Beauty & Body

Bij De Kurkuma Specialist kun je terecht voor de beste kurkuma!

Kurkuma geeft je lichaam een gezonde boost

Als je een gezonde aanvulling op je dieet wilt hebben, dan raden we kurkuma kopen aan. Kurkuma is een voedingssupplement dat je in of bij je voeding in kunt nemen voor een boost voor je lichaam. De beste kurkuma koop je volgens ons bij De Kurkuma Specialist. Hier kun je terecht voor kurkuma in allerlei vormen en soorten, zoals in gemalen vorm en poedervorm en in de vorm van capsules, vaak samen met peper. In dit artikel lees je meer over kurkuma, wat het is, hoe je het gebruikt en over curcumine, de werkzame stof in kurkuma.

 

De afkomst van kurkuma

Kurkuma vindt zijn afkomst in India, waar het van de wortels van een plant, genaamd de Curcumalonga, komt. Hierdoor wordt kurkuma ook wel kurkuma longa genoemd. Een andere naam voor kurkuma is Indiase geelwortel, omdat deze specerij vaak geel is, met soms een paar tinten oranje.

Bij De Kurkuma Specialist kun je terecht voor verschillende soorten kurkuma, waaronder kurkuma in gemalen vorm, in poedervorm en in capsules, vaak gepaard met een klein beetje peper. Kurkuma is bedoeld als voedingssupplement en kan worden ingenomen naast of in maaltijden en niet als vervanging van een maaltijd.

 

Kurkuma in en naast je maaltijden

Kurkuma kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Zo kun je de specerij, bijvoorbeeld in gemalen vorm of poedervorm, in je eten gebruiken. Je kunt kurkuma bijvoorbeeld in maaltijden meekoken, zoals in een curry, of toevoegen aan warme melk, zoals bij een zogeheten golden latte.

Kurkuma in capsulevorm kan naast de maaltijd worden ingenomen om een extra boost aan je lichaam te geven. Kurkuma heeft een zuiverende en helende werking en kan dus ook goed zijn als je ziek bent of begint te worden of last hebt van een ontsteking of maagpijn.

 

Een aftakking van kurkuma: curcumine

De meest werkzame stof in kurkuma longa is curcumine. Dit stofje zorgt deels voor de helende en zuiverende werking van kurkuma. Curcumine is maar ongeveer 3 tot 4 procent van kurkuma. Dit kleine deel is genoeg in de kurkuma, maar kan naar wens ook los worden gekocht.

Curcumine kan ook in de vorm van capsules of olie worden gekocht als aanvulling op je dieet. Het is ook weer een zuiverend en helend voedingssupplement dat een boost kan geven aan lichaam en gezondheid. Ook curcumine kun je vinden bij De Kurkuma Specialist.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer informatie lees mijn disclaimer.