Huis & tuin

Stijlvol en gezellig inrichten van je huis doe je met deze tips

Hoe richt je je huis stijlvol in?

Het stijlvol en gezellig inrichten van je woning is voor sommigen een lastige klus. Je hebt waarschijnlijk veel leuke ideeën, maar hoe werk je die uit? In elke ruimte van je woning houd je weer rekening met iets anders. In de slaapkamer is een open gevoel van groot belang. Bij het inrichten van de badkamer kijk je vooral naar de ruimte die je hebt. Wij helpen je daar graag bij. Lees dus snel verder en ontdek hoe jij de ruimtes inricht die je elke dag wel gebruikt!

 

De buitenruimte

We beginnen buiten: deze buitenruimte gebruik je het liefst het hele jaar. Daarom richt je deze maar zo stijlvol en functioneel in. Een overkapping is daar perfect voor. In de zomer beschermt het je tegen de felle zon. Tijdens de koude winterdagen zit je er lekker warm. Tuinsets zijn de basis van een knusse buitenruimte; de rest is extra. Denk aan lampjes, dekens, kaarsjes, en een buitenverwarming. Zo geniet je elk seizoen van de frisse buitenlucht.

 

De woonkamer

Bij het inrichten van de woonkamer draait het vooral om gezelligheid en een efficiënte indeling. Tegenwoordig voorzien vele woonkamers je van allerlei behoeftes: relaxen, eten, werken, of lezen. Hier zijn allerlei hoekjes voor gecreëerd. Voor een gezellige inrichting zorg je voor een goede balans tussen een goed onderscheid, maar ook een mooi geheel. Een goede manier om dit te doen is door middel van een kwalitatief goed vloerkleed van bijvoorbeeld VidaXL. Creëer daarnaast een mooi middelpunt van de kamer, zoals een openhaard of televisie, dat het mooi samentrekt.

 

De slaapkamer

De slaapkamer is zo een ruimte die voor een opgesloten gevoel kan zorgen als je deze niet efficiënt inricht. Dat is wel het laatste wat je wilt. Daarom zorg je in deze ruimte voor extra ruimte; of het gevoel daarvan. Dat doe je vooral met kleur, spiegels en natuurlijk licht. Koele kleuren als wit, lichte blauwtinten, en grijs laten de kamer al snel groter lijken. Natuurlijk licht laat je binnen door middel van veel ramen. Een grote spiegel zorgt voor een optisch gevoel van een grotere kamer. Laat tot slot zo min mogelijk rondslingeren; genoeg opbergruimte gaat dat tegen!

 

De badkamer 

Tot slot, de badkamer. Dit is waarschijnlijk de kleinste kamer van de vier. Hier moet je een wastafel, douche, toilet, opbergruimte, en wellicht een bad kwijt. Het kan soms moeilijk zijn om dit er allemaal in te passen én het gezellig te maken. Daarom ga je hier zo efficiënt mogelijk aan de slag. Met een scheidingswand zorg je aan de ene kant voor wat privacy op het toilet. Aan de andere kant kun je daar meer kwijt, zoals de wastafel of douchecabine.

Ga zo slim mogelijk om met opbergruimtes. Hang planken op waar je naast je spullen ook decoratie op kwijt kunt. Zo heb je hier alles wat je nodig hebt, maar zorg je ook voor een gezellige sfeer!

Zo, nu kun jij aan de slag met het inrichten van de belangrijkste kamers van je woning. Zorg voor een overkapping in je tuin om er tijdens elk seizoen van te genieten. Van de woonkamer creëer je een geheel, maar geef je toch elk hoekje zijn eigen charme. In de slaapkamer wil je, door middel van lichte kleuren en natuurlijk licht, een open gevoel. Tot slot ga je in de badkamer efficiënt aan de slag met een efficiënte maar gezellige indeling. Dus, welke kamer pak jij als eerste aan?

 

Dit is een gastblogartikel dat speciaal voor Veertigplus mus is geschreven.