Kwaaltjes

Haarverlies bij vrouwen: oorzaken, tips en oplossingen!

Ook vrouwen kunnen last krijgen van haarverlies

Haartransplantaties worden steeds bekender, vooral voor mannen. Veel mannen worden op vroege leeftijd kaal en voelen zich hier onzeker over. Het is dan ook de perfecte oplossing om een haar transplantatie te doen. Niet alleen mannen, ook vrouwen kunnen hier last van hebben. Wanneer het vrouwelijke lichaam in de overgang gaat of zit, kan het soms zijn dat je dunner haar krijgt of dat er zelfs haar uitvalt. Dit betekent dat er kale plekken kunnen ontstaan, zonder dat je daar eigenlijk iets aan kan doen. Toch is er een groter taboe over haartransplantatie voor vrouwen dan voor mannen. Waarom is dit eigenlijk? En wat heeft dit te betekenen voor jou als vrouw?

 

Haar uitval bij vrouwen komt vaker voor dan je denkt

Een vrouwen haartransplantatie is eigenlijk helemaal niks geks. Het is ook zeker niet raar of bijzonder dat vrouwen in de overgang minder haar krijgen. De overgang, menopauze, is verantwoordelijk voor de verandering tussen vrouwelijke hormonen enerzijds en mannelijke hormonen anderzijds. Dit betekent eigenlijk dat het vrouwelijk lichaam minder vrouwelijke hormonen aanmaakt. De oestrogeenspiegel neemt af, dit betekent dus minder vrouwelijke hormonen.

Zo stopt je menstruatie ook en kunnen er ook andere bijwerkingen bij komen kijken, zoals haar uitval. Volledig normaal dus als je het zo bekijkt. Naast haaruitval kan het ook zijn dat je juist haar krijgt op plekken waar je het eigenlijk niet wilt hebben. Zo kan het zijn dat je ineens een hele donkere haar op je kin krijgt, of je haar op je oksels groeit ineens in een veel sneller tempo dan normaal.

Niet alleen hormonale veranderingen kunnen zorgen voor haaruitval bij vrouwen, zo zijn er nog meer oorzaken. Dingen als stress of slechte verzorging. Wanneer het haar slecht verzorgd wordt en dus in een slechte staat is, kan het ook makkelijker uitvallen. Dit kan ook veroorzaakt worden door stress.

Bij te veel stress in het lichaam of gespannenheid kan het zijn dat je verschijnselen krijgt aan de buitenkant. Zo is het lichaam tenslotte niet stressbestendig. Wanneer er veel op je pad komt en je dit niet goed kan verwerken, kunnen dingen zoals haar uitval ook naar voren komen. Probeer tot rust te komen en te kijken waar het aan ligt. Niet altijd, maar soms wel kan je nog iets doen aan je haaruitval zonder drastische maatregelen.

 

Haartransplantatie in het algemeen

Een haartransplantatie is tegenwoordig heel normaal, toch blijft het een cosmetische ingreep. Dus wat moet je eigenlijk weten over een haartransplantatie? Een haartransplantatie is dus een cosmetische ingreep. Er worden eigenlijk groepjes haarzakjes herverdeeld vanuit een donorgebied, meestal is dat de achterkant van je hoofd.

De ‘gezonde’ haarzakjes worden dus eigenlijk verplaatst naar de plekken waar kale plekken ontstaan. Dit zorgt ervoor dat ze daar veder kunnen groeien en dat er geen kale plek ontstaat. Het is dus wel je eigen haar dat getransplanteerd wordt. De reden dat ze de haarzakjes van achter op je hoofd halen is simpel. De haarzakjes achter op je hoofd zijn namelijk immuun voor haaruitval. Dit geldt zowel bij vrouwen als bij mannen. Deze haarzakjes zijn simpel weg sterker. Doordat ze bestand zijn tegen haaruitval, zullen ze ook gewoon boven op je hoofd blijven doorgroeien. Het is dus een permanente ingreep, niet dat je over twee jaar weer terug moet om alles bij te werken.

Er zijn twee haartransplantaties die vooral gebruikt worden. Zo heb je de FUT (folliculaire-unit transplantatie) en de FUE (folliculaire-eenheid transplantatie). Bij een FUT transplantatie maakt de chirurg een sneetje achter op je hoofd, waarbij er een stukje huid met de haarzakjes wordt gepakt en geplaatst op de plek waar je het haar wilt. Dit zorgt ervoor dat je een minimaal litteken overhoudt achter op je hoofd, wat eigenlijk bijna altijd weer volledig wordt bedekt met nieuw haargroei.

Bij een FUE-methode worden de haartjes en haarzakjes één voor één verplaats. Er wordt hierdoor dus geen huid verplaatst waardoor er ook geen litteken ontstaat. Bij een FUE-methode kunnen ook van andere plekken haar worden gepakt, zoals van de rug, baard of borst. Wel moet je rekening houden met het feit dat dit andere haren zijn en dit is meestal niet relevant voor een vrouw. Aangezien vrouwen niet genoeg haar groei hebben op hun borst, rug of kin.

 

Haartransplantatie vrouwen

Zoals al gezegd werd, wordt een haartransplantatie voor mannen gezien als iets normaals. Terwijl een haartransplantatie voor vrouwen minder bekend is, en alsnog net zo normaal. De manier hoe de haartransplantatie wordt gedaan is voor mannen en vrouwen eigenlijk bijna volledig hetzelfde. Dat komt omdat haren van mannen en vrouwen niet veel van elkaar verschillen, alleen de plekken waar het haar groeit verschilt.

Ook is het goed om te weten dat het een permanente behandeling is. De haarzakjes die op de kale plekken worden geplaatst, blijven groeien en zullen niet zomaar weer uitvallen. Wel moet je beseffen dat het niet zomaar een ingreep is en dat het ook zeker wat geld kost. Bij Omorfy kun je een uitgebreide uitleg vragen en alles is te vinden op hun website: www.Omorfy.nl.

Dit is een haarkliniek voor zowel vrouwen als mannen en is een van de modernste en meest klantgerichte haarklinieken in Nederland. Zo werken zij met de nieuwste technieken en is de wens van de klant hun belangrijkste doel. Als je twijfelt of niet zeker weet of het iets voor jou is, kun je altijd naar hun website gaan voor meer informatie. Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken voor een geschikte behandeling, zodat je weer met plezier naar je haar kijkt!