Beauty & Body

2 tips om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken!

Tanden kun je op een natuurlijke manier wit maken

Gele of grauwe tanden? Liever niet, zeggen de meeste vrouwen! Maar, naarmate je een dagje ouder wordt, kunnen je tanden hun witte kleur steeds meer gaan verliezen. Ze worden geel van kleur of kunnen zelfs grauwer van kleur worden. Merk jij dat ook bij jouw tanden en zou je ze weer wat witter willen hebben? Lees dan zeker even verder! Hieronder lees je namelijk 2 tips hoe je op een natuurlijke manier je tanden een stuk witter krijgt.

 

Waardoor worden je tanden minder wit?

Er zijn meerdere redenen waardoor je tanden minder wit worden. Bijvoorbeeld een slechte mondverzorging kan een veroorzaker zijn. Als je je tanden te weinig poetst en/of te weinig flost, dan kunnen bacteriën, tandsteen en tandplak de overhand krijgen. Dit kan verkleuring van je tanden geven en ervoor zorgen dat je minder wittere tanden hebt.

Een andere oorzaak kan voeding zijn. Het eten en drinken van zuurhoudende producten kan je glazuur aantasten en daarmee je tandkleur doen laten verkleuren. Ook voedingsmiddelen als wijn, koffie, thee en rookwaren (sigaretten, sigaar, pijptabak) kunnen de kleur van je tanden veranderen.

En tenslotte, niet te vergeten, als je ouder wordt, dan wordt bij de meeste mensen het glazuur dunner. Een dunner glazuur op je tanden betekent vaak dat het gevoeliger wordt voor verkleuringen.

 

2 tips hoe je je tanden wit maakt met natuurlijke producten

Nu kun je chemische producten gebruiken om je tanden te laten bleken, maar het kan ook met natuurlijke producten. Misschien gaat het minder snel en worden je tanden minder wit dan je zou willen, maar het is wel vriendelijker voor je lichaam. Dus, probeer eerst de onderstaande 2 natuurlijke middeltjes uit en wie weet krijg jij de witte kleur terug die je graag wilt!

 

#1. Poetsen of spoelen met kokosolie

Kokosolie kan je tanden witter maken. De olie komt goed tussen alle hoekjes en spleetjes van je tanden en bezit antibacteriële eigenschappen die zorgen voor een gezondere mondhygiëne. Je kunt je tanden af en toe poetsen met kokosolie, bijvoorbeeld 3 keer per week. Neem dan biologische extra vierge kokosolie van Aman Prana, zoals degene die ik hieronder gebruik. Ik doe dit 2 tot 3 keer per week en het werkt bij mij heel goed.

Je kunt ook bijvoorbeeld 2 keer per week een mondspoeling doen met kokosolie. Poets dan eerst goed je tanden met gewone tandpasta. Neem dan een theelepel kokosolie in je mond, laat het smelten en beweeg de olie ongeveer 15 minuten door je mond. Spuug het dan na 15 minuten uit en eet of drink daarna minimaal 1 uur het liefst even niets.

 

aman-prana-kokosnootolie-bio-100ml

BEKIJK HET HIER >>

 

#2. Poetsen met baking soda

Baking soda staat erom bekend dat het tanden witter kan maken. Wel wordt vaak aangeraden om dit niet te vaak te doen, dus doe het bijvoorbeeld 1 keer per week. Doe 1 theelepel baking soda in een kommetje. Maak je tandenborstel nat en haal het door de baking soda in het kommetje. Poets er je tanden mee en spoel daarna je mond met water. Hieronder vind je een goed merk baking soda, namelijk baking soda van Mattisson, die je zou kunnen gebruiken.

mattisson baking soda

BEKIJK HET HIER >>

 

Kortom…,

Tanden bleken kan dus ook prima op een natuurlijke manier. Er zijn nog meer natuurlijke middeltjes die je zou kunnen gebruiken, maar de bovenste 2 zijn het meest bekend. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je tanden goed verzorgt door goed te poetsen en te flossen. En als je gezond eet en gezond leeft, dan zul je zien dat je tanden een mooie kleur hebben en net zo hard blinken als jijzelf.

 

Kleine waarschuwing

Veertigplus mus en de bovengenoemde specialisten, winkels en producenten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij het kopen van de bovengenoemde producten. Laat je altijd goed informeren voordat je het product gebruikt.

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info zie mijn disclaimer.