Lifestyle

Hoe organiseer je de perfecte BBQ-avond? 10 tips!

Haal BBQ vlees, drankjes en andere ingrediënten in huis voor een top avond

De zon schijnt, de vogels fluiten en je geniet van de geur van het BBQ vlees, de groente en de vis dat allemaal op de BBQ ligt te garen. Er is niets beters dan samen met vrienden en familie te genieten van een gezellige BBQ-avond. Maar hoe maak je van zo’n avond nu écht een feestje? In dit blogartikel krijg je 10 tips om jouw BBQ-avond onvergetelijk te maken. Of je nu een doorgewinterde BBQ-expert bent of juist nog niet zo vaak hebt gebarbecued, met deze tips maak je van jouw avond gegarandeerd een succes!

 

Hier zijn 10 tips die je kunt gebruiken om van jouw BBQ-avond een feestje te maken:

Tip 1 – Maak een plan

Maak een lijstje van alle gerechten die je wilt bereiden en zorg ervoor dat je alle ingrediënten en benodigdheden in huis hebt. Op die manier vermijd je last minute stress. Met buikspek, hamburgers, saté, kipdrumsticks, ribeye, spareribs, worstjes, zalm, gamba’s, groente en vegan burgers maak je vaak vele mensen blij. Zorg dat je een variatie hiervan in huis hebt, zodat je gasten kunnen kiezen. Heb je geen zin om urenlang te moeten shoppen bij de supermarkt en andere winkels? Bestel het dan online en laat het lekker makkelijk thuis bezorgen.

 

Tip 2 – Kies de juiste BBQ

Zorg ervoor dat je een BBQ kiest die past bij jouw behoeften. Of je nu een gas-BBQ of een houtskool-BBQ kiest, zorg ervoor dat je de juiste kiest voor de grootte van de groep die je verwacht en voor de soorten gerechten die je wilt bereiden.

 

Tip 3 – Zorg voor voldoende brandstof

Niets is klunziger dan zonder brandstof te zitten tijdens het BBQ-en. Zorg ervoor dat je genoeg houtskool, briketten of gas hebt om de hele avond door te komen.

 

Tip 4 – Bereid het vlees voor

Zorg ervoor dat je het BBQ vlees op tijd uit de koelkast haalt en op kamertemperatuur laat komen voordat je het op de BBQ legt. Op deze manier voorkom je dat het vlees taai wordt.

 

Tip 5 – Marinade is de sleutel

Marinade is een geweldige manier om BBQ vlees, vis en groente extra smaak te geven. Kies een marinade die past bij het soort vlees, vis of groente dat je gaat bereiden. Marineer op tijd, zodat het nog een tijdje in kan trekken.

 

Tip 6 – Gebruik de juiste kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen kunnen een gewone BBQ omtoveren in iets speciaals. Zorg ervoor dat je de juiste kruiden en specerijen hebt voor de gerechten die je gaat bereiden. Er zijn bijvoorbeeld heerlijke BBQ kruiden die je kunt kopen.

 

Tip 7 – Bereid bijgerechten voor

Een BBQ-avond draait niet alleen om vlees. Zorg ervoor dat je ook bijgerechten voorbereidt zoals salades, broodjes, sauzen en groenten. En zoek je nog een leuk idee voor een dessert? Maak dan deze heerlijke chocoladetaart met rood fruit!

 

Tip 8 – Creëer een gezellige sfeer

Zorg ervoor dat je de juiste sfeer creëert door bijvoorbeeld het gebruik van kaarsen of buitenverlichting. Dek de tafel gezellig en versier de tuin bijvoorbeeld met slingers en ballonnen. Dit maakt het BBQ-en extra gezellig.

 

Tip 9 – Houd rekening met de wensen van je gasten

Houd rekening met eventuele allergieën of dieetwensen van je gasten en zorg ervoor dat je hierop inspeelt bij het bereiden van de gerechten. Veel mensen kunnen bijvoorbeeld niet tegen gluten of lactose of bepaalde kruiden. En vergeet ook de vegetariërs en veganisten niet.

 

Tip 10 – Geniet van het moment

BBQ-en is leuk en gezellig. Vergeet niet om te genieten van het moment en van het gezelschap van je gasten! Vraag om hulp als je dat nodig hebt en wees niet de enige die de hele BBQ-avond aan het rennen en vliegen is. Vele handen maken licht werk, dus delegeer ook wat taken, zodat jij als gastvrouw of gastheer ook ervan kunt genieten.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Met deze 10 tips in gedachten ben je klaar om van jouw BBQ-avond een knallend feest te maken. Of je nu kiest voor vis, groente, een traditionele hamburger, buikspek, een satéetje of ander BBQ-vlees, het belangrijkste is om te genieten van het moment en van het gezelschap van je gasten. Met een beetje planning, creativiteit en gezelligheid ben je verzekerd van een BBQ-avond om nooit te vergeten. Eet smakelijk, en proost, op een geslaagde avond!

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.