Lifestyle

7 ideeën voor leuke relatiegeschenken en kerstpakketten

Geef een relatiegeschenk of kerstpakket dat indruk maakt

Het is weer tijd voor het geven van relatiegeschenken en kerstpakketten. Altijd een leuke tijd van het jaar, vind ik. Of het nu gaat om het bedanken van jouw klanten of leveranciers of om het waarderen van jouw medewerkers of samenwerkende partners voor hun inzet, het geven van relatiegeschenken en kerstpakketten is een ideale manier om jouw waardering en dankbaarheid te tonen.

Maar wat geef je dan? Ga je voor een traditioneel kerstpakket, een duurzaam geschenk of voor een gepersonaliseerd relatiegeschenk? Of wil je het dit jaar totaal anders doen? Wat wil je eraan uitgeven en wanneer moet je het inkopen? In dit blogartikel lees je er alles over en vind je ook 7 ideeën hoe jouw relatiegeschenk of kerstpakket er dit jaar uit kan gaan zien.

 

Waarom het geven zo leuk is

Het geven van relatiegeschenken en kerstpakketten gaat verder dan simpel het geven van een cadeau. Het is een moment om extra jouw waardering en dankbaarheid te tonen, relaties te versterken en een extra positieve indruk achter te laten.

Ga dus op zoek naar de leukste kerstpakketten en relatiegeschenken en maak een onuitwisbare indruk bij je klanten, leveranciers, collega’s en medewerkers. Door zorgvuldig een geschenk te kiezen, laat je zien dat je hen echt waardeert en dat je moeite hebt gestoken in het uitkiezen van iets speciaals.

 

7 ideeën voor relatiegeschenken en kerstpakketten

Hieronder vind je diverse ideeën voor relatiegeschenken en kerstpakketten:

 1. Gepersonaliseerd cadeau: voeg een persoonlijk tintje toe aan je relatiegeschenk of kerstpakket. Je kunt bijvoorbeeld relatiegeschenken bedrukken. Denk ook aan gegraveerde items, gepersonaliseerde kaarten of producten met je bedrijfslogo.
 2. Culinair relatiegeschenk of kerstpakket: ik kan mij van vroeger nog goed herinneren dat mijn vader van zijn werk een enorm kerstpakket kreeg boordevol lekkernijen. Dat was een feest! Zulke culinaire relatiegeschenken en kerstpakketten zijn nog steeds heel populair, zoals luxe voedselmanden, een heerlijk chocoladegeschenk, een stoer bierpakket of een doos vol met lokale lekkernijen.
 3. Duurzaam geschenk: helemaal hip en hot is natuurlijk een duurzaam relatiegeschenk of duurzaam kerstpakket dat bestaat uit milieuvriendelijke, gerecyclede of biologische producten.
 4. Geschenk met een thema: hoe leuk is het om een Hollands kerstpakket, een Italiaans relatiegeschenk of een Spaans tapaspakket te geven. Zo zijn er nog vele andere leuke thema’s te bedenken.
 5. Avontuurlijk geschenk: laat je relaties, medewerkers of klanten avontuur beleven! Geef kaarten voor een pretpark, een ballonvaart of een andere avontuurlijke activiteit.
 6. Speel in op de seizoenen: geef een relatiegeschenk of kerstpakket dat past bij een bepaald seizoen, zoals een winters pakket, een zomers geschenk of iets dat echt past bij de herfst.
 7. Wellness en ontspanning: verwen de ontvanger van jouw geschenk met ontspannende wellnessproducten, zoals aromatherapiekaarsen, badzout of zelfs een voucher voor een wellness-bezoek.

 

Tips voor het kopen van relatiegeschenken en kerstpakketten

Hieronder nog een paar tips die handig zijn om te onthouden als je een relatiegeschenk of kerstpakket koopt. Zo kom je niet voor verrassingen of teleurstellingen te staan:

 1. Weet aan wie je het geeft: probeer te achterhalen wat iemand echt leuk vindt om te krijgen. Het hoeft echt geen 100% match te zijn, maar hoe beter het geschenk aansluit bij wat iemand leuk vindt, des te leuker het is.
 2. Bepaal je budget: stel een duidelijk budget vast en houd je eraan. Er zijn leuke geschenken beschikbaar voor elk budget. Zo kun je al voor onder de 25 euro een leuk geschenk kopen, maar er meer aan uitgeven kan natuurlijk ook.
 3. Koop het op tijd: begin op tijd met plannen en bestellen van de relatiegeschenken en kerstpakketten om teleurstellingen en last-minute stress te voorkomen.
 4. Overleg goed met de leverancier: overleg met de leverancier van de kerstpakketten en relatiegeschenken wat de regels zijn voor het personaliseren van de geschenken, maar ook wat betreft het leveren en eventueel retourneren. Lees in ieder geval de tekst hierover op de website door of bel of mail even naar de leverancier.

 

Hoe ziet jouw relatiegeschenk of kerstpakket er dit jaar uit?

Zoals je hebt gelezen, zijn er genoeg ideeën om ook dit jaar jouw medewerkers, collega’s, klanten, leveranciers en samenwerkende partners te verrassen. Het geven van een relatiegeschenk en kerstpakket wordt altijd gewaardeerd. En je hoeft echt niet honderden euro’s aan een geschenk uit te geven. Het gaat erom dat je het persoonlijk maakt en je jouw blijk van waardering en dankbaarheid geeft.

Dus, wat gaat het dit jaar worden? Een traditioneel kerstgeschenk met lekkernijen? En Spaans relatiegeschenk? Een duurzaam cadeau of een cheque voor een avontuurlijke activiteit? Er zit vast wel een leuk idee voor je bij.

 

Dit blogartikel is een samenwerking met Joinz.nl.