Wat is Black Friday en waarom is het interessant voor jou om dan te shoppen?

Black Friday wordt steeds populairder!

Hoor jij ook steeds vaker de term Black Friday? Of de Nederlandse benaming ‘Zwarte Vrijdag’? Dat klopt, want het wordt steeds populairder in Nederland. Dus houd op vrijdag 27 november 2020 een gaatje in je agenda vrij. Dan kun je lekker extra voordelig shoppen!


Wat is Black Friday eigenlijk?

Black Friday komt uit Amerika! Het land waar Thanksgiving wordt gevierd. In Amerika valt het op de vrijdag na Thanksgiving, want dat is het startsein van het Kerstseizoen. Daar spelen de winkeliers gretig op in door op die dag heel veel artikelen extra goedkoop aan te bieden. Vaak écht tegen stuntprijzen die je de rest van het jaar niet hebt! Dus daar kun jij vaak extra geld op besparen.


Volg jij de Facebookpagina van Veertigplus mus al?


Waar komt de naam Black Friday vandaan?

De historie van de naam is eigenlijk niet heel vrolijk. Het gaat terug tot een moment in de 19e eeuw waarin de Amerikaanse economie minder goed draaide. Daarna – in de 20e eeuw – werd de term Black Friday gebruikt voor de vrijdag na Thanksgiving waar de drukte in de winkels en straten zó groot was, dat de politie hun handen vol eraan had.

Daarna werd de term met reclame campagnes steeds positiever gemaakt, omdat Amerikaanse producenten en winkeliers zagen dat er op die dag al heel veel gewinkeld werd. Door extra hoge kortingen aan te bieden, verkoop je veel meer!

Nu is Black Friday, in ieder geval in Amerika, niet meer weg te denken en kijken veel mensen uit naar die dag om voordeeltjes te halen.


Waar kun je in Nederland lekker voordelig shoppen op Black Friday

Vanaf ongeveer 2015 is Black Friday steeds commerciëler geworden in Nederland en profiteren winkeliers en jij als shopper van de hoge kortingen. Het is dus nog niet zo lang nog in Nederland.

Steeds meer winkels gaan op die dag stunten met prijzen. Iedereen wil een graantje meepikken, en terecht ook. Bij veel online winkels kun je echt dan ontzettend goedkoop shoppen.

Ga hieronder direct naar de Black Friday deals van:

Staat jouw winkel hier niet tussen? Check gewoon de websites van jouw favoriete winkels welke acties zij dan hebben.


Tip van Veertigplus mus

Als je nog Sinterklaas – en Kerstinkopen moet doen, kijk dan op vrijdag 25 november 2022 zéker even bij je favoriete winkels om te zien of zij extra hoge kortingen hebben. Scheelt weer in je portemonnee, toch?


Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips, bijvoorbeeld leuke adresjes waar je op Black Friday extra voordelig kunt shoppen? Zet het gerust in een reactie hieronder!


Bewaar deze pin voor later:

wat is black friday ook alweer

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info zie mijn disclaimer.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *