Beauty & Body

Wil jij weer dik, gezond en lang haar? Volg dan deze tips

Handige tips voor mooi dik, gezond en lang haar

Mooi en dik haar. De één is er mee gezegend, en de ander moet er wat meer werk voor doen. Wil je weten wat jij vandaag nog vanuit huis kunt doen voor gezond en dik haar? Lees dan gauw verder voor een aantal tips.

 

Haarmaskers for the win!

Met een haarmasker zorg je voor een rijke, diepgaande verzorging van je haar. Omdat haarmaskers dik en geconcentreerd zijn, krijg je als resultaat heel zacht en gevoed haar. Gebruik een haarmasker eens in de week of twee weken. Laat het dan ook even lekker intrekken voordat je het uitspoelt. Je kunt ze gemakkelijk kopen of bestellen bij een drogist of apotheek, zoals Optiphar.

 

Hoofdhuidmassage

Een hoofdhuidmassage is een eenvoudige toevoeging in je dagelijkse routine om dun haar dikker te maken. Hoe werkt het? Een hoofdhuidmassage stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid. Het bloed brengt de voedingsstoffen in de bloedbanen naar je de huidcellen. De cellen in je hoofdhuid worden op deze manier gevoed en gestimuleerd. De bloedtoevoer zorgt hiermee dus ook voor gezondere haarfollikels, waardoor je goede haargroei krijgt.

Een hoofdhuidmassage is ook heel eenvoudig uit te voeren. Je kunt hiervoor een speciale hoofdhuidmassage tool aanschaffen, of gewoon je vingertoppen gebruiken om je hoofdhuid te masseren. Voor optimaal effect is het aan te raden om dit op dagelijkse basis te doen, voor 2-5 minuten.

 

Niet te veel wassen

Was je haar niet te vaak. Dit is een belangrijk onderdeel voor het stimuleren van de groei van dik en gezond haar. Door je haar te veel te wassen, droog je je haar uit waardoor je last krijgt van een droge hoofdhuid. Je wast namelijk de natuurlijke oliën op je hoofdhuid weg die je hoofdhuid beschermen tegen het uitdrogen. Hierdoor krijg je broos haar wat makkelijk afbreekt.

Maar was je haar ook niet te weinig, want de natuurlijke oliën kunnen zich samen met dode huidcellen en overgebleven haarproducten opstapelen waardoor haarzakjes verstopt raken. Dit remt je haargroei. Het gaat dus om het vinden van een goede balans. Dat ziet er voor iedereen anders uit. Was je je haar nu 3x per week? Probeer eens een tijdje 2x per week je haren te wassen en kijk hoe dat je afgaat.

 

Geen hitte gebruiken

Dit is een moeilijke, maar probeer hitte op je haar zo veel mogelijk te vermijden. Het is volkomen begrijpelijk als de föhn, stijl- of krultang een vaste vriend van je is, maar je bent beter af bij het verminderen van het contact. Echt waar. De hitte droogt je haar ontzettend uit, ook al gebruik je een protecting spray. Het uitdrogen van je haar zorgt er voor dat het veel makkelijker afbreekt. Je hoeft jezelf echt niet te ontdoen van de föhn of stijl-/krultang, maar probeer het in ieder geval veel minder te gebruiken. Je haar is al zo mooi!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.