Mind

Review: veel beter slapen met de Somnox 2 adem- en slaaprobot!

Goed slapen is super belangrijk

Ik sliep slecht, al best wel een tijd. Door mijn kat die mij ’s nachts regelmatig wakker maakte, door gepieker, door zomaar wakker te worden en niet meer makkelijk kunnen inslapen. En misschien ook wel door de overgang waar ik in zit? Ik ben tenslotte al 46. Dat de Somnox 2 adem- en slaaprobot op mijn pad kwam, was dan ook een geschenk uit de hemel. Sindsdien slaap ik weer super goed en ik merk dat mijn lichaam en geest daar enorm van opknappen. Ik word uitgerust wakker en dat was lang geleden!

Slaap jij ook slecht en voel je je vaak niet fit? Word je opeens wakker en kun je dan moeilijk weer inslapen? Vind je het moeilijk om te ontspannen, vanwege zorgen, stress, gepieker of andere redenen? Lees dan zeker even verder, want dan kan de Somnox 2 adem- en slaaprobot ook echt iets voor jou zijn.

 

Wat is de Somnox 2 adem- en slaaprobot?

Ontwikkeld aan de TU Delft in 2016 en inmiddels duizenden mensen ermee blij gemaakt die weer goed slapen. Dat is de Somnox 2 adem- en slaaprobot. Het apparaat heeft een schattige, kleine ovale vorm en voelt zacht aan. Maar wat doet het dan? Het helpt jou om een kalme ademhaling te krijgen, waardoor slapen en ontspannen veel beter gaat. Deze adem- en slaaprobot meet jouw ademhaling en past zich hierop aan en neemt jou vervolgens mee in een rustigere ademhaling.

Het is heel fijn, want door de Somnox tegen je aan te houden, voel je de ademhalingsbeweging van de Somnox en die neem je bewust en onbewust over. De Somnox is in staat om je ademhaling te vertragen, waardoor je vanzelf in een diepere ontspanning en diepere slaap terecht komt.

Daarnaast is het erg fijn om te luisteren naar de geluiden of de muziek die de Somnox aan je kan laten horen en die je kunt instellen via de app. Doordat ik bijvoorbeeld luister naar meditatiemuziek, focus ik mij met mijn gedachten automatisch daar op en veel minder op mijn piekerende gedachten. Dat is dus extra fijn voor de piekeraars onder ons, zoals ik!

 

Somnox 2

Somnox 2 adem- en slaaprobot

 

Hoe houd je het vast?

De Somnox houd je tegen je lichaam aan. Dat kan bijvoorbeeld tegen je buik zijn of tegen je borst. Ik vind het zelf heerlijk om het tijdens het inslapen tegen mijn buik aan te houden. Dan lig ik op mijn zij en doe ik het bewegende buikje van de Somnox tegen mijn buik aan.

Ik werd er zelfs de eerste keer dat ik het gebruikte een aantal minuten even ontroerd van. Het voelt alsof er een klein mensje tegen je aankruipt en je samen rustig gaat ademhalen en rustig gaat slapen. Heel fijn.

Je kunt ook de Somnox met de niet-bewegende kant tegen je aan leggen en je hand of handen op het bewegende buikje leggen. Het gaat erom wat jij het prettigste vindt. Belangrijk is wel dat je de ademhaling van de Somnox voelt en jouw lichaam hierop gaat reageren door die ademhaling over te nemen.

 

Waarvoor kun je de Somnox gebruiken?

De Somnox is dus heerlijk en heel goed om mee in slaap te vallen en om uitgerust wakker te worden. Zeker als je slaapproblemen hebt, erg gespannen bent of als je vol zit met gedachtes in je hoofd. Het helpt je om beter, sneller en dieper in slaap te komen, ook als je tussentijds wakker wordt. Ik ben bijvoorbeeld sinds een aantal jaren een lichte slaper geworden en kan snel van omgevingsgeluiden wakker worden, maar dat heb ik nu dus veel minder, omdat ik dieper slaap.

Toen ik nog slaapproblemen had, wilde ik het liefst niet naar medicijnen grijpen om beter te kunnen slapen. Maar op een gegeven moment was ik ten einde raad en dacht ik daar steeds vaker aan. Voor mij kwam de Somnox dus echt op het juiste moment op mijn pad. Door de Somnox hoef ik niet naar medicijnen te grijpen die mijn slaap bevorderen, want ik ben weer veel beter gaan slapen.

Waar kun je de Somnox nog meer voor gebruiken? Je kunt het ook overdag gebruiken, bijvoorbeeld als je mediteert of op de bank of in een luie stoel zit. Houd de Somnox tegen je aan, eventueel met een muziek of geluid van de Somnox, en ontspan.

