Huis & tuin

Tips hoe je met grote spiegels een stijlvol en ruimtelijk interieur creëert

Creëer een stijlvol, ruimtelijk interieur met grote spiegels

Spiegels worden tegenwoordig voor meerdere doeleinden gebruikt. We plaatsen niet enkel meer spiegels op de badkamer, in de slaapkamer of het toilet. Zo maken spiegels steeds vaker deel uit van een stijlvol interieur, ze zijn namelijk beschikbaar in allerlei soorten en maten. Wat dacht je van een grote spiegel in je woonkamer? Die wordt door zijn omvang dan een echte eyecatcher in je interieur. Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden. Lees de tips!

 

Maak je ruimte optisch groter

Heb je een wat kleiner huis met bijvoorbeeld een smalle woonkamer, dan is een grote spiegel een goede aanvulling. Het maakt de ruimte optisch groter door de weerspiegeling. Er zijn verschillende opties. Allereerst kan een staande spiegel je kamer hoger doen lijken. Heb je dus een relatief laag plafond, kies dan voor een staande spiegel die je in een hoek in je kamer plaatst. Een horizontale spiegel zorgt ervoor dat een smalle ruimte er breder uitziet. Plaats de horizontale spiegel dus bijvoorbeeld tegen de muur waar je bank tegenaan staat. Bij beiden is onze tip om de grote spiegel neer te zetten of op te hangen op een plek waar veel natuurlijk daglicht de ruimte binnenkomt. Zo komt er nog meer licht in je ruimte en lijkt de ruimte dus optisch lichter.

 

Grote ronde spiegels

Een ronde spiegel is net wat anders dan andere standaard spiegels en geven je interieur een speels karakter. Het zorgt namelijk voor een goede afwisseling tussen alle rechte vormen in het interieur zoals de deuren, kasten of je televisie. Met een ronde spiegel creëer je dus, zoals gezegd, een speelse uitstraling en interessante dynamiek. Zo kun je een ronde spiegel boven een rechthoekig kastje plaatsen of rechte salontafel, maak het af met leuke accessoires zoals kamerplantjes. De ronde vorm zorgt er bovendien voor dat je nog meer ruimtelijkheid creëert.

 

Gedetailleerde omlijsting

Naast een dunne, minimalistische omlijsting kun je ook voor een grote spiegel kiezen met klassieke omlijsting en dikker frame. Zo krijgt de spiegel nog meer aandacht en focus in je interieur. Een mooie, gedetailleerde lijst heeft ook zo zijn charmes die tijdloos is. Er zijn veel verschillende lijsten beschikbaar in diverse kleuren, kleuren die passen bij ieder interieur. Door de verschillende opties vind je in no-time een grote spiegel die tijdloos is en past bij jouw stijl.

Op zoek naar nog meer wooninspiratie? Bezoek dan The Art of Living.

 

Dit blogartikel is een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.