Kwaaltjes

5 tips om je minder moe en futloos te voelen

Voel je je vaak moe en futloos? Je bent niet alleen

Hoe vervelend is het als je van alles wilt doen, maar er niets uit je handen komt? Of dat je alleen al bij het idee om iets te doen, het vermoeide gevoel de overhand heeft. Je moe en futloos voelen is super vervelend en ik merkte dat ik daar soms ook met periodes last van had. En om mij heen hoor ik ook vaak vrouwen die dit ervaren. Daarom heb ik dit blogartikel geschreven om dieper in te duiken in de oorzaken van vermoeidheid en je futloos voelen, maar ook wat je eraan kunt doen! Lees je mee?

 

Waarom is moe en futloos zijn zo vervelend?

Je moe en futloos voelen kan een grote impact hebben op je dagelijks leven. Het kan je productiviteit verminderen, je humeur beïnvloeden en je bruist niet meer van de levensenergie. Het kan zelfs invloed hebben op je relaties, je werk en je sociale leven. Soms zit zelfs het genieten van het leven er niet meer in. Gelukkig zijn er manieren om hiermee aan de slag te gaan en je energie en vitaliteit terug te krijgen.

 

6 oorzaken van moe en futloos zijn

Wat zijn nu de oorzaken van vermoeidheid en futloosheid? De 6 meest voorkomende zijn:

  1. Slaaptekort: een van de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid is simpelweg niet genoeg slaap krijgen. Zorg daarom voor een goede nachtrust van 7-9 uur per nacht. Ik merk bij mijzelf dat ik veel fitter wakker word als ik 7-8 uur heb geslapen. Langer dan 8 uur slaap, geeft mij vaak weer een moe gevoel, dus ik spring uit bed na 7-8 uur slaap.
  2. Stress: het zal je misschien niet verbazen, maar stress kan echt een boosdoener zijn. Langdurige stress kan je zelfs uitputten en je hondsmoe laten voelen.
  3. Ongezond eten: voeding speelt een cruciale rol in je energieniveau. Eet gezond om je lichaam van de juiste brandstof te voorzien.
  4. Te weinig beweging: we zitten veel en dat is vaak niet best voor je gezondheid. Regelmatig bewegen kan vermoeidheid verminderen en je een boost aan energie geven.
  5. Vitamine en mineralentekorten: sommige vitaminen en mineralen kunnen vermoeidheid veroorzaken als je er een tekort aan hebt. Met gezonde voeding en eventueel aanvullende supplementen kun je dit verminderen of voorkomen.
  6. Medische aandoeningen: soms zijn onderliggende medische aandoeningen de boosdoeners. Ga daarom zeker even naar je huisarts als je vragen hebt over je vermoeidheid en/of als je er al een tijdje last van hebt.

 

5 tips om je minder moe en futloos te voelen

 

Tip 1: ontdek de kracht van supplementen

Een goede manier om je energieniveau te verhogen, is door het juiste gebruik van supplementen. Ik ben zelf een fan van supplementen, omdat ik merk dat het mij als 40+ vrouw goed helpt om fit en gezond te blijven. Een tip die ik je daarom wil geven is het supplement Amino Alliance®. Dit natuurlijke supplement bevat verschillende essentiële en semi-essentiële Aminozuren, zoals L-arginine, L-glutamine, L-lysine én het bevat Calcium ascorbaat (een Vitamine C die veel voordelen kan bieden voor jouw lichaam). Diederik van Nederveen en zijn oom, Em. Prof. Dr. Arne van der Gen, ontwikkelden dit supplement.

 

amino alliance

Hoe kan het Amino Alliance® supplement jou helpen? Het kan jou helpen om meer energie te krijgen, om je minder moe te voelen, om een beter afweersysteem te hebben en om je beter te concentreren. Maar dat niet alleen! Het kan ook bijdragen aan sterkere botten, het goed functioneren van je zenuwstelsel, de aanmaak van collageen en het gezond houden van je bloedvaten.

Ook vind ik het fijn dat het vegan en glutenvrij is (ik kan namelijk niet goed tegen lactose en gluten) en het geen chemische stoffen bevat. Daarnaast is het ook Koosjer, Halal en niet genetisch gemanipuleerd. Elke dag neem je eenvoudigweg een zakje met poeder in, dat je makkelijk in water kunt oplossen.

En het bestellen van het Amino Alliance® supplement? Dat gaat heel gemakkelijk. In hun webshop kun je het bijvoorbeeld eenmalig voor een maand of kwartaal kopen, maar hun maandelijkse Herhaalgemak of kwartaal Herhaalgemak is ook handig. Dan krijg je elke maand of elk kwartaal automatisch het supplement toegestuurd. Bij alle eerste bestellingen is de verzending gratis. En bij de 1e Herhaalgemak bestelling krijg je ook nog eens 10% korting! Dus, probeer het uit of het iets voor je is!

 

amino alliance supplementen

Kwartaalverpakking van het Amino Alliance® supplement

 

Tip 2: pak je slaap

Voldoende slaap heb je gewoon nodig. Probeer elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en 7-8 uur te slapen. Zoals ik hierboven al schreef: ik functioneer het beste als ik 7-8 uur heb geslapen en niet langer of korter.

 

Tip 3: eet gezond!

Een gezond dieet speelt een belangrijke rol bij het verhogen van je energieniveau. Ik schrijf het vaker in mijn blogartikelen: eet zo min mogelijk suiker, witmeel-producten en kant-en-klare producten, vermijd slechte vetten (zoals transvetten) in bijvoorbeeld snacks, drink weinig alcohol en stop met roken. Maak lekker zelf gerechten met verse producten. Kies voor voedzame maaltijden boordevol groenten, fruit, volle granen en eiwitten.

 

Tip 4: bye bye stress

Stress is een belangrijke oorzaak van moeheid. Het is dan ook echt een aanrader om te gaan mediteren of om aan yoga of andere ontspanningstechnieken te gaan doen als je vermoeidheid ervaart. Of zoek andere vormen van ontspanning, bijvoorbeeld door te gaan wandelen, een boek te lezen, een (gezonde) taart te bakken, een hobby uit te oefenen of te gaan sporten.

 

Tip 5: ga lekker bewegen

Beweging is een krachtige manier om je energie te verhogen. Begin met kleine, haalbare doelen en werk geleidelijk aan naar meer beweging. Zelfs een korte wandeling kan wonderen doen voor je energieniveau. Pak de fiets naar de supermarkt, ga lekker met een vriendin of met je hond wandelen in de natuur, strek je benen tijdens de lunch op je werkdag en daag jezelf uit om misschien wel een marathon te lopen!

 

Vermoeidheid en je futloos voelen: blijf er niet mee rondlopen!

Het gevoel van constante vermoeidheid en futloosheid kan je leven aanzienlijk beïnvloeden, maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen: er zijn oplossingen binnen handbereik. Door supplementen te nemen, voldoende te slapen, gezond te eten, stress te verminderen en dagelijkse lichaamsbeweging, kun je je energieniveau verhogen en je weer levendiger voelen.

Het leven is te kort om je moe en futloos te voelen, nietwaar? En wat bij mij heeft gewerkt om de periodes van vermoeidheid te verminderen? Sinds ik supplementen slik, gezonder eet en meer beweeg, voel ik mij fitter dan ooit. En dat is voor mij als 40+ vrouw echt goud waard.

 

Dit is een samenwerking met Amino Alliance®. Voor meer info lees mijn disclaimer.