Lifestyle

3 goede voornemens die veel 40plus vrouwen hebben tijdens coronatijd!

Coronatijd: tijd van bezinning!

Nu we nog midden in de coronatijd zitten, hoor ik van veel 40+ tot en met 65+ vrouwen om mij heen dat zij bepaalde dingen in hun leven drastisch en positief (!) willen veranderen. De coronatijd is voor velen een tijd van bezinning geworden en dat vind ik eigenlijk alleen maar goed. Sterker nog, ik denk dat het voor veel mensen een duwtje in de rug is geworden om eindelijk de onderstaande 3 dingen te veranderen!

 

#1. Afvallen!

De berichtgeving liegt er niet om: veel mensen die wereldwijd door corona op de IC liggen, zijn te zwaar. Veel te zwaar. Door artsen en het WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) wordt dringend aanbevolen om je overtollig kilo’s aan te pakken en gezonder te gaan leven.

Ik schrok daar best van en bij mij is dat een stok achter de deur geweest om minder te snoepen en om 2-3 keer per week te gaan hardlopen (ik zat op 1 keer per week, krap aan). En ook: ik ben het koolhydraatarme dieet gaan volgen en ik voel mij daar zeer goed bij! Oké, de chocola gaat bij mij de deur niet uit, maar heb ik wel vervangen door pure chocolade met 85% cacao in plaats van melkchocola of witte chocolade.

Van veel 40+ tot en met 65+ vrouwen om mij heen hoor ik ook dat zij meer zijn gaan sporten, zich suf eten aan wortels en andere rauwkost, meer water drinken en vaker een wijntje of vette snack laten staan.

 

#2. Stoppen met roken

Ik ben geen roker, ook nooit geweest. Ondanks dat we allemaal wel weten dat roken slecht voor je is, hoor je en lees je in de media dat het dringend wordt afgeraden om te roken. Dat komt omdat corona ook je longen kan aantasten en als je rookt, dan is de conditie van je longen vaak al slechter dan bij mensen die niet roken. Maar ja, ga er maar aan staan om ineens te stoppen met roken. Dat is voor veel rokers lastig.

Toch zijn er veel 40+ tot en met 65+ vrouwen die nu écht de stap gaan zetten om de sigaretten definitief de deur uit te doen. Gelukkig zijn er veel oplossingen en alternatieven. Zo bieden veel zorgverzekeraars hulp aan bij het stoppen met roken. Ook zijn er goede e-sigaretten verkrijgbaar, zoals de Esigaret van SmokeSmarter. Al deze initiatieven en producten helpen je om het stoppen met roken makkelijker te maken. Dat zal nu beter moeten gaan lukken, toch?

 

#3. Meer tijd besteden aan jezelf/je naasten

Bam, ineens stond in maart 2020 de wereld door corona stil. Nederland op slot, Europa op slot en steeds meer andere landen in de wereld ontoegankelijk. Een bizarre tijd, maar ondanks de ellende óók een tijd waarin veel 40+ tot en met 65+ vrouwen ineens iets heel anders beleefden, namelijk: minder stress en meer tijd voor jezelf en je naasten!

Niet meer rennen van en naar je werk, niet meer een duizendpoot hoeven te zijn voor je gezin, niet meer snel een kus geven aan opa en oma om daarna weer verder te rennen en niet meer jezelf verliezen door de drukte van alledag. Nee, dat hoefde niet meer, want werk en gezin en jij waren ineens thuis! Verplicht! Behalve opa en oma, want zij waren ineens heel ver weg, omdat zij niet meer bezocht mochten worden.

Voor veel 40+ tot en met 65+ vrouwen is het een eyeopener geweest dat zij vóór de coronatijd enorm aan het rennen en stressen waren. En dat zij door al dat rennen en vliegen de simpele dingen van het leven uit het oog verloren. Hierdoor hebben zij besloten om meer tijd aan zichzelf, hun gezin en hun dierbaren te besteden. Een goede zet!

Zullen we met z’n allen dan meteen één ding afspreken? Zullen we proberen te voorkomen dat we weer in ons oude patroon donderen als we door de coronatijd heen zijn? Zullen we proberen om de mooie, simpele dingen van het leven te blijven zien, voordat we weer worden opgeslokt door stress en drukte? Ik ga ervoor!

 

Heb jij nog andere goede voornemens?

Heeft de coronatijd jou ook nieuwe inzichten gegeven en heb je bijvoorbeeld andere goede voornemens die niet in het bovenstaande lijstje staan? Zet het gerust in een reactie hieronder!

 

Bewaar deze pin voor later:

3 goede voornemens die veel 40plus en 50plus vrouwen hebben tijdens coronatijd

 

Dit is een gesponsorde blogpost. Voor meer informatie, lees mijn Disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *