Huis & tuin

Hoe creëer je een fijne buitenruimte? Bekijk deze tips en ideeën

Geniet het hele jaar door van je tuin

Een tuin is het verlengstuk van je huis en wordt daarom steeds belangrijker. Een fijne buitenruimte met comfortabele zitplekken en sfeervolle aankleding: we willen er het hele jaar door van kunnen genieten. Wil jij jouw tuin een upgrade geven, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Lees dan snel verder. We nemen je mee in een aantal ideeën, zodat jij je kan laten inspireren. Zo is jouw tuin snel zomer ready!

 

Meerdere zitgedeeltes

Creëer meerdere zitplekken in meerdere hoeken van je tuin als je daar de ruimte voor hebt. Kies bijvoorbeeld voor een heerlijke loungehoek en buitenterras met eettafel. Zoals de naam al zegt dient een loungehoek als plek waar je kunt relaxen, alleen of met een goed gezelschap. Nog een stapje verder? Plaats dan 2 ligbedden in een andere hoek in je tuin. Als het weer het toe laat wil je natuurlijk ook lekker buiten kunnen dineren, daarom wil je ook een zithoek creëren met eettafel en comfortabele tuinstoelen. Tip: combineer je tuinstoelen met een tuinbank voor een speelse uitstraling.

 

Een overkapping

Laten we eerlijk zijn: de zomers in Nederland en België zijn erg onvoorspelbaar. Het ene moment schijnt de zon en het andere moment is er een regenbui. Om toch van je buitenruimte te kunnen genieten als de temperaturen goed zijn, maar er wat regen valt, kun je kiezen voor een overkapping. Kies je voor een overkapping die direct is bevestigd aan je huis, dan kun je de interieurstijl doortrekken naar je terras. Voeg details toe zoals kaarsen, plaids, sierkussens etc. Voeg vervolgens nog terrasverwarming toe en je kan ieder seizoen genieten van je buitenruimte.

 

Planten en tuintegels

Groen mag natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Juist buiten kun je veel verschillende planten en bloemen combineren. Wil je grote, ingebouwde plantenbakken? Neem dat dan alvast mee in je tuinontwerp. Een flexibelere oplossing zijn losse plantenbakken, deze kun je verplaatsen wanneer je maar wilt. Maak je tuin compleet met mooie tuintegels. Tip: plaats stapstenen om je verschillende zitgedeeltes met elkaar te verbinden. Kies in een moderne tuin voor strakke vormen. Heb je een landelijke tuin, dan is het leuk om verschillende vormen en patronen van stapstenen met elkaar te combineren.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek dan The Art of Living voor meer woon- en tuininspiratie.

 

Dit blogartikel is een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.