Ga terug
Recept pompoensoep lactosevrij glutenvrij vegan

Heerlijke extra gezonde pompoensoep (koolhydraatarm, glutenvrij, lactosevrij, vegan!)

Alles aan de pompoensoep moet gezond zijn, vind ik
Recepten die super simpel zijn, vind ik extra leuk. En daar is dit recept er eentje van! Dit recept past goed binnen het koolhydraatarme dieet!
Ook ben ik een super grote voorstander van pure biologische producten! Biologische producten bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen, geen kunstmest en er is niet geprutst met het product. Eet ook het liefst alleen maar biologische geteelde specerijen en kruiden, zoals de gember en kurkuma die in deze soep zitten.
Goede biologische gemalen kurkuma van de webshop Puur Mieke is dan ook een aanrader! Veel plezier met het bereiden van deze heerlijke extra gezonde biologische pompoensoep met kurkuma en gember én…eet smakelijk!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Soep
Keuken Grootmoeders keuken in een modern jasje

Equipment

  • Grote pan
  • Scherp mes
  • Staafmixer
  • Snijplank

Ingrediënten
  

  • 1 kilo geschilde biologische pompoen
  • 1 gesnipperde ui (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml kokosmelk (of meer of minder naar keuze)
  • 1 stukje geraspte verse gember (1 of 2 cm of meer naar keuze)
  • 3 theelepels kurkumapoeder
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 handje pompoenpitten (als garnering)
  • 1 scheut kokosroom als garnering per kop soep
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 kan water

Instructies
 

  • Was en schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes (dit is best wel even een klusje, want de schil van de pompoen is best hard!)
  • Doe 1 eetlepel kokosolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en laat het even bakken tot het glazig wordt (niet te bruin!)
  • Voeg de kurkuma, geraspte gember, kerrie, peper en zout toe en bak het 1 minuut kort aan
  • Voeg de pompoen toe en voeg daarna het water toe tot de pompoen net onder water staat
  • Breng het aan de kook en kook het 20 - 30 minuten op een laag vuur. Als de pompoen na die tijd nog niet zacht is, laat het dan nog 10 - 15 minuten zachtjes doorkoken
  • Zodra de pompoenstukjes zacht zijn, haal je de pan van het vuur en zet je het op een houten plank
  • Pureer de pompoensoep goed met een staafmixer en voeg 50 ml kokosmelk toe. Is het te dik? Voeg dan wat extra water of kokosmelk toe
  • Lepel de pompoensoep in een soepkom en garneer het met wat stukjes pompoenpitten en een scheutje kokosroom. Eet smakelijk!

Notities

Bewaar deze pin voor later:

 
Recept pompoensoep lactosevrij glutenvrij vegan
Trefwoord glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij, lunch, soep, tussendoortje, vegan, voorgerecht