Kwaaltjes

10 natuurlijke middelen die echt werken bij een kalknagel!

Wat is een kalknagel (schimmelnagel)?

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is een veelvoorkomende aandoening die wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie in de nagel. Dit kan leiden tot verdikking en verkleuring van de nagel. In sommige gevallen kan de nagel zelfs loskomen van de nagelriem. Het kan heel vervelend zijn, omdat veel vrouwen zich ervoor schamen als ze in open schoenen of op blote voeten lopen. Ook kan het aan de nagels van je handen voorkomen en ook dan schamen vrouwen zich er vaak voor. Gelukkig zijn er natuurlijke middelen die kunnen helpen bij het oplossen van een kalknagel. Welke natuurlijke middeltjes dat zijn? Dat lees je hieronder!

 

Oorzaken van een kalknagel

Er zijn verschillende oorzaken van een kalknagel. Het kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het dragen van slecht ventilerende schoenen, het delen van nagelschaartjes of het lopen op blote voeten in openbare ruimtes zoals zwembaden en sportscholen. Ook mensen met diabetes, een verzwakt immuunsysteem of mensen die chemotherapie ondergaan zijn vatbaarder voor het ontwikkelen van een schimmelnagel.

 

10 natuurlijke middelen bij het behandelen van een kalknagel

Als je last hebt van een kalknagel, dan zijn er natuurlijke middelen die kunnen helpen bij het oplossen ervan. Hieronder staan 10 natuurlijke middelen die je kunt proberen:

 

Tip 1 – Tea tree olie

Tea tree olie heeft schimmelwerende eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie. Breng dagelijks wat tea tree olie aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip 2 – Knoflook

Knoflook heeft antimicrobiële eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties. Maak een pasta van fijngehakte knoflook en breng deze aan op de nagel.

 

Tip 3 – Oregano olie

Oregano olie heeft antischimmel eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie. Breng dagelijks wat oregano olie aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip 4 – Appelazijn

Appelazijn heeft schimmelwerende eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie. Maak een oplossing van gelijke delen water en appelazijn en week de nagel hier dagelijks in.

 

Tip 5 – Kokosolie:

Kokosolie heeft antifungale eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties. Breng dagelijks wat kokosolie aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip 6 – Citroensap

Citroensap heeft schimmelwerende eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties. Breng dagelijks wat citroensap aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip 7 – Lavendelolie

Lavendelolie heeft antiseptische eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties. Breng dagelijks wat lavendelolie aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip – 8 Eucalyptusolie

Eucalyptusolie heeft antischimmel eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie. Breng dagelijks wat eucalyptusolie aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip 9 – Grapefruitzaadextract

Grapefruitzaadextract heeft antischimmel eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie. Breng dagelijks wat grapefruitzaadextract aan op de nagel en laat het intrekken.

 

Tip 10 – Zeezout

Zeezout, zoals Keltische zeezout, heeft schimmelwerende eigenschappen en kan helpen bij het bestrijden van de schimmelinfectie. Maak een oplossing van warm water en zeezout en week de nagel hier dagelijks in.

 

Schimmelnagel kan lang duren

Als je last hebt van een kalknagel, dan is het belangrijk om geduld te hebben. Het kan een tijd duren voordat je resultaat ziet. Blijf de natuurlijke middelen dagelijks gebruiken en zorg ervoor dat je je voeten goed schoonhoudt en droogt, vooral tussen de tenen. Draag daarnaast goed ventilerende schoenen en sokken gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen.

Onthoud dat natuurlijke middelen geen wondermiddelen zijn en het kan even duren voordat je verbetering ziet. Let er ook op dat het belangrijk is om altijd voorzichtig te zijn met het gebruik van natuurlijke middelen en om ze niet te gebruiken als je allergisch bent voor een van de ingrediënten. Als je na enkele weken nog geen verbetering ziet, raadpleeg dan je huisarts voor verdere behandeling.

Hopelijk hebben deze natuurlijke middelen je geholpen bij het oplossen van je kalknagel. Het belangrijkste is om geduld te hebben en consistent te blijven in het gebruik van de middelen. Vergeet niet om je voeten goed schoon en droog te houden en draag goed ventilerende schoenen en sokken.

 

Dit blogartikel bevat affiliate links. Voor meer info lees mijn disclaimer.