 

Somnox 2 adem en slaaprobot

 

Handige App om je persoonlijke instellingen in te stellen

Als je de Somnox 2 gebruikt, dan raad ik je écht aan om de app van Somnox te gebruiken. Hiermee kun je nog beter de adem- en slaaprobot voor je laten werken. Je kunt bijvoorbeeld jouw ademtempo, je gewenste eindtempo van je ademhaling en de verhouding van het in- en uitademen bepalen. Daarnaast kun je ‘Somnox-sense’ inschakelen of uitzetten. Met de Somnox-sense functie gaan sensoren die in de Somnox zitten nóg beter jouw ademhaling reguleren.

Ook kun je muziek of geluiden inschakelen. Ik vind de muziek genaamd ‘When the sun sets’ heerlijke meditatie-muziek om bij in slaap te vallen. Je kunt zelfs je eigen rustgevende muziek streamen! Daarnaast kun je ook allerlei ademhalingsoefeningen doen via de app. Ideaal voor als je wilt werken aan een betere ademhaling.

Een andere functie is dat je de intensiteit van het ademende buikje van de Somnox kunt instellen en ook na hoeveel tijd je wilt dat de Somnox uit zichzelf uitschakelt. Ik heb dat bijvoorbeeld ingesteld op 30 minuten. Maar eigenlijk kan het wel korter, want samen met ‘het kleine mensje’ zoals ik Somnox ook weleens noem, val ik binnen een paar minuten al in een heerlijke slaap.

somnox app

 

Hoe start je? Het vinden van het juiste ritme is belangrijk

Vóórdat je de Somnox in huis hebt, maar ook nadat je het in huis hebt, krijg je een aantal e-mails met hele handige tips en video-instructies over Somnox. Bekijk de mails, want je hebt daar echt wat aan. Daarnaast word je via de app helemaal begeleid in het goed instellen van de Somnox.

Als je het voor het eerst gaat gebruiken, installeer dan eerst de app en doorloop de stappen. Het wijst zich vanzelf. Daarna is het belangrijk om het juiste ritme van de Somnox in te stellen, gebaseerd op jouw ademhaling. Neem daar de tijd voor. Ik ben bijvoorbeeld op bed gaan liggen, heb de app en de Somnox aangezet en ben gaan luisteren naar mijn ademhaling. Op basis daarvan heb ik ingesteld hoeveel ademhalingen ik gemiddeld per minuut heb, maar ook dat ik langer de tijd neem om uit te ademen dan om in te ademen. De instellingen heb ik in het begin best wel even moeten wijzigen, maar dat is niet erg.

En kom je er niet uit? Dan heb ik gemerkt dat de helpdesk van Somnox jou snel en goed kan helpen.

 

Wat zijn de resultaten?

Op de website van Somnox geven zij een aantal resultaten. Dat vind ik zelf belangrijk om te weten. Zo geven zij aan dat:

 • 86% van de gebruikers valt na twee maanden gebruik van de Somnox gemiddeld 27 minuten eerder in slaap
 • 83% van de gebruikers merkt na 2 maanden slapen met de Somnox dat zij dieper slapen en daardoor gemiddeld de helft minder vaak wakker worden
 • 86% van de gebruikers geeft na 2 maanden gebruik aan dat zij gemiddeld 66 minuten langer slapen dan voordat zij de Somnox gebruikten
 • 90% van de gebruikers geeft aan dat zij zich na 2 maanden gebruik gemiddeld 25% uitgeruster voelen dan voorheen
 • 71% van de gebruikers voelt zich na 2 maanden gebruik van de Somnox aan dat zij zich overdag een stuk minder gestrest voelen (22% minder dan voorheen).

De bovenstaande resultaten zijn afkomstig uit een SR2-validatiestudie onder 42 deelnemers (2022)

 

Kortom, wat zie ik als 10 grote voordelen van de Somnox 2 adem- en slaaprobot?

