Lifestyle

Tips voor een nieuw jaar met nieuwe kansen!

Hoe kijk jij tegen het nieuwe jaar aan?

Heb je zin in het nieuwe jaar en heb je daarbij allemaal goede voornemens? Of vind je het allemaal maar onzin en is 1 januari een dag als alle andere? Grappig hoe dit altijd per persoon zo kan verschillen. Persoonlijk zit ik er een beetje tussenin. Ik verheug me wel altijd op het nieuwe jaar. Het voelt zo vers aan!

Maar aan de andere kant is iedere dag een nieuwe kans. En zoals Michael Pilarczyk altijd zegt: iedere dag wordt je toekomst korter. Die komt wel even binnen, hè? Daarom is het belangrijk om niet alleen met oud en nieuw goede voornemens te hebben. Het beste is om je beste leven te leven, want je hebt er met dit lichaam maar één.

 

Maar hoe leef je je beste leven?

Door bewuster te leven. Even stil te staan. Het oude jaar is altijd een tijd om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Veel mensen doen dit met pen en papier. Ik ook. Even reflecteren wat er nu precies allemaal is gebeurd en hoe mijn reactie daarop was. Wat kan ik verbeteren en wat heb ik prima gedaan?

In de ochtend is het heel fijn om een intentie te zetten voor de nieuwe dag. Wat wil je vandaag? Waar word je gelukkig van? Sta daar even bij stil. Dan is het fijn om ook een meditatie te doen. Dit kan met begeleiding maar uiteraard ook zonder. Je kunt 5 minuten mediteren, maar het kan ook prima een half uur. Het is maar net waar jij je fijn bij voelt.

 

Is alleen mediteren genoeg?

Nee, uiteraard niet. Het is niet zo dat wanneer je mediteert je meteen heel je leven op orde hebt. Maar het zorgt er wel voor dat je even stilstaat in het moment en dat je lichaam even rust krijgt. Dit is echt enorm belangrijk. Veel belangrijker dan veel mensen weten. Zelfs in je slaap ben je nog druk bezig met processen en dromen. Door op deze manier de dag te beginnen, heb je al een enorme voorsprong. Belangrijk is ook dat je niet meteen na het wakker worden je mobiel pakt, maar blijf nog even dicht bij jezelf.

 

Gedurende de dag zul je merken dat je rustiger bent en dat je alles veel beter aan kunt. En dat alleen door in de ochtend een intentie te zetten en te mediteren. Bizar toch? Maar niet alleen de ochtend is belangrijk, het is fijn om gedurende de dag even bij jezelf te checken hoe je je voelt.

In deze tijd is het misschien nog wel belangrijker dan vijf jaar geleden. Wanneer je een beslissing moet nemen, probeer dan eens via je buik te denken. Hier zit je Ki punt en daar zit je kracht. We denken teveel met ons hoofd en hierdoor maken we vaak te rationele beslissingen. Terwijl ons buikgevoel veel belangrijker is, en vaak al eerder door heeft of iets goed voor ons is of niet, dan onze hersenen.

 

Is er nog een avondritueel?

Jazeker! Omdat je gedurende de dag veel bewuster bent, zul je je in de avond ook veel beter de dag kunnen herinneren. Belangrijk is het om, voordat je naar bed gaat, 5 dingen op te schrijven die positief waren deze dag. Gebeurtenissen of dingen waar je dankbaar voor bent. Door je te realiseren dat ook de kleine dingen ertoe doen, zul je zien dat je al snel aan 5 positieve punten komt. Hierdoor ga je fijner slapen.

Uiteraard kun je er nog voor kiezen om een meditatie te doen. Zeker een Yoga Nidra sessie, die overigens niets met Yoga te maken heeft, maar alles met ontspanning, zal je goed helpen om een heerlijke diepe slaap te bereiken. Zodat je de volgende ochtend weer vol leuke plannen je intenties kunt zetten!

 

Lieve lezers, mijn naam is MarjoDeliana en ik heb een eigen website marjodeliana.nl. Op Marjodeliana.nl deel ik het wel en wee met mijn gezin (man, dochter, zoon, schoondochter, schoonzoon, 2 kleinzoons en 2 honden van mijn dochter en partner), en verder blog ik over lifestyle, gelukkig zijn, gezondheid, maar vooral over spiritualiteit. Dit is sinds een paar jaar een grote passie voor mij. Voor Veertigplus Mus heb ik dit gastblog artikel geschreven. Veel plezier met het lezen van dit blogartikel.