Huis & tuin

Jouw interieur opfrissen met grijze muurverf? Lees de tips!

Inspiratie: grijze muurverf voor een stijlvolle uitstraling in je interieur  

Ben je op zoek naar inspiratie voor het verven van jouw muren? De mogelijkheden zijn eindeloos en het kan lastig zijn om een kleur te kiezen die bij het hele interieur past. Heb je weleens gedacht aan grijs? Wellicht vind je dit een saaie kleur, maar integendeel. Het is een flexibele, zachte kleur die vrijwel past bij iedere interieurstijl. Van een industriële stijl tot aan een landelijke uitstraling en een Hotel Chique Interieur: grijs is dé kleur die jouw interieur een stijlvolle uitstraling geeft. Laat je inspireren met de onderstaande tips.

 

Scherpe contrasten verzachten met grijs

Grijze muurverf is allesbehalve saai, het is juist een hele veelzijdige kleur waar je veel kanten mee op kunt. Neem het kleurenpalet van wit, grijs en zwart als uitgangspunt. Grijs is net wat spannender dan wit en iets minder mysterieuzer dan zwart. In een interieur met veel witte en zwarte kleuren verzacht een grijze kleur het contrast tussen wit en zwart. Hierdoor creëer je een samenhangend geheel. Een touch of grey kan al voldoende zijn om de contrasten te verzachten.

 

Grijze muurverf combineren met andere kleuren

Grijs is een fijne basis en is heel goed te combineren met wit en zwart zoals hierboven beschreven. De grijze kleur staat echter ook heel goed bij andere kleuren. Grijs dient hier als basis en zorgt ervoor dat de andere kleuren op de voorgrond treden. Zo kun je met grijs zowel een koel als warm interieur creëren. Ga je voor een koele en stoere uitstraling? Combineer grijs dan met donkere kleuren zoals donkerblauw. Wil je een warmte uitstraling creëren? Combineer dan een lichtgrijze muur met natuurlijke materialen zoals hout en leer.

 

Verschillende tinten grijs

Naast het combineren van grijs met andere kleuren, kun je ook verschillende tinten grijs verwerken in je interieur. Werk je met verschillende tinten, dan spreek je over ton-sur-ton. Ga bijvoorbeeld voor een muurverf in beton grijze kleur en kies voor accessoires zoals een vloerkleed in een antracietgrijze tint en zilveren details.

 

Eindeloze mogelijkheden

Al met al is een grijze muurverf een stijlvolle manier om jouw interieur op te frissen. Een licht grijze muur dient als subtiele, neutrale achtergrond in combinatie met andere kleuren. Donkergrijs zorgt er juist weer voor dat het interieur een luxe en elegante uitstraling krijgt. Met grijs kun je werkelijk alle kanten op.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek Wonen in de Regio voor alle woon- en tuininspiratie.

 

Dit blogartikel is een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.