Lifestyle

Daten op latere leeftijd: 10 tips voor een geslaagde date

Kun je nog verliefd worden op latere leeftijd?

Ik geloof absoluut van wel! Je bent namelijk nooit te oud om de vlinders in je buik weer te laten fladderen. Het leven boven de 40, 50 of 60 jaar kan bruisender zijn dan ooit en dat geldt zeker ook voor de liefde en romantiek. Misschien vind je het moeilijk om op latere leeftijd een nieuwe liefde te vinden? Bijvoorbeeld, omdat je na vallen en opstaan heel kritisch bent geworden? Of omdat je bang bent om je eigen leven op te geven? Laat die angsten los en ga ervoor. Jouw nieuwe liefde loopt vast en zeker al ergens rond.

En nu is het de kunst om die persoon te vinden! Hoe? In dit blogartikel krijg je diverse tips hoe je jouw nieuwe liefde op latere leeftijd vindt, zoals via 50+ dating. En ook krijg je tips hoe jouw date een onvergetelijke date wordt.

 

Hoe vind je je nieuwe liefde op latere leeftijd?

Om op latere leeftijd een nieuwe liefde te vinden heb je echt een scala aan mogelijkheden. Veel meer dan vroeger! Want, in tegenstelling tot 20, 30 of 40 jaar geleden, heb je nu ook heel veel online mogelijkheden. Er zijn diverse dating-apps voor iedere leeftijd. Zo is 40+ dating, 50+ dating en 60+ dating populairder dan ooit. Ook online communities, gericht op jouw interesses, zoals kunst, reizen of tuinieren, kunnen de ideale gelegenheid zijn om een leuke date te vinden.

Maar het kan natuurlijk ook anders. Misschien wil je niet jouw nieuwe liefde online vinden, maar gewoon ‘tegen het lijf lopen’? Lokale sociale evenementen, zoals kooklessen of wandelgroepen, zijn hiervoor perfect om nieuwe mensen te ontmoeten. Dat geldt ook voor de sportschool, vrijwilligerswerk of hobbyclubs.

Sommige steden organiseren ook speeddate-evenementen voor iedere leeftijd. Dat is een leuke manier om snel verschillende mensen te leren kennen. Overweeg ook eens om een groepsreis te boeken voor mensen met een bepaalde leeftijd, zoals speciaal voor mensen tussen de 40 en 50 jaar of een seniorenreis. Tijdens zo’n reis heb je alle tijd om iemand te leren kennen en te ontdekken of de match er is.

 

10 tips voor een geslaagde date als 40+, 50+ of 60+ vrouw

Heb je eenmaal iemand op het oog en ga je op date? Dan zijn hier nog 10 tips:

#1. Wees jezelf:

Je bent uniek zoals je bent en je bent aantrekkelijk op elke leeftijd. Wees dus gewoon jezelf.

 

#2. Kies de juiste locatie:

Ga voor een plek die past bij jullie interesses en waar je je comfortabel bij voelt. Spreek bijvoorbeeld af op een neutrale plek, zoals een gezellig restaurant of in een park.

 

#3. Wees geïnteresseerd in de ander:

Toon oprechte interesse in je date door goed te luisteren en vragen te stellen. Is er even een stilte? Helemaal niet erg en stel gewoon weer een leuke vraag.

 

#4. Neem een presentje mee:

Hoe leuk is het om een presentje te geven aan de ander. Je scoort hier zeker punten mee.

 

#5. Sta open voor nieuwe ervaringen:

Probeer nieuwe activiteiten samen uit en ontdek gedeelde passies. Misschien heeft je nieuwe liefde een hobby waar je nooit iets mee had? Probeer het eens en wie weet wordt dat jullie nieuwe gezamenlijke passie.

 

#6. Zie er verzorgd uit:

Zorg ervoor dat je er verzorgd uit ziet, zonder jezelf te verliezen. Voel je goed in wat je draagt, want dat geeft je meer zelfvertrouwen. Laat zien dat je je best hebt gedaan om er leuk uit te zien voor je date.

 

#7. Laat het verleden niet de boventoon voeren:

Oké, jij hebt jouw bagage en jouw date misschien ook. Zeker als je op latere leeftijd weer gaat daten, dan heb je waarschijnlijk al heel wat meegemaakt. Maak het niet te zwaar en bespreek het eventueel een paar dates later. Je hoeft het zeker niet te verdringen, maar laat het tijdens je eerste dates niet de boventoon voeren.

 

#8. Neem de tijd:

Een relatie opbouwen vergt tijd. Groei steeds iets dichter naar elkaar toe en neem daar de tijd voor.

 

#9. Communicatie is key:

Open en eerlijke communicatie vormt de basis van elke succesvolle relatie. Deel je gedachten en gevoelens. Ook dat kan ervoor zorgen dat je dichter naar elkaar toe groeit.

 

#10. Laat het snel weten als het niet de juiste match is:

Is de date niet wat je ervan verwacht? Wil je geen vervolgdate? Zeg het eerlijk en zeg het zo snel mogelijk. Iemand aan het lijntje houden, daar wordt niemand gelukkig van. Raap jezelf bij elkaar en ga vol goede moed weer op zoek naar jouw ware liefde.

 

En is het wél de perfecte match? Dan wens ik jullie een heel mooi en gelukkig leven toe. Want, een leven met een hele fijne partner aan je zijde is een verrijking. Hoe jong of oud je ook bent! En ik kan het weten, want ook ik heb op latere leeftijd mijn huidige partner ontmoet, waarvan ik zeker weet: wij worden samen oud.

 

Dit blogartikel is een samenwerking. Voor meer info lees mijn disclaimer.