DinerKoolhydraatarmLunch

Recept koolhydraatarme pastasalade met tonijn

Koolhydraatarme pastasalade met tonijn als lunch of avondeten

Pastasalade vind ik altijd een heerlijk gerecht om te eten als lunch of diner. Maar, de gewone pastasalade wordt gemaakt van pasta, zoals penne. En laat daar nou net heel veel koolhydraten in zitten! Daarom wordt in dit gerecht de pasta vervangen door stukken gebakken courgette. De smaak is net zo lekker! Het recept is glutenvrij en er staan ook tips bij hoe je het lactosevrij en vegan maakt!

 

recept koolhydraataarme pastasalade tonijn

Recept koolhydraatarme pastasalade met tonijn

Koolhydraatarme Pastasalade met Tonijn. Super lekker! Het is koolhydraatarm en glutenvrij. En met tips om het lactosevrij en vegan te maken! De courgette die je gaat gebruiken vervangt de pasta, maar de smaak is net zo lekker!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 porties

Ingrediënten
  

  • 300 gram courgette
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram tonijn in eigen water (blikje) of blikje vegan tonijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 50 gram zongedroogde tomaatjes
  • 1 halve komkommer
  • 150 gram mozzarella bolletjes of vegan mozzarella bolletjes
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 10 gram verse bieslook
  • 2 eetlepels mayonaise (zonder toegevoegde suiker)
  • 2 eetlepels yoghurt of vegan yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan lichtbruin
  • Was de courgette en snijd in stukken van een halve cm breed en 3 cm lang (alsof het penne is)
  • Snijd de knoflook in stukjes
  • Verwarm een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie
  • Bak de stukjes courgette en knoflook lichtbruin
  • Snijd de geschilde komkommer in blokjes
  • Halveer de cherrytomaatjes
  • Rasp de limoen
  • Snijd de limoen in 2 stukken en pers 1 halve limoen uit
  • Maak stukjes van de zongedroogde tomaat en bieslook
  • Doe in een grote kom de gebakken courgette, komkommer, cherrytomaten, mozzarella, zongedroogde tomaat, tonijn, bieslook, pijnboompitjes, peper en zout en meng door elkaar
  • Maak in een andere kom de dressing van yoghurt, mayonaise, limoenrasp, limoensap
  • Giet de dressing erover en roer door
  • Eet het gelijk op of bewaar het max. 2 dagen in de koelkast
  • Eet smakelijk!
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, lunch, vegan

 

BONUSTIP: Online Cursus Simpel 5 Kilo Koolhydraatarm Afvallen

Wil je 5 kilo afvallen en toch lekker blijven eten? Volg mijn cursus Simpel 5 Kilo Koolhydraatarm Afvallen! Inclusief koolhydraatarm 8-weken-afslankmenu-receptenboek met 95 koolhydraatarme recepten, boodschappenlijstjes, voedingsschema’s, Eetdagboek, Zelfzorg & Persoonlijke Groei Dagboek, Slimme Koolhydraatarme Boodschappengids, 2 uur videolessen met al mijn tips en trics hoe ik blijvend 5 kilo koolhydraatarm ben afgevallen, en nog heel veel meer!

 

Cursus simpel 5 kilo koolhydraatarm afvallen