Verwarm de oven voor op 200 graden
Haal 5 minuten voordat je het deeg gaat gebruiken het deeg uit de koelkast en uit de verpakking om het op kamertemperatuur te laten komen
Was de pruimen goed (vaak zit er een witte waas overheen en dit goed wegspoelen)
Ontpit de pruimen en snijd ze in kwarten (Let op! Er kunnen soms wormen in de pruimen zitten. Zeker als je zelf een pruimenboom hebt en je ze niet in de winkel koopt. De wormen zie je dan vaak bij de pit. Check de pruimen dus goed voordat je ze gaat gebruiken in de pruimentaart! Bij mij zaten er in de 500 gram pruimen ongeveer 3 pruimen met wormen erin!)
Bekleed de springvorm eerst met bakpapier en doe daarna de rol met bladerdeeg erin. Druk het deeg overal goed aan, zodat de springvorm mooi bekleed is met het bladerdeeg
Prik met een vork gaatjes in de bodem (niet te hard, want dan prik je het bakpapier kapot)
Doe de kwarten pruimen in de springvorm en verdeel het goed
Meng in een kom de 250 ml plantaardige room, 3 losgeklopte eieren, 3-4 eetlepels honing of agavesiroop, 1 theelepel kaneel en een mespuntje zout goed door elkaar met een mixer
Giet het mengsel over de pruimen. Zorg dat de zijkant van het bladerdeeg niet naar beneden rolt, maar dat het tegen de springvorm aan blijft
Zet de taart in de oven en bak het ongeveer 30 minuten. Check na 30 minuten of er niet teveel vocht nog aanwezig is. Anders moet je de taart nog 15 tot 20 minuten langer laten garen in de oven
Laat de pruimentaart afkoelen op een rooster, haal daarna de taart uit de springvorm en verwijder het bakpapier. Bewaar het in de koelkast. Eet de pruimentaart binnen 3 tot 4 dagen op, maar dat gaat vast wel lukken!