Lifestyle

5 tips om een bruidsjurk te matchen met een trouwpak

Stralen in je bruidsjurk en trouwpak

Ga je binnenkort trouwen? Bij de meeste stellen is een bruidsjurk en trouwpak één van de belangrijkste aspecten van hun bruiloft. Je wilt natuurlijk voor jezelf, voor je partner en voor de gasten er oogverblindend uitzien en stralen. Maar hoe match je een bruidsjurk het beste bij een trouwpak? Lees 5 handige tips hieronder.

 

Tip 1 – Praat erover met elkaar

Vaak wordt het voor elkaar als verrassing gehouden hoe een bruidsjurk of een trouwpak eruit ziet. Toch is het aan te raden om figuurlijk een ‘tipje van de sluier’ aan elkaar te onthullen. Vraag bijvoorbeeld aan elkaar welke kleuren jullie mooi vinden. En ook of jullie trouwdag in het teken gaat staan van een bepaald thema.

Vraag ook aan elkaar welke kleuren jullie mooie vinden of juist niet. Maar ook of jullie een voorkeur hebben voor een type bruidsjurk of trouwpak. Bespreek het gewoon met elkaar, zonder veel details aan elkaar te onthullen.  Zo weet de bruid welke keuze zij uit de vele bruidsjurken moet maken en de bruidegom weet ongeveer welk trouwpak erbij past.

 

Tip 2 – Ga naar dezelfde bruidswinkel

Een ander idee: ga allebei naar dezelfde bruidswinkel. Bijvoorbeeld bij Bruidshoek.nl weten zij precies hoe je bruidsjurken en trouwpakken met elkaar kunt matchen. Met hun 40 jaar ervaring, goede kwaliteit bruidsjurken en trouwpakken én hun persoonlijke begeleiding, kun je er zeker slagen.

Met hun eigen trouwatelier kunnen zij de trouwjurk en het trouwpak op maat maken. Je kunt bijvoorbeeld afzonderlijk van elkaar hun bruidswinkel bezoeken, zodat het een verrassing is wat jullie uitkiezen. Maar je kunt natuurlijk ook samen naar Bruidshoek.nl gaan. In 3 afspraken begeleiden zij jou en jouw partner naar de beste match met jullie bruidsjurk en trouwpak. De bruid krijgt zelfs tijdens de 3e afspraak – in de vorm van een bruidsles – handige tips om jullie trouwdag prefect te laten verlopen. Hoe leuk is dat!

 

Tip 3 – Vraag om een sample van de bruidsjurk

Willen jullie bijvoorbeeld dat de stropdas of strik van het trouwpak in dezelfde kleur is als de bruidsjurk? Of dat de schoenen van de bruidegom passen bij het trouwpak, maar ook bij de trouwjurk van de bruid? Vraag bij de bruidswinkel bijvoorbeeld om een stukje stof van de bruidsjurk. Dit kan de bruidegom dan meenemen als hij zijn trouwpak gaat kopen. Dan is het makkelijker te matchen.

 

Tip 4 – Ga voor totaal iets anders

Eigenlijk is het leuke van bruidsjurken en trouwpakken kopen dat niets hoeft en alles mag. Willen jullie totaal andere kleuren? Dat kan! Of willen jullie allebei dezelfde soort trouw-outfit, zoals allebei een trouwpak? Ook dat kan. Je kunt spelen met kleuren, stijlen, vormen en materialen. Zijn er daar regels voor? Totaal niet. Op bijvoorbeeld internet, maar ook in bruidswinkels, kun je veel ideeën opdoen over trouwpakken en bruidsjurken.

Wel wordt vaak het trouwpak afgestemd op de kledij van de bruid om het ’t beste met elkaar te matchen. Ook is een tip om het trouwpak eenvoudig te houden als bijvoorbeeld de bruid uitpakt met een bijzondere kleur of stijl van de jurk. En nog een tip: wil je als bruidegom jouw trouwpak naderhand voor je werk of andere gelegenheden gebruiken? Kies dan voor een niet te glimmende stof.

 

Tip 5 – Het moet comfortabel zitten

Zoals ik al zei, je kunt het zo gek niet bedenken, maar eigenlijk is alles mogelijk als het om een trouwjurk of trouwpak gaat. Je kunt het perfect met elkaar matchen qua kleuren en stijlen, maar het kan ook opvallend van elkaar verschillen en juist daardoor een leuke match zijn.

Belangrijk is natuurlijk ook dat de kleding comfortabel zit. Dat geldt voor de schoenen, maar ook voor het trouwpak en de bruidsjurk. Het moet niet gaan knellen, irriteren of dat de stof gaat scheuren omdat het bijvoorbeeld te strak zit.

Een extra voordeel van een op maat gemaakte trouw-outfit is dat het volledig is afgestemd op jouw lichaam. Het kan vaak in de dagen voor de grote dag nog snel versteld worden als je per ongeluk iets bent aangekomen of afgevallen.

 

Extra tip: wees op tijd

Wil je dé perfecte outfit voor jullie bruiloft? Wees op tijd met het kopen van een bruidsjurk en trouwpak. Het kan gebeuren dat het besteld moet worden en de levertijden kunnen variëren. En als de outfit op maat wordt gemaakt, zoals bij Bruidshoek.nl, dan hebben zij natuurlijk de tijd nodig om het te gaan maken. Voorkom trouwstress en wees daarom op tijd met het aanschaffen van jullie trouw-outfit.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.