Duurzaam

Wat zijn de voordelen van wasbare luiers?

Overweeg je wasbare luiers voor je kindje?

Je wilt je baby en peuter natuurlijk de beste zorg geven. Daar horen ook luiers bij. Misschien denk je erover om over te stappen van wegwerpluiers naar wasbare luiers? Of wil je meteen wasbare luiers gebruiken en weten wat de voordelen ervan zijn? Hieronder vind je 9 voordelen van wasbare luiers en ook komen wasbare zoogcompressen en wasbare zwemluiers aan bod.

 

Wat zijn wasbare luiers?

Wasbare luiers zijn herbruikbare luiers gemaakt van stoffen materialen, zoals katoen, bamboe of hennep. In tegenstelling tot wegwerpluiers, kun je wasbare luiers keer op keer wassen en opnieuw gebruiken. Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen zelfs geld besparen op de lange termijn. Maar er zijn nog meer voordelen en die lees je hieronder.

 

9 voordelen van wasbare luiers

 

#1. Milieuvriendelijk: zoals al eerder gezegd verminderen wasbare luiers aanzienlijk de hoeveelheid afval die je produceert. In plaats van elke dag meerdere wegwerpluiers weg te gooien, kun je met wasbare luiers jaarlijks duizenden luiers besparen. Dat zorgt voor een beter milieu en je bent lekker duurzaam bezig!

 

#2. Je bespaart kosten: hoewel wasbare luiers duurder in de aanschaf zijn, bespaar je op de lange termijn geld. Want, uiteindelijk zullen wegwerpluiers meer kosten, omdat je keer op keer weer nieuwe moet kopen. Bovendien zijn wasbare luiers vaak verstelbaar en kunnen ze meegroeien met je baby, waardoor je minder vaak nieuwe maten hoeft te kopen.

 

#3. Wasbare zwemluiers: wasbare zwemluiers kopen is ook een aanrader. Naast het dagelijkse gebruik bieden wasbare zwemluiers een duurzaam alternatief voor wegwerpluiers tijdens zwemuitjes. Ze zijn stijlvol, passen goed en voorkomen ongelukjes in het water, terwijl ze herbruikbaar zijn voor volgende zwemavonturen.

 

#4. Geen chemicaliën: wegwerpluiers bevatten vaak chemische stoffen zoals chloor en parfum. Wasbare luiers zijn vrijwel altijd gemaakt van natuurlijke materialen, zoals biologisch katoen of bamboe, waardoor je kindje veel minder last heeft van deze schadelijke stoffen aan de huid.

 

#5. Schattige ontwerpen: het leuke aan wasbare luiers is, is dat je ze vaak kunt kopen met schattige ontwerpen en vrolijke kleuren. Van dierenprints tot regenbogen, wasbare luiers maken het verschonen van luiers leuker!

 

#6. Comfort: wasbare luiers zijn gemaakt van zachte, ademende materialen die comfortabel zijn voor de gevoelige huid van je baby. Vergeleken met sommige wegwerpluiers, die chemische absorptiematerialen bevatten, ervaren veel ouders bij hun kindje minder luieruitslag, zoals huidirritatie en roodheid.

 

#7. Training van zindelijkheid: omdat wasbare luiers gemaakt zijn van stof, zoals katoen, voelen kinderen vaak eerder wanneer ze nat zijn. Dat kan ervoor zorgen dat je kindje misschien wel eerder zindelijk wordt, omdat je kindje sneller bewuster wordt van een natte luier.

 

#8. Minder ongelukjes: moderne wasbare luiers hebben goede sluitsystemen en een goede absorptie, waardoor lekkages vaak minder gebeuren dan met andere luiers. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het verschonen van kleding na ongelukjes.

 

#9. Wasbare zoogcompressen: naast wasbare luiers zijn er ook wasbare zoogcompressen te koop voor moeders die borstvoeding geven. Met het geven van borstvoeding kan het gebeuren dat er nog wat melk uit je borst lekt. Dat wil je natuurlijk niet zichtbaar hebben op je bloes, hemd of T-shirt!

Daarvoor zijn zoogcompressen dus heel handig. En hiervan kun je ook wasbare zoogcompressen kopen, zodat je het weer kunt hergebruiken. Bovendien zijn er ook wasbare zoogcompressen verkrijgbaar die aan één kant waterdicht zijn, zodat je kleding extra droog blijft. Handig!

 

Wasbare luiers zijn het proberen waard

Denk je na het lezen van dit blogartikel: “Ik wil wasbare luiers, wasbare zwembroekjes en wasbare compressen ook uitproberen?” Dat kan ik mij goed voorstellen. Zeker in deze tijden waarin we extra zuinig moeten zijn op het milieu, is het ’t overwegen waard.

Maar ook de andere voordelen die in dit blogartikel zijn besproken zijn pluspunten. Dus, of je nu overstapt om geld te besparen, voor het milieu of gewoon vanwege de schattige ontwerpen, wasbare luiers zijn het overwegen waard. Probeer het eens uit bij je kindje en ontdek de voordelen.

 

Dit blogartikel is geschreven vanuit een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.