 1. Voordat je besluit om de Somnox 2 in huis te halen, kun je een online slaaptest doen op de website van Somnox. Aan de hand van een aantal vragen krijg je gratis en persoonlijk slaapadvies
 2. Makkelijk in gebruik: op de Somnox bevinden zich maar een paar knoppen die makkelijk te bedienen zijn (zoals aan- en uitknop en volumeknoppen voor het geluid van bijvoorbeeld de meditatie-muziek). Dit is ook als het donker is op de tast goed te bedienen.
 3. De app is ook eenvoudig in gebruik en daarmee heb je de adem- en slaaprobot binnen een mum van tijd ingesteld of aangepast op jouw persoonlijke voorkeuren
 4. Zeker belangrijk om te noemen, want daar draait het allemaal om: ik ben veel beter gaan slapen en ik word veel fitter wakker! Ik kijk er zelfs ’s avonds naar uit om de Somnox weer tegen mij aan te mogen leggen en vast te houden en met een rustige ademhaling in slaap te vallen
 5. De Somnox is heel fijn om vast te houden en is niet zwaar. Dus als je ’s nachts draait, dan kun je het makkelijk oppakken en weer neerleggen zoals jij het wilt
 6. Als je de Somnox koopt, dan kun het 30 dagen uitproberen en bevalt het niet, dan krijg je jouw geld terug. Ook is het mogelijk om de Somnox te huren in plaats van te kopen. Daarnaast is de verzending gratis als je in Europa of de VS woont
 7. De buitenhoes om de Somnox kun je makkelijk verwijderen en wassen op 30 graden
 8. Enkele verzekeraars vergoeden een deel van de aanschafwaarde. Of dat ook voor jou geldt, kun je het beste informeren bij de helpdesk van Somnox en/of bij je verzekeraar
 9. De Somnox is makkelijk op te laden. Via een bijgeleverde oplader kun je het in het stopcontact steken. Er zitten zelfs verschillende stekkers bij voor verschillende soorten stopcontacten, zodat je ook in het buitenland de Somnox makkelijk kunt opladen
 10. Een uitkomst voor als je veel piekert, veel stress hebt of moeilijk kunt inslapen. Dat zie je ook aan de resultaten die je hierboven kunt lezen. Doordat de Somnox je ademhaling vertraagt naar een veel rustgevender niveau, slaap je veel beter en word je uitgeruster en fitter wakker. Je bent minder gestrest en meer ontspannen. Daarmee hoef ik jou niet te vertellen dat dan ook jouw functioneren overdag veel beter gaat, toch? Want ook overdag voel je je veel fitter en minder gestrest.

 

Heb ik ook nadelen ontdekt?

Met een review mag je ook kritisch zijn, vind ik. Dus ik benoem ook enkele nadelen:

 • Je moet niet vergeten om de Somnox op te laden. Dat kun je zien aan de 3 lampjes die op het bedieningspaneel van de Somnox zitten. Dat moet je zelf in de gaten houden. Zelf zou ik het fijn vinden als je bijvoorbeeld ook via de app een pushbericht krijgt op je mobieltje dat je de Somnox moet opladen
 • Je kunt (meditatie)muziek of andere rustgevende geluiden instellen die de Somnox aan je laat horen. Als je alleen slaapt heeft niemand daar last van, maar met een partner kan het zijn dat je partner er last van heeft. Dan kun je de muziek of het geluid uitzetten, maar mis je dus de mogelijkheid dat (meditatie)muziek/geluiden jou extra fijn in slaap helpen
 • Een extra hoes die om de Somnox zit, dat zou ik zelf fijn vinden. Dat zit er nu niet bij. Deze reservehoes kun je dan erbij pakken voor als de andere hoes in de was zit of kapot is gegaan. Je kunt het wel los bestellen in de shop, maar ik zou het een goede service vinden als dat er standaard bij zat
 • De eerste dagen dat ik de Somnox gebruikte, was ik bang dat ik de Somnox door mijn gedraai ’s nachts per ongeluk op de grond zou ‘smijten’. Gelukkig is dat niet gebeurd en ik ontdekte dat het zeker wel tegen een stootje kan voor als dat wel zou gebeuren
 • Dit is niet een nadeel, maar meer een suggestie: ik zou best wel wat statistieken willen zien in de app. Bijvoorbeeld hoe snel ik in slaap viel of andere gegevens over hoe mijn inslapen en mijn ademhaling in de loop der tijd is verbeterd. Wie weet dat dat nog een nieuw idee is voor in de app?

 

En dan ook belangrijk: hoe schaf je de Somnox aan?

Via de webshop van Somnox kun je in een paar eenvoudige stappen de Somnox 2 adem- en slaaprobot bestellen. Daar kun je ook de tarieven zien van het kopen of huren van de Somnox.

En ik mag jou korting geven! Voer bij het afrekenen de kortingscode VEERTIGPLUSMUS50 in en je krijgt € 50 euro korting als je direct de Somnox koopt.

 

Somnox 2 slaaprobot

 

Kortom…,

Ik heb het gevoel dat ik met de Somnox 2 adem- en slaaprobot een slaapmaatje erbij gekregen. Een maatje dat mij helpt met beter, sneller en dieper slapen en met fitter en ontspannen wakker worden. Ik ben er reuze blij mee en ik hoop dat jij ook met dit slaapmaatje veel beter gaat slapen als je slaapproblemen hebt. Ik wilde niet naar slaapmedicijnen grijpen en ik ben blij dat de Somnox 2 dat voor mij heeft kunnen voorkomen. Ik slaap weer als een roos! Niet voor niets is hun slogan: “Sleep as your superpower” en dat is echt een schot in de roos.

 

Dit is een gesponsord blogartikel en bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.