10 super natuurlijke middeltjes tegen griep en verkoudheid!

Fijn deze natuurlijke middelen tegen griep en verkoudheid!

Griep en verkoudheid liggen altijd op de loer. Eigenlijk wel het hele jaar door. Er zijn heel veel middelen die je kunt gebruiken om de vervelende kwaaltjes, die bij griep en verkoudheid komen kijken, te verhelpen. Toch probeer ik zelf het liefst – als het even kan – puur natuurlijke middeltjes, zoals het stomen met kamille en het slikken van propolis. Daarom heb ik hieronder de 10 meest gebruikte natuurlijke middelen tegen griep en verkoudheid voor je op een rij gezet.


#.1 Kamille

Kamille is een fantastisch natuurlijk product om bijvoorbeeld mee te stomen. Doe in een stevige grote (glazen) kom kokend water en strooi er twee eetlepels losse kamille in. Ga met je gezicht 10-20 cm boven de kom hangen met een handdoek over je hoofd. Adem de stoom door je neus en door je mond goed in en uit. Doe dit ongeveer 15 minuten. Als je verkouden bent en een verstopte neus hebt, dan merk je dat je neus weer wat meer open gaat. Ook voel je verlichting van je keelklachten. Dit kun je bijvoorbeeld 2x per dag doen.

-> Koop hier je losse kamille van goede kwaliteit


#2. Tijm

Tijm kun je heel goed gebruiken om de vervelende slijm in je luchtwegen op te lossen en het helpt tegen hoestbuien en bij het verlichten van keelpijn. Maak een thee van 250 ml gekookt water en voeg hier 1 of 2 takjes verse tijm aan toe en om het eventueel wat zoeter te maken een theelepel honing. Wil je het een extra boost geven? Voeg er dan een paar druppels verse citroen aan toe en rasp er wat verse gember doorheen.


Wil jij Veertigplus mus ook volgen op Facebook? Doe dat hier!


#3. Ginseng

Ginseng is ook een goed natuurlijk middeltje om sneller van je verkoudheid af te komen. Drink ginseng thee en voeg daar eventueel wat druppels verse citroen aan toe (eventueel met een theelepel honing).

-> Koop hier ginseng thee


#4. Citroen

Citroen bevat vitamine C en helpt bij het opbouwen van een goede weerstand. Voeg aan een lauw glas water een halve citroen toe en drink het op. Dit kun je zelfs elke dag doen, ook als je weer helemaal beter bent. Het is even wennen, want het is natuurlijk best zuur. Blijf je het te zuur vinden, dan kun je het iets zoeter maken met wat honing.


#5. Salie

Salie helpt goed bij verkoudheid, omdat het slijm in de keel oplost en de keel verzacht. Drink bij verkoudheid sterk getrokken saliethee van losse gedroogde salie van goede kwaliteit.

-> Koop hier je saliethee


#6. Gember

Het is al eeuwenlang bekend dat gember écht een super middeltje is tegen o.a. griep en verkoudheid. Het bevat veel vitamines en mineralen. Voel je griep en verkoudheid opkomen? Maak dan je eigen gemberthee door een stukje verse gember ter grootte van ongeveer 3 cm te schillen en in plakjes te snijden. Voeg dit toe aan een pan met 500 ml gekookt water en laat het een kwartiertje op een laag vuur zachtjes doorkoken. Doe het vervolgens in een theepot en zet het op een warmhoudplaat en voeg er wat verse citroen en eventueel honing aan toe. Drink gedurende de dag hier een aantal kopjes thee van.


#7. Knoflook

Knoflook is in staat om bacteriën, virussen en schimmels te doden en dat is wat je nodig hebt als je snotterend en met koorts in bed ligt! Een paar extra teentjes knoflook door je eten kan dus geen kwaad.


#8. Ui

Het is misschien niet iets wat je naast je bed wilt zetten. Maar toch – als je bij de natuurlijke middeltjes wilt blijven – dan is bij een verstopte neus een rauw ui een goede oplossing. Leg op een schoteltje een in grote stukken gesneden rauw ui en zet het ’s avonds naast je bed. De kans is groot dat je neus ’s ochtends veel minder verstopt is!


#9. Kaneel

Kaneel heeft bacteriedodende eigenschappen in zich en kun je zéker proberen om je verkoudheid mee te verlichten. Bijvoorbeeld: als je verkouden bent, neem dan één keer per dag gedurende 2-4 dagen een lepel vloeibare honing van goede kwaliteit met 1 theelepel kaneelpoeder.


#10. Propolis

Voel je griep en verkoudheid opkomen? Koop een propolis-tinctuur en neem elke dag een aantal druppels propolis, totdat je het gevoel hebt dat je je weer beter voelt. De hoeveelheid druppels die je moet nemen, staat vrijwel altijd aangegeven op het flesje. Propolis is een natuurlijk product en wordt door bijen gemaakt om hun bijennest te verstevigen én om ziektes tegen te gaan. Echt knap hoe zulke kleine diertjes dit kunnen maken.

-> Koop hier propolis van goede kwaliteit


Bewaar deze pin voor later:

10 natuurlijke middeltjes tegen griep en verkoudheid


Tip van de Veertigplus mus

Soms is het onmogelijk om de dans te ontspringen en zul je als Veertigplus mus de griep en verkoudheid goed te pakken hebben. Ziek goed uit, drink veel water en maak gebruik van de bovenstaande fantastische natuurlijke middeltjes uit moeder natuur!

healthy veertigplus mus

En vergeet niet,
Be a healthy Veertigplus mus


Heb je tips?

Heb jij nog tips? Bijvoorbeeld andere natuurlijke middeltjes die helpen bij griep en verkoudheid. Deel het gerust en zet het in een reactie hieronder.

Dit blogbericht bevat affiliate links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *