Huis & tuin

Een deurmat voor binnen: zo kies je de juiste

In huis wil je het natuurlijk zo netjes en opgeruimd mogelijk hebben. Iedere keer met de stofzuiger in de weer omdat er weer met vieze schoenen naar binnen is gelopen, is iets wat je misschien regelmatig bezighoudt. Voor dit probleem kun je overigens wel een simpele oplossing verzinnen, zodat je niet continu met de stofzuiger en de dweil achter de vieze schoenen aan hoeft. Schaf bijvoorbeeld een deurmat voor binnen aan. Hoe je de juiste deurmat voor binnen kiest, zetten we hieronder voor je op een rij.

 

Waarom is een deurmat voor binnen zo belangrijk?

Een deurmat binnen is ideaal, aangezien een deurmat het vuil voor het grootste deel kan tegenhouden. Mensen kunnen bij binnenkomst meteen de vieze voeten vegen en daardoor is de kans groot dat er minder viezigheid mee naar binnen wordt genomen.

Dit scheelt niet alleen schoonmaken, het zorgt er ook voor dat jouw vloer langer goed blijft. In een houten vloer kunnen bijvoorbeeld snel krassen komen doordat er zand of steentjes onder de schoenen blijven zitten. Je voorkomt met een deurmat dus ook nog eens slijtage op jouw vloer.

Een deurmat kan viezigheid voorkomen, maar kan er ook voor zorgen dat de schoenen afgedroogd worden. Hierdoor kun je natte schoenafdrukken op de vloer voorkomen, net als uitglijden op natte oppervlakken.

Naast dat een deurmat praktisch kan zijn, kan het ook nog eens stijlvol staan. Zo heb je verschillende soorten deurmatten in verschillende kleuren en materialen. Door een deurmat te kiezen die goed bij jouw interieur past, zorg je ervoor dat het een eyecatcher wordt en dat het juist oogt als een geheel.

 

Hieronder nog wat tips:

 

#1. Type deurmat

Een deurmat kan vuil en water tegenhouden of vuil óf water. Zo is het goed om te weten dat je droogloopmatten en schoonloopmatten hebt. Een droogloopmat zorgt ervoor dat je je schoenen kunt drogen, terwijl je met een schoonloopmat je schoenen schoon kan vegen.

 

#2. Materiaal

Daarnaast is het slim om te kijken naar het materiaal van de deurmat. Je hebt bijvoorbeeld deurmatten van kokos, maar ook van textiel of rubber. Soms worden deze materialen ook gecombineerd in een deurmat. Het is ook slim om te kijken of het materiaal ook voorzien is van een anti-sliplaag.

 

#3. Formaat

Een deurmat moet niet te klein, maar ook niet te groot zijn. Zorg er daarom voor dat je ook goed kijkt naar de afmetingen van de deurmat. Je kunt bij Mattigo een deurmat op maat laten maken, zodat de deurmat perfect in jouw deuropening past.

 

Dit blogartikel is een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.