Duurzaam

De duurzame kwaliteiten van een houten vloer

Waarom een houten vloer duurzaam is

Bij het kiezen van een vloer maak je niet zomaar een beslissing. Je doorloopt namelijk een grondig proces. Dit om ervoor te zorgen dat de vloer niet alleen perfect aansluit bij de uitstraling van je woning, maar ook voldoet aan hoogwaardige kwaliteitseisen. Als je veel waarde hecht aan de duurzaamheid van een vloer, dan is een houten vloer zeker het overwegen waard. Houten planken zijn niet alleen enorm sterk, ze zijn ook geschikt voor intensief gebruik. We willen graag wat dieper ingaan op deze duurzame eigenschappen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij de keuze voor een houten vloer.

 

Massief hout

Als je de voorkeur geeft aan een vloer van massief hout, is het belangrijk om te weten dat deze beschikbaar zijn in alle mogelijke stijlen. Een ander voordeel is de ontzettend lange levensduur, variërend van 30 tot 60 jaar. Dit is mogelijk doordat de houten planken goed te onderhouden zijn, waardoor ze hun prachtige uitstraling gedurende lange tijd behouden.

 

Multiplank vloeren

Bij ons kun je ook terecht voor multiplank vloeren. Deze vloeren maken gebruik van zeer sterke, maatvaste en vochtbestendige houten planken. Door deze eigenschappen hebben multiplank vloeren een levensduur van 20 tot 60 jaar, wat deze vloer ook een duurzame investering maakt.

 

Traditioneel parket

Als laatste bieden we ook een traditioneel parket aan. Deze vloer staat bekend om zijn ambachtelijke uitstraling en heeft eveneens een levensduur van 30 tot 60 jaar. Evenals bij de andere vloeren wordt dit resultaat bereikt door de manier waarop de vloer behandeld wordt na het leggen en het jaarlijkse onderhoud. Met minimaal onderhoud behaal je maximale resultaten.

 

Duurzaam investeren

Een houten vloer staat dus voor duurzaam investeren. Natuurlijk, een robuuste vloer met houten planken is niet de goedkoopste vloer, maar het is een waardevolle investering! Het is een investering die zichzelf terugbetaalt vanwege zijn lange levensduur en duurzame eigenschappen. Wil je meer informatie over onze producten of hoe je jouw houten vloer in optimale conditie houdt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij beantwoorden graag al je vragen!

 

Dit is een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.