Huis & tuin

Magnolia versus kersenboom: een vergelijking van deze populaire boomsoorten

Magnolia en kersenboom: allebei prachtige bloeiers

Er is toch niks mooier als een prachtige bloeiende boom in je tuin. Een boom geeft schaduw, trekt dieren aan, onttrekt een gedeelte van je tuin of huis aan het zicht en is gewoon een prachtig stukje natuur. Geef je tuin kleur met prachtige bloemen en planten, maar vergeet de bomen niet.

Of je tuin nu groot of klein is, een boom maakt je buitenruimte af. Er zijn bloemen die bloeien en ook bomen die bloeien en nadien fruit krijgen. Een fruit dragende boom heeft op deze manier dus nog een voordeel, de meesten van ons kiezen echter vaak voor een boom met mooie bloemen. Wil jij ook prachtige bloemen dan is een magnolia boom kopen een goede keuze. Wil jij ook weten wat het verschil is tussen de magnolia en de kersenboom, lees dan snel verder voor een vergelijking van deze populaire boomsoorten.

 

De kersenboom

Ook de kersenboom bloeit in het voorjaar evenals de magnolia. De bloesem is trosvormig in de kleuren roze en wit. Het is een fruitboom en daarom geniet je niet alleen in de lente van de mooie bloemen maar in de zomer kun je genieten van heerlijke kersen en in het najaar van zijn mooi gekleurde herfsttooi. Kersenbomen zijn er in heel veel verschillende soorten en de vruchten variëren van zuur tot zoet. De bomen worden aangeboden van hoogstam tot laagstam en je kunt een kersenboom kopen voor iedere tuin.

 

De magnolia

De magnolia of beverboom, is een boom met werkelijk prachtige bloemen. Hij wordt vaak onterecht tulpenboom genoemd vanwege de vorm van de bloemen, die vaak op tulpen lijken. Er zijn veel verschillende soorten magnolia’s en het zijn weelderige voorjaarsbloeiers. De bloemen kunnen paars, roze en wit zijn en geuren ook nog eens heerlijk. De bloemvorm kan stervormig of tulpvormig zijn. Na de uitbundige bloei vormen de takken de welbekende wollige katjes, waaruit de bladeren tevoorschijn komen. De meeste soorten magnolia’s worden groter maar er zijn ook een aantal kleinere varianten.

 

Kiezen tussen twee prachtige bomen

De kersenboom en de magnolia, het is niet eenvoudig te kiezen tussen deze twee prachtige en populaire boomsoorten. Beide bomen passen in vrijwel iedere tuin en sieren in het voorjaar op met prachtige bloemen. De magnolia kies je puur voor het uiterlijk met zijn prachtige tulpvormige en stervormige bloemen. De bloesem is heerlijk geurend. De kersenboom daarentegen heeft naast een prachtige bloei ook nog eens een heerlijke kersenoogst en een prachtig herfstkleed.