Kwaaltjes

Je lichaam ontzuren met de producten van Alka. Aanrader!

Waarom je lichaam ontzuren?

Je lichaam ontzuren is belangrijk om gezond en fit te blijven. Door je lijf te ontzuren, maak je de kans op vervelende kwalen kleiner. Ik testte een aantal producten van het merk Alka en deel mijn bevindingen hieronder graag met je. Ook lees je wat ontzuren is en waarom het zo belangrijk is!

 

Ontzuren klinkt zo raar, wat is het eigenlijk?

Ontzuren van je lichaam betekent dat bepaalde zuren uit je lichaam afgevoerd worden. En jij kunt je lichaam hierbij een handje helpen! Maar waarom is het dan belangrijk dat bepaalde zuren uit je lichaam gaan? Dat zit zo. Je lichaam heeft continue te maken met zuren. Bijvoorbeeld met zuren die jouw lijf uit voeding haalt en er komen ook zuren vrij bij bepaalde lichaamsprocessen. Maar je lichaam raakt ook verzuurd door bijvoorbeeld luchtvervuiling, roken, stralingen, bepaalde medicijnen, stress, (zwaar) sporten en ouder worden. Je lichaam wil deze zuren uit je lichaam hebben, om daarmee de zuurgraad van je bloed op peil te houden.

 

Je lichaam helpen met ontzuren

Normaal gesproken is je lichaam in staat om zelf de zuren via natuurlijke lichaamsprocessen kwijt te raken, bijvoorbeeld door te plassen. Zuren, zoals urinezuur, melkzuur, azijnzuur en vetzuur worden dan afgevoerd.

Waar ontstaat dan het probleem? Er ontstaan echter problemen als je lichaam teveel zuren in het lichaam heeft en niet meer in staat is om deze zuren voldoende af te voeren! Al deze afvalzuren en schadelijke zuurresten slaat jouw lichaam dan op in weefsels en gewrichten en dat kan klachten veroorzaken.

Daar komt ook nog bij dat je lichaam steeds meer verzuurt naarmate je ouder wordt. Dus, tijd om je lichaam een handje te helpen.

 

Want, dit zijn enkele klachten die ontstaan!

Is je lichaam teveel verzuurd, dan kunnen vervelende klachten ontstaan. Mogelijke klachten die kunnen ontstaan zijn onder andere: pijnlijke en stijve spieren en gewrichten, huidklachten, haaruitval, ontstekingen, nierstenen, jicht, hoge bloeddruk, verhoogde bloedsuikerwaarden, slaapproblemen, maag- en darmproblemen, hoge cholesterol en reuma. Dit is slechts een greep uit de mogelijke klachten.

 

De zuur-base evenwicht is dus belangrijk

Hoe zuur je lichaam is wordt uitgedrukt in een waarde, namelijk de pH-waarde. Hoe lager de pH-waarde, hoe zuurder iets is. Hoe hoger de pH-waarde, hoe minder zuur iets is. Je zou denken dat tegenover het woord ‘zuur’ het woord ‘zoet’ staat, maar als het om de zuurheid in je lichaam gaat, dan wordt er in plaats van ‘zoet’ gesproken over ‘base’. Base is dus het tegenovergestelde van zuur.

Een base is een stof die het zuur aan zich kan binden, waardoor je bloed weer neutraler wordt, oftewel weer meer in balans komt. Dus, de zuurgraad van je lichaam wordt bepaald door de hoeveelheid zure en basische stoffen in je bloed.

Het beste is als deze twee in evenwicht zijn, de zogenoemde zuur-base evenwicht. Maar ja, zoals je hierboven al hebt gelezen, kan dat dus flink mis zijn in je lichaam.

 

De 5 producten van Alka die ik testte:

Het merk Alka richt zich op het ontzuren van je lichaam. Ik kende het merk eerst niet en wilde het dus graag uitproberen. In de webshop van Alka vind je een uitgebreid assortiment van producten die zij verkopen. Ik mocht 5 producten uit het assortiment van Alka uitproberen en ik was dan ook erg benieuwd. Het zijn hele verschillende producten die allemaal bijdragen aan het ontzuren van je lichaam, zoals capsules, poedersticks, druppels, thee en crème. Dus voor ieder wat wils! Dit zijn de 5 producten van Alka die ik testte:

 

overzicht geteste alka producten

 

En dit is wat ik van de uitgeprobeerde 5 producten van Alka vind:

 

#1. Alka Thee: ontzurende kruidenthee

Dit is mijn absolute favoriet. Deze Alka ontzurende kruidenthee is heerlijk! De aroma komt je tegemoet als je het theedoosje opent. In deze thee zitten maar liefst 52 soorten basische kruiden die goed helpen om je lichaam te ontzuren. Het is 100% natuurlijk, volledig vegan en glutenvrij. Hier kun je dagelijks prima 2-3 koppen thee van drinken!

 

alka thee ontzurende kruidenthee

BEKIJK HET PRODUCT HIER >>

 

 

#2. Alka druppels: basische druppels

Deze hele handige Alka druppels bevatten basische druppels die je aan een glas drinkwater van 250 ml kunt toevoegen. Het beste is om verdeeld over de dag 4 glazen water te drinken, waarin je elke keer 4 druppels van de Alka druppels erin doet. Even goed roeren en drink het meteen daarna op.

Het voordeel hiervan is dat je het flesje makkelijk mee kunt nemen in je tas. Ook proef je er vrijwel niets van, dus het is prima te drinken in een glas water. Ik vind dit heel handig voor als je veel onderweg bent of voor op je werk bijvoorbeeld.

Mijn voorkeur is nog steeds de Alka thee, maar deze druppels kun je ook heel goed gebruiken als daar je voorkeur naar uitgaat! Het is geurloos, kleurloos, allergeenvrij en volledig vegan!

 

alka druppels basische druppels

BEKIJK HET PRODUCT HIER >>

 

 

#3. Alka Greens, basische voedingsextracten

Deze handige Alka Greens sticks zitten werkelijk bomvol met natuurlijke basische extracten, zoals groenten, fruit, kiemgrassen, algen, kruiden, quinoa, probiotica en vezels! Het is vegan, gentechvrij, lactosevrij en glutenvrij. Het bevat ook nog eens veel vitamines en mineralen. Je hoeft maar 1 stick per dag te nemen en de poeder uit het zakje roer je door een glas water of een shakebeker met 250 ml water.

Ik vind het lekker smaken, zoetig en je proeft fruit, groenten en grassen. Voor mij is dit minder geschikt, want er zit stevia als zoetstof in en ik kan niet goed tegen stevia. Maar als jij goed tegen stevia kunt, dan is dit een aanrader, vind ik. Naast het feit dat je dus je lichaam ermee ontzuurt, krijg je er ook nog eens een goede portie vitamines, mineralen en gezonde voedingsstoffen binnen!

 

alka greens basische voedingsextracten

BEKIJK HET PRODUCT HIER >>

 

 

#4. Alka Tabs Original, basische capsules met bicarbonaten

Ben je meer een liefhebber van capsules? Dan zijn de Alka Tabs Original een goede keuze. Je hoeft dan maar 2 maal daags 1 capsule te nemen direct voor, tijdens of na de maaltijd.

De capsules bevatten geen gluten, zuivel, lactose, soja, gist, ei, suiker, mais, dierlijke ingrediënten en kleurstoffen. Ook zijn ze vegan en maagzuurresistent.

Ik heb deze capsules ook uitgeprobeerd en ze zijn prima vind ik, zeker als je dus een voorkeur hebt voor het ontzuren van je lichaam met deze capsules, in plaats van druppels, poeder of op een andere manier. Het is makkelijk mee te nemen in je tas of koffer!

