Huis & tuin

5 tips voor het sfeervol inrichten van je hal in je woning!

Maak van je hal een fijne plek

De hal in je woning is vaak een plek waar de minste tijd, geld en aandacht naar toe gaat om het in te richten. Terwijl het eigenlijk je visitekaartje is bij binnenkomst van je woning! De ene hal is de andere niet en het kan verschillen qua grootte en vorm, maar met de onderstaande 5 tips richt je je hal sfeervol én praktisch in.

 

#1. Zorg dat je hal opgeruimd is

Een opgeruimde hal maakt je hal groter en het oogt meteen netjes. Zorg dat er niet teveel spullen rondslingeren die het rommelig maken. Een garderobekast is dan ook een aanrader. Hierin kun je je jassen, schoenen, handschoenen, mutsen, paraplu’s, tassen, sleutels en andere spullen opbergen. Kies een garderobekast die niet te groot is en daardoor je hele hal in beslag neemt. Ga in plaats daarvan voor een kast die genoeg ruimte over laat in je gang en die past bij de rest van je interieur, zodat het een mooi en rustig geheel vormt. Een kapstok is ook handig voor het snel ophangen van je jas, maar met een garderobekast ziet je hal er nóg opgeruimder uit.

 

#2. Ga voor sfeervolle verlichting

Vaak is een hal verlicht met een simpele plafondlamp en daar is op zich niets verkeerds aan. Maar heb je er ook weleens aan gedacht om spotjes te plaatsen of een hele grote sierlamp aan het plafond? Of wat dacht je van mooie trapverlichting. Dat geeft je hal nèt even die extra sfeervolle touch! Zorg er wel voor dat je makkelijk de lampen aan kunt doen en je niet in het donker hoeft te zoeken naar de lichtknoppen.

 

#3. Hang een spiegel op

Een spiegel maakt je hal optisch veel groter. Vooral een spiegel die je in de breedte ophangt aan de langste muur zorgt ervoor dat je hal groter lijkt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een spiegel in de lengte te plaatsen, zodat je kunt bekijken of je kleding, haar en make-up goed zit als je de deur uit gaat.

 

#4. Leuke kleur behang of verf

Heb je een kleine hal? Dan is het belangrijk om het niet te donker te maken. Kies dan bijvoorbeeld voor lichte kleuren verf of behang en breng met accessoires subtiel wat kleur aan, zoals met een schilderij, plantje, fotolijst of spiegel.

Heb je een grote hal en wil je het intiemer maken? Dan kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld één muur te verven met een vrolijke kleur of een verrassende print aan te brengen met behang. Heb je ruimte en licht voor een plant? Dan brengt dat extra sfeer in een grote hal, evenals een garderobekast, kapstok, spiegel of andere muurdecoratie. Een eyecatcher maakt een grote hal ook sfeervol, zoals een grote vaas met bloemen, een grote plant of een opvallend schilderij aan een muur.

Ook met de vloer kun je kleur aanbrengen in je hal. Denk bijvoorbeeld aan een houten vloer, een mooie stenen vloer of een vloer gemaakt van andere materialen.

 

#5. Zorg voor subtiele accessoires en persoonlijke herinneringen

Om je hal extra gezellig te maken kun je heel subtiel nog wat accessoires plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een deurmat met een leuke print of tekst erop, een paraplubak, een tafeltje, fotolijstjes aan de muur met persoonlijke herinneringen, een bankje of krukje, deurstop en een leuke sleutelhouder. Vergeet daarbij niet: houd het opgeruimd en zet het niet te vol met spullen.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer