Huis & tuin

Op zoek naar een onderhoudsvriendelijke vloer? Kies voor laminaat!

Voordelen van laminaatvloeren: ken jij ze al?

Heb jij ook een rommelige woonkamer met vlekken op de vloer en krassen van de hond die enthousiast rondrent? Dat is natuurlijk erg vervelend. Je realiseert je dat je kostbare vrije tijd nu zal worden opgeslokt door het schoonmaken en onderhouden van je vloer. Maar wat als er een oplossing was waarmee je dit gedoe kon besparen? Een vloer die niet alleen bestand is tegen de dagelijkse slijtage, maar ook gemakkelijk te onderhouden is. Dat is waarom steeds meer mensen laminaat vloeren kopen.

 

Duurzaamheid en slijtvastheid

Laminaatvloeren zijn duurzaam en slijtvast. Ze zijn bestand tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor ze vaak worden gekozen voor kamer die het meest worden gebruikt. Denk aan de woonkamer, keuken of hal. De harde toplaag van laminaat beschermt de vloer tegen beschadigingen door dagelijks gebruik en voorkomt dat vuil en stof zich ophopen. Met een regelmatige schoonmaakbeurt blijft je laminaatvloer er jarenlang als nieuw uitzien.

 

Eenvoudig in onderhoud

En wat dacht je van het onderhoudsgemak? In tegenstelling tot houten vloeren hebben laminaatvloeren geen speciale behandelingen of ingewikkelde schoonmaakmethodes nodig. Je kunt de vloer eenvoudig schoonmaken met een stofzuiger of een bezem om stof en vuil te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kun je een vochtige dweil gebruiken met een mild schoonmaakmiddel. Probeer wel om overmatig vocht te vermijden, omdat laminaat niet goed bestand is tegen water. Met een beetje regelmatig onderhoud blijft je laminaatvloer in topconditie.

 

Allergievriendelijk

Laminaatvloeren zijn een goede keuze voor mensen met allergieën. Tapijt en vloeren kunnen nog weleens stof, pollen of andere allergenen vasthouden. Hier heb je bij laminaat geen last van. Je moet alleen regelmatig stofzuigen of vegen. Op deze manier verwijder je deze deeltjes eenvoudig van het oppervlak. Hierdoor is laminaat een hygiënische en gezonde optie voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

 

Bestand tegen vocht

Hoewel laminaatvloeren over het algemeen niet geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers, zijn er tegenwoordig ook waterbestendige laminaatvloeren beschikbaar. Deze waterbestendige varianten zijn behandeld met speciale coatings die voorkomen dat vocht de vloer binnendringt. Als je een laminaatvloer in een vochtige ruimte wilt plaatsen, zoals de keuken, is het de moeite waard om te investeren in waterbestendig laminaat.

 

Veelzijdigheid in design

Naast het praktische aspect komen laminaatvloeren ook in verschillende kleuren, patronen en texturen, waardoor je eindeloos kunt variëren. Je hebt ook de mogelijkheid om laminaat aan te schaffen in houtpatroon, tegelpatroon of een ander materiaal dat je wilt nabootsen. Je kunt dus de look van een echte houten vloer krijgen zonder het intensieve onderhoud. Hoe fijn is dat?

 

Dit is een gesponsord blogartikel. Voor meer info lees mijn disclaimer.