 

alka tabs original basische capsules met bicarbonaten

BEKIJK HET PRODUCT HIER >>

 

 

#5. Alka crème, basische crème

Ik vond het ook leuk dat ik deze Alka crème mocht uitproberen. En ik ben blij verrast! Je huid voelt direct na het opsmeren heel zacht aan, de crème heeft een hele lichte en fijne geur en smeert makkelijk uit. Deze crème herstelt de zuur-base evenwicht in je opperhuid (dus de huid die aan de buitenkant zichtbaar is). Er zit o.a. kokosolie, sheaboter, amandelolie en jojoba-olie in en dat zijn mijn favoriete ingrediënten.

Ik heb deze crème een aantal dagen op mijn droge handen en droge voeten gesmeerd en ik merkte echt een verschil. Veel minder droog en veel zachter! De crème kun je ook op je gezicht en de rest van je lichaam smeren en is zeker een aanrader om uit te proberen als je huidklachten hebt of bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt! Probeer het dan eerst op een klein stukje huid uit en kijk of het je bevalt.

De crème is vrij van dierlijke producten, aluminium, parabenen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, siliconen en minerale oliën.

 

alka crene basische creme

BEKIJK HET PRODUCT HIER >>

 

Mijn conclusie over de producten van Alka

Al ruim een jaar heb ik last van stijve en pijnlijke spieren en gewrichten. En ook regelmatig ontstekingen, zoals blaasontsteking. Gezonder eten en het slikken van een aantal voedingssupplementen slepen mij er aardig doorheen, maar het is niet genoeg. Door mij te verdiepen in het ontzuren van je lichaam, heb ik het idee dat daar ook een deel van de oorzaak van mijn klachten zitten.

Ik ben blij dat ik de 5 producten van Alka mocht uitproberen, want ik ben enthousiast! Ik heb het idee dat het goed bijdraagt aan het gezonder maken van mijn lichaam. Wat ik heel goed vind is dat Alka verschillende manieren aanbiedt om je lichaam te ontzuren. Dus in de vorm van thee, poedersticks, capsules en druppels, maar er zijn nog veel meer manieren en dit vind je ook in hun webshop.

Mijn grote favoriet is de Alka thee en ook de Alka druppels en de Alka crème zijn voor mij de grote winnaars tijdens het testen van de 5 producten. Maar ik ben ook benieuwd naar hun andere producten, zoals hun badzout en de 30 dagen Alka Zuurbase ontzuringskuur en meer. Genoeg te ontdekken dus nog!

 

Wat kun je zelf nog doen om je lichaam niet te zuur te laten worden?

Naast deze fijne producten van Alka, kun je ook je lichaam extra helpen om minder verzuurd te raken. Eet en drink minder dierlijke eiwitten, suiker, alcohol, koolzuurhoudende dranken, koffie en zwarte thee. Alka heeft een handige lijst waarop je kunt zien of voedingsmiddelen verzurend of niet verzurend zijn. Of bekijk dit overzicht met handige gerechten die ontzuren!

 

En misschien logisch, maar toch nog een keer belangrijk om te noemen: stop met roken, verminder je stress, stel je minder bloot aan stralingen, verminder overmatige spierbelasting én, als het even kan, probeer zo min mogelijk medicijnen te nemen. Alle beetjes helpen om het zuur-base evenwicht in balans te houden, waardoor je lichaam zich goed voelt en jij dus ook!

 

Bewaar deze pin voor later:

lichaam ontzuren deze producten van alka zijn een aanrader

 

Kleine waarschuwing:

Veertigplus mus en de eventuele genoemde supermarkten/winkels/producenten en specialisten zijn niet verantwoordelijk voor onjuiste informatie en eventuele gevolgen bij de consumptie of het gebruik van de hierboven vermelde producten of de genoemde diensten. Check altijd de verpakking en/of laat je goed informeren voor gebruik van het product of de dienst!

 

Dit blogartikel is een samenwerking met Alka en bevat affiliate links. Meer hierover lees je in mijn disclaimer.