Lifestyle

Geen zin in een traditionele Kerst? 6 ideeën om het totaal anders te vieren!

Vier de Kerst eens heel anders!

De Kerst staat weer voor de deur. Veel mensen vieren Kerst op een traditionele manier met gezin, familie en/of vrienden. Vaak wordt 1e Kerstdag bij de ene kant van de familie en 2e Kerstdag bij de andere kant van de familie gevierd. Traditionele kerstonbijten, kerstbrunches en kerstdiners vinden uitgebreid plaatst. Iedereen in een kersttrui, kerstpak of kerstjurk. Het zijn vaak drukke dagen en op 27 december ben je eigenlijk helemaal uitgeblust. Heb je daar dit jaar geen zin in en wil je het eens heel anders aanpakken? Het kan! Doe eens gek en wie weet bieden de onderstaande 6 ideeën jou inspiratie voor een alternatieve Kerst.

 

6 manieren om de Kerstdagen op een alternatieve manier te vieren:

 

#1. Geef een workshop

Ben je ergens goed in? Bijvoorbeeld in bloemschikken, potten beschilderen, taarten bakken, portrettekenen of iets anders? Organiseer dan als activiteit op een van de Kerstdagen een workshop. Gezellig met je gezin, familie en vrienden. Dat is weer eens wat anders dan met z’n allen op de bank rond de kerstboom zitten. Meerdere creatievelingen binnen je vrienden of familie aanwezig? Bedenk dan een workshop bestaande uit een verschillende onderdelen. Met warme chocolademelk en kerstkransjes heb je een gezellige middag of avond die weer eens wat anders is.

 

#2. Laat je kinderen één Kerstdag helemaal zelf bepalen wat zij willen doen

Deze manier van op een andere wijze Kerst vieren kan misschien wel hilarisch en chaotisch uitpakken, maar so what? Geef je kinderen de kans dat zij bijvoorbeeld 1e Kerstdag helemaal zelf mogen beslissen hoe zij dat willen vieren. Zij mogen kiezen wat ze willen eten als ontbijt, lunch en diner. Poffertjes, frietjes, pizza, ijsjes, wat kan het je die dag schelen. Voor je kids is het een walhalla om Kerst eens op een andere manier te vieren. Zij mogen kiezen wat jullie gaan doen en laat ze lekker out of the box denken. Films kijken? Spelletjes doen? Schminken? Kussengevecht? Of willen ze een leuk avontuur beleven in een escaperoom? Alles kan en mag. Dat wordt een onvergetelijke en vermakelijke Kerst.

 

#3. Zet de Kerst in het teken van je huisdier

Laat de Kerst draaien om je huisdier! Heb je een hond? Nodig dan familie en vrienden uit die ook een hond hebben en laat ze lekker met elkaar ravotten. Of maak een heerlijke lange wandeling met alle honden. Vul je woonkamer met hondenspelletjes en hondenspeeltjes en zeker weten dat alle honden en baasjes een fantastische kerstmiddag hebben. Heb je een kat of een konijn? Koop extra speeltjes, ga extra lang met je kat of konijn spelen. Zet een leuke film over dieren op, ga naar de dierentuin of verzin iets anders wat in het teken van dieren staat.

 

Volg je Veertigplus mus al op Facebook?

 

#4. Ga naar het strand

Zit iedereen te kauwen op zijn kerstontbijt of kerstdiner? Jij bent lekker te vinden op het strand! Scheveningen, Zandvoort, Noordwijk aan Zee, het maakt niet uit. Neem je gezin en hond mee, of nodig wat vrienden/vriendinnen uit die Kerst ook eens anders willen vieren en beleef gezellige momenten met elkaar. Sluit de dag af met een gezellig etentje (soms moet je van tevoren wel reserveren) of doe een borrelavond bij je thuis.

 

#5. Opwarmen in de sauna

Heb je totaal geen zin in ongemakkelijke kerstdiners met familie en schoonfamilie? Piep er dan tussenuit en verwen jezelf en je partner met een romantisch dagje in de sauna. De meeste sauna’s zijn op Kerstavond, 1e en 2e Kerstdag gewoon geopend. Kijk bijvoorbeeld op de handige site van kortingsbonsauna.nl welke sauna’s geopend zijn en of ze leuke Kerst-arrangementen hebben. Plak er desnoods een dagje aan vast. Eén ding is zeker: jij zit er warmpjes bij met de Kerst 😊.

 

#6. Vier Kerst zoals vroeger

Heb je leuke, fijne, speciale herinneringen aan hoe je vroeger als klein kind de Kerst met je ouders vierde? Hadden jullie speciale gewoontjes, aten jullie altijd een bepaald grootmoeders recept, draaiden jullie altijd speciale kerstliedjes, gingen jullie altijd tijdens één van de Kerstdagen naar een bepaalde plek toe? Vier deze Kerst precies zoals vroeger. En dat betekent ook dat je bijvoorbeeld je mobieltje voor tenminste 1 dag opbergt. Die waren er vroeger ook niet. Misschien heb je zelfs nog oude kleding of oude spullen (zoals oude kerstballen) van vroeger. Haal het erbij. Ga weer terug in de tijd met je partner en/of je kinderen en herbeleef de goede oude tijden.

 

Extra tip!

Heel veel mensen zijn eenzaam met Kerst. Denk maar eens aan de vele ouderen die geen familie of vrienden meer hebben. Maak je Kerst extra bijzonder en extra anders door bijvoorbeeld iemand uit te nodigen die eenzaam is met Kerst. Ken je iemand of weet je via via iemand die je hier heel erg blij mee kunt maken? Nodig hem of haar dan uit voor een gezellige Kerstbrunch of Kerstdiner. Zo sluit je de laatste dagen van het jaar extra bijzonder en liefdevol af.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *