Beauty & Body

Sport BH: de basis van iedere sportoutfit

Waarom een sport BH fijn is bij het sporten

Of je nu doet aan yoga, hardlopen, krachttraining of juist een balsport: een fijne sportoutfit is bij iedere inspanning van groot belang. Niet alleen laat dit je je zelfverzekerder voelen gedurende het sporten, ook zorgt dit ervoor dat jij jouw workout zo goed mogelijk uit kunt voeren. In het bijzonder is een sport BH een essentieel onderdeel van de sportoutfit van iedere vrouw. Je zou het kunnen zien als de basis van elke sportoutfit. Wat zijn precies de voordelen van een sport BH en waar moet je op letten bij het aanschaffen van dit soort BH’s? In dit artikel lichten we toe waarom je het belang van een goede sport BH niet moet onderschatten.

 

Consequenties van onvoldoende ondersteuning van de borsten

Het dragen van een goede sport BH is essentieel voor de gezondheid van de borsten. Een reguliere BH ondersteunt het borstweefsel misschien voldoende bij lage inspanning zoals een rustige wandeling, maar biedt daarentegen niet genoeg ondersteuning bij workouts van een hogere intensiteit.

Wanneer je tijdens zwaardere workouts geen sport BH draagt, kun je daardoor vervelende gevolgen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan pijn aan de borsten of scheurtjes in het borstweefsel. Op de lange termijn kun je door onvoldoende ondersteuning zelfs minder stevige borsten krijgen. Ook kan het klachten veroorzaken aan de nek- en rugspieren.

Om deze redenen is het cruciaal om de borsten voldoende te ondersteunen tijdens het sporten. De borsten zitten immers maar aan één spier vast, dus het is niet de bedoeling dat deze overbelast raakt.

 

Voordelen van het dragen van een sport BH

Een sport BH is speciaal ontworpen om extra ondersteuning te bieden tijdens bewegingen. Bij het dragen van een sport BH worden de borsten daarom tegen het lichaam gedrukt, zonder de borsten te pletten. Op deze manier wordt er voorkomen dat de borsten op en neer schudden tijdens het sporten, zonder de natuurlijke vorm van de borst aan te tasten.

Wist je bijvoorbeeld dat een sport BH 75 tot 80 procent van de schokken absorbeert? Bij een reguliere BH is dit slechts 35-40 procent. Ook wordt er bij een sport BH extra steun gehaald uit de bandjes, die vaak breder zijn dan bij reguliere BH’s. Daarnaast voert een sport BH sneller vocht af dan een reguliere BH, doordat ze gemaakt zijn van ademende stoffen. Dit zorgt ervoor dat je minder snel gaat zweten, waardoor jouw BH langer droog blijft tijdens het sporten.

Doordat sommige sport BH’s geen beugels bevatten, zitten ze daarbij een stuk comfortabeler en heb je meer bewegingsvrijheid dan bij het dragen van een reguliere BH.

 

Verschillende soorten sport BH’s

Sport BH’s komen in allerlei soorten en stijlen, waardoor er voor iedereen wel wat wils is. Zo zijn er verschillende soorten sport BH’s voor verschillende intensiteitlevels. Ongeacht de soort workout die jij doet, is er daardoor altijd een passende BH.

Voor intensieve sporten zoals tennis of paardrijden zijn er andere sport BH’s nodig (met meer ondersteuning) dan voor minder intensieve sporten zoals yoga. Daarnaast kun je, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kiezen voor verschillende stijlen sport BH’s.

Wanneer je gevoelige borsten hebt, is het bijvoorbeeld aan te raden om een soft BH zonder beugel aan te schaffen. Deze sport BH’s hebben een soepele stof en zitten daardoor extra comfortabel. Een padded sport BH is daarentegen wat meer voorgevormd en geeft de borsten daardoor logischerwijs een mooie vorm. Daarnaast voorkomt de dikkere stof van een padded BH dat de tepels door de kleding heen kunnen gaan schijnen.

 

De juiste maat sport BH

Naast de verschillende soorten en stijlen, zijn sport BH’s ook beschikbaar in veel verschillende maten. Welke cup- of omvangsmaat je ook hebt, iedereen kan een fijne sport BH vinden.

Veel vrouwen zijn bij het aanschaffen van een sport BH geneigd om een kleinere maat te kopen, omdat dit het gevoel kan geven dat de borsten beter ondersteund worden. Dit is echter een misvatting; jouw eigen maat biedt uiteindelijk de beste ondersteuning. Het wordt daarom geadviseerd om jouw sport BH’s altijd in dezelfde maat te kopen als jouw reguliere BH’s.

Wanneer je grotere borsten hebt, is het daarbij aan te raden om altijd sport BH’s voor grotere cupmaten te dragen die gemaakt zijn voor een hoge intensiteit, zodat je zeker weet dat jouw borsten te allen tijde voldoende worden beschermd.

 

Ga dus ook sport BH’s dragen tijdens het sporten

Samenvattend: een sport BH biedt vele voordelen. Allereerst beschermt het de borsten tegen de schokken van het sporten, wat vervelende kwaaltjes zoals nekpijn of pijnlijke borsten voorkomt. Daarnaast biedt een sport BH veel comfort aan, doordat het de borsten goed op de plek houdt. Zo heb je veel bewegingsvrijheid en kun je vrijuit sporten.

Er zijn veel soorten sport BH’s beschikbaar. Ongeacht jouw maat en stijl, kun je daardoor altijd een passende sport BH vinden. Heb jij al een goede sport BH in huis?

 

Dit gastblogartikel is geschreven door AnnaDiva, een lingerie- en badmodewebshop met drie fysieke winkels in ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Amsterdam: www.annadiva.nl