor een veranda (terras overkapping)

Tegenwoordig zijn er prachtige mogelijkheden om een veranda te plaatsen in je tuin. Een veranda wordt ook wel een terras overkapping genoemd. Het is niet volledig afgesloten, maar het biedt jou wel een comfortabele, droge plek. Je kunt het los in de tuin plaatsen of bevestigd aan een muur.

Ben je niet zo’n handige klusser? Dan kan een specialist, zoals de specialisten bij Verasol, alles voor je opmeten, op maat maken en plaatsen. Kleed daarna je veranda aan met speciale LED-spots, zonwering, heaters, een loungeset, planten en leuke accessoires en het genieten kan beginnen.

 

greenline veranda verasol

Voorbeeld van een veranda. Bron: Verasol

 

#2. Een serre of tuinkamer? Nóg meer comfort!

Wil je het liefst een volledige afsluitbare ruimte creëren in je tuin? Dan is een tuinkamer of een serre een goede optie. Maar wat is het verschil tussen de twee? Een tuinkamer is als het ware een veranda, maar dan met zijwanden en voorwanden, waarmee de ruimte wordt afgesloten. Het is niet volledig geïsoleerd, maar met een goede heater kun je het aangenaam verwarmen.

Wil je toch liever de ruimte volledig geïsoleerd hebben? Dan is een serre echt iets voor jou. Een serre is volledig geïsoleerd en wordt vaak aan de woonkamermuur gemonteerd, waarbij je zelfs de deuren en ramen van je woonkamer naar de serre continu open kunt laten of kunt verwijderen. Zowel de tuinkamer als de serre kun je inrichten met alle luxe en comfort.

 

highline cube tuinkamer specialist verasol

Iets voor jou deze tuinkamer? Bron: Verasol

 

#3. Een oude schuur omtoveren tot een lounge hoek

Staat er in je tuin een oude schuur of hangt er al ergens een oude overkapping? Ook deze plekken kun je omtoveren tot iets moois. Controleer of het dak waterdicht is en richt het dan in met een loungebank, loungestoelen, een picknickbank of een hangmat. Plaats er planten die tegen de kou kunnen, versier het met leuke accessoires en verwarm de ruimte met één of meerdere heaters. Grote kans dat jij daar heel wat uren met je partner, gezin, familie en vrienden of in je eentje fijn gaat doorbrengen!

 

#4. Op een zonnige winterdag zonder overkapping in de tuin zitten? Dat kan natuurlijk ook!

Uiteraard kun je ook zonder een overdekte ruimte in je tuin zitten op een koude, zonnige winterdag. Als het regent, dan is dat wat onaangenamer, maar op een zonnige winterdag kan dat prima. Zorg ervoor dat je een plek vindt die uit de wind is en in de zon. Als de zon te sterk is, dan kun je ook een parasol plaatsen.

Kleed jezelf warm aan en zorg ervoor dat de stoel waarin je zit goed bedekt is met een kussen of een kleed, vooral in je rug. Plaats een verwarmende vuurkorf en leg een plaid over je heen. Een dik jack met een sjaal om je hals en goede schoenen die warme voeten geven, dat is eveneens een aanrader. Verwen jezelf met een kop warme chocolademelk of thee óf maak het nog bonter: met een glas glühwein of schnaps. En zeg dan tegen jezelf of tegen elkaar: “Proost, het leven is mooi!” En je tuin ook.

 

Bewaar deze pin voor later:

4 tips om met slecht weer of in de winter comfortabel in je tuin te zitten

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *