Huis & tuin

Zo tover je de tuin om tot een privé natuurfilm

Jouw tuin kan verrassend veel dieren bevatten

Wie dacht dat je de Sahara moet verkennen om een rijkdom aan fauna te zien, heeft het goed mis! Nederlandse tuinen bruisen van het leven en niet alleen plantenleven. Vossen, egels, eekhoorns, uilen en ja, zelfs herten kunnen je tuin als hun woonplaats beschouwen.

 

Levendige tuin: de verrassende biodiversiteit

Nederlandse tuinen zijn als kleine ecosystemen en statistieken laten zien dat het aantal diersoorten verbazingwekkend is. Onderzoek toont aan dat er ongeveer 24 verschillende soorten zoogdieren in onze tuinen voorkomen. Vogels zijn ook overvloedig aanwezig; er zijn meer dan 80 verschillende soorten geteld. Insecten? Oh ja, die zijn er in overvloed, met meer dan 2000 soorten die de tuin bewonen!

Vossen zijn sluw en ongrijpbaar, maar laten zich soms in de schemering zien. Egels scharrelen rond op zoek naar eten en verschuilen zich overdag in de struiken. Eekhoorns zijn acrobaten in bomen en struiken, terwijl diverse vogelsoorten, van uilen tot spechten, de lucht vullen met hun gezang.

 

De wildcamera: onmisbaar voor natuurliefhebbers

Om al deze dieren in je tuin te observeren en vast te leggen, is een wildcamera een handig hulpmiddel. Deze camera’s zijn speciaal ontworpen om dieren in hun natuurlijke habitat te fotograferen of filmen zonder ze te storen. En ze zijn meer dan handig voor degenen die de bewoners van hun tuin beter willen leren kennen.

Je hebt misschien een voortdurend gevoel dat je tuin een bron van leven is, maar met een wildcamera kun je dit ook daadwerkelijk bevestigen. Het helpt je om inzicht te krijgen in welke dieren je tuin bezoeken, hoe ze zich gedragen en wat ze doen als ze denken dat niemand kijkt.

 

Tips om de tuin wildcamera klaar te maken

Voordat je begint met het vastleggen van de wondere wereld van je tuin, is het belangrijk om je tuin en je camera gereed te maken. Hier volgen een paar tips die je kunnen helpen om de tuin klaar te maken voor je wildcamera en om de mooiste beelden te maken:

  • Plaats voedselbronnen: Door voedsel zoals noten, zaden en fruit in je tuin te plaatsen, lok je meer dieren.
  • Maak een drinkplaats: Een waterbron zoals een vijver of een vogelbad trekt verschillende diersoorten aan.
  • Kies de juiste plek: Plaats je camera op een locatie waar dieren vaak komen, zoals bij voedselbronnen of schuilplaatsen.
  • Wees geduldig: Het kan even duren voordat dieren zich laten zien, dus geef niet op als je niet meteen iets vastlegt.

 

Breng de natuur in beeld

Nu je je tuin hebt voorbereid en de tips hebt gevolgd om alles klaar te maken, is het tijd om achterover te leunen en te genieten van de prachtige beelden die je wildcamera vastlegt. Elk dier dat je tuin bezoekt, heeft zijn eigen unieke gedrag en routines en dankzij de camera kun je deze van dichtbij meemaken.

En voor degenen die graag alles vanuit hun comfortabele stoel willen bekijken, is een wildcamera met wifi de perfecte keuze. Hiermee kun je live beelden streamen naar je smartphone of tablet, waardoor je real-time kunt genieten van het rijke dierenleven in je tuin, zonder dat je de deur uit hoeft.

 

Nooit meer een saai moment in je tuin

De natuurlijke wereld is fascinerend en verrassend en je hoeft niet ver te reizen om het te ervaren. Jouw tuin is een levendige en bruisende plek vol met dieren van allerlei soorten en maten. Dankzij moderne technologie, is het nu gemakkelijker dan ooit om deze geweldige wezens te observeren en te leren over hun gewoontes en levenswijzen. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van de natuur en breng de dierenwereld naar binnen, direct vanuit je luie stoel!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.