Huis & tuin

3 tips voor een opgeruimde en praktische wasruimte!

Maak het wassen en drogen leuker door een opgeruimde wasruimte

De ruimte waarin je wasmachine en je droger staan, is meestal niet de netste en gezelligste plek in huis. Dat is op zich ook wel logisch, want het moet vooral een praktische ruimte zijn. Je moet er je wasmachine in kwijt kunnen. En je droger, als je die hebt. En je wilt er waarschijnlijk ook je vuile was, je nog op te vouwen of te strijken was, je wasspullen en misschien wel je strijkplank en strijkbout in kwijt. Wel moet je ervoor uitkijken dat het niet te rommelig en/of onhygiënisch wordt. Daarom lees je hieronder 3 tips om je wasruimte opgeruimd, netjes én gezellig te maken.

 

#1. Mooi wegwerken in een wasmachine kast

Een wasmachine kast is een inbouwkast waarin je jouw wasmachine en/of droger in kunt plaatsen. Bijvoorbeeld, een wasmachine kast van Wasombouw is verkrijgbaar in diverse soorten, maten, materialen en kleuren. Zij bieden een groot assortiment wasmachine kasten aan, maar ook losse kasten en wasmachine verhogers.

Een groot voordeel van een wasmachinekast is, is dat de wasruimte er meteen netjes uit ziet. Daarnaast bestaat het vaak ook uit handige kastjes of lades waarin je jouw wasmanden, wasmiddel, wasverzachter en andere spullen kunt opbergen. Ook kan de wasmachine kast vaak zo ingedeeld worden dat de wasmachine en droger op een fijne hoogte staan, waardoor je niet meer onhandig hoeft te bukken.

Geluid wordt ook vaak minder, doordat de kast de trillingen beter kan absorberen. Ook kunnen snoeren en buizen netter worden weggewerkt en je kunt zelfs een kinderslot op een kastje plaatsen, zodat kinderen en huisdieren daar niet meer bij kunnen. Kortom, een wasmachine kast is ideaal als je een praktische ingerichte wasruimte wilt hebben dat ook nog klasse uitstraalt. En het kan bovendien op maat worden gemaakt, als je dat wilt.

 

#2. Plaats er verschillende wasmanden

Wat ook handig is, is om te werken met verschillende wasmanden. Eentje voor de witte was, eentje voor de gekleurde was en eentje voor bijvoorbeeld de handdoeken. Als je alles in 1 wasmand zou doen, dan ben je misschien eerder geneigd om de uitgezochte was op de grond of op een plank neer te leggen totdat het gewassen wordt. Dat ziet er vaak slordig uit. Door het al meteen in bijvoorbeeld 3 verschillende wasmanden te sorteren, kan het gewoon netjes in de wasmand blijven zitten totdat het gewassen wordt.

 

#3. Maak het washok minimaal 1 keer per week grondig schoon

Met wassen en drogen komt er veel stof vrij. Dat gaat slingeren, waardoor de ruimte vaak viezig en stoffig wordt. Maak de wasruimte daarom minimaal 1 keer per week goed schoon door het te stofzuigen en te dweilen. Zoals hierboven beschreven is een wasmachine kast een goede oplossing voor de wasruimte. Een extra voordeel van een wasmachinekast is, is dat het washok vaak beter en makkelijker schoon te houden is. Door te kiezen voor afsluitbare kastjes en lades van de wasmachine kast én door het bijvoorbeeld helemaal op de grond te laten aansluiten, kan stof er niet makkelijk onder komen. Zo wordt wassen, drogen en schoonmaken een stukje leuker gemaakt.